5x TIP DO LOŽNICE: OD SPANÍ PO ÚKLID

AJVAR Z ČERSTVĚ DOZRÁLÝCH PAPRIK
17.8.2023
SUŠENKY PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST
23.8.2023

Svalit se po celém dni do peřin je jeden z nejlepších okamžiků dne. Příjemné usínání a kvalitní spánek ale nemusí být vždycky samozřejmostí. 

Samotné usínání má pár svých pravidel, která je dobé dodržovat, o těch si napíšeme někdy jindy, tentokrát se budeme věnovat zejména vybavení ložnice, které vám pomůže navodit dokonalý komfort spánku Ty je třeba nejen si pořídit (věděli jste třeba, že životnost matrace je pouze nějakých 6–8 let?), ale pak i správně udržovat.

Zejména v případě, že ložnice je pro starší část populace nebo dlouhodobě nemocný, ocení nocležník její přizpůsobení svým potřebám tak, aby se mu na lůžku i pohodlně sedělo.

A z vlastní zkušenosti musím podotknout, že všichni se sice věnují kvalitní matraci, ideální peřině a dostatečnému zatemnění, ale hluboce podceňovaný bývá dobrý polštář. Poslední roky dost trpím na bolesti krční páteře a šíje, až se letos na jaře jsem se ale odhodlala investovat do svého pohodlí a pořídila si anatomický polštář motýlek po spaní na břiše a na boku. A víte co? Zvykla jsem si na něj během asi 2 minut a vozím si jej s sebou i na dovolenou a vůbec všude. Musela jsem ho koupit už i svému muži, protože mi ho prostě kradl.

Zatemnění, teplá deka, čistý a dostatečně vlhký vzduch a příjemná vůně. Zapomněla jsem ještě na něco, co je třeba k příjemnému usínání? Raději se podívejte na všechny tipy, jak obstarat ložnici, aby se stala opravdu oázou klidného spánku.

Když jsme u toho čistého vzduchu, myslete na čistotu nejen podlah a ložního prádla, ale i matrací, protože ty je třeba rovněž pravidelně luxovat a dát sbohem roztočům, prachu a dalším nečistotám. Na matrace jsme v decoDoma odborníci, tak si pojďme společně projít pravidla správné údržby. Nejde jen o hygienu – správnou péčí jí zároveň prodloužíte život.

Tenhle článek se věnuje primárně výběru vhodných letních přikrývek, ale i vzhledem k omezeným prostorovým možnostem většiny domácností dobře víme, že mít dvě sady přikrývek po různá roční období není vhodné a často ani možné. Lehké deky s potištěným sypkem se ale především dobře udržují. Víte proč?

Trávíte v ložnici víc času něž je běžné? Nebo jste vy či váš blízký dokonce na lůžko v podstatě upoutaný? Pokud zní odpověď ano, určitě už jste nějakým způsobem ložnici přizpůsobili, možností, jak si v takovém případě zkvalitnit život, je ale celá řada a leccos člověka „na první dobrou“ ani nenapadne. Nabídka ortopedických pomůcek je přitom opravdu pestrá!

V létě jsme vás zapojili do velké zútulňovací výzvy, během které jsme vás i sebe chtěli motivovat k vylepšení našich domovů. Jedním z prostorů, na které jsme se zaměřili, byla samozřejmě i ložnice. Kam děti zaměřit své oko pro ložnici útulnější?


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.