ZNÁTE PĚT PRAVIDEL PRO SPOKOJENÉ USÍNÁNÍ?

4x ZDRAVÝ ZÁZVOR V KUCHYNI
19.1.2021
BEDERNÍ OPĚRKA NA POMOC ZÁDŮM
21.1.2021

Víte, co potřebuje mít vaše místo ke spaní? Lidské potřeby jsou docela jednoduché. Stačí soukromí, ticho, tma, čerstvý vzduch a pocit tepla.

Ovšem se zařizováním ložnice vyvstane pěkná řádka otazníků a při realizaci každého požadavku vás čeká spousta úkolů. Přesto zařizujte s rozvahou a nespěchejte. Důležité je, abyste si vytvořili klidný prostor, který vás na sklonku dne přivítá náručí plnou pohody.

Ložnice nemá být strohá, ale zas toho tolik nepotřebuje. Důležité je, aby se všechny svršky, prádlo i zatoulané hračky vrátily za dveře skříněk a skříní, a kolem „spacího centra” - tedy postelí,  zůstalo vše uklizené. Stále častěji se setkáváme s víceúčelovými ložnicemi, v nichž se nachází pracovní místo, šicí koutek, nebo knihovna fungující jako dokonalý lapač prachu. I s takovým zařízením lze fungovat docela dobře. Místo na spaní lze oddělit částečnou příčkou, paravánem, panelem s rozměrným zrcadlem apod. Častý úklid zvládnete pomocí praktických tyčových vysavačů 2 v 1, které jsou stále po ruce.

Pořizujete-li si nové ložní prádlo nebo peřiny, myslete na jejich údržbu. Dnes můžete téměř veškeré textilie i výplně vyprat a udržet je tak ve stále skvělé kondici. Máte-li nedostatek místa, pořiďte si oboustranné přikrývky s funkcí Dual Feel pro větší či menší chlad, kdy strana z chladivého mikrovlákna odvádí přebytečné teplo pryč a beránková strana dokonale hřeje. S výběrem veškerého zboží vám rádi poradíme na našem e-shopu decoDoma.


 

5406751_4251525413998_2_eshop_z2

DOKONALÉ ZATEMNĚNÍ

pro nerušený spánek i za denního světla

Díky kvalitnímu spánku trvajícímu minimálně 7 hodin, dokážeme zlikvidovat únavu a připravit se na další den. Nedostatek spánku může být zapříčiněn nedostatečnou tvorbou melatoninu - spánkového hormonu, který má velký vliv na stav celého našeho organismu. Jeho hladina v krvi se za normálních okolností zvyšuje po nástupu tmy a vrcholí uprostřed noci, aby podpořila spánek. Nemáme-li ho dostatek, trpíme nespavostí a vyčerpáním. Každý kdo si potřebuje navodit spánek během dne, kdy ještě působí sluneční záření, potřebuje vybavit svou ložnici speciálními zatemňovacími závěsy typu blackout, které nejen místnost zatemní na 90 %, ale zároveň fungují jako tepelná izolace. Speciální zátěr pomáhá v létě v místnosti udržet příjemnou teplotu a v zimě brání průchodu chladného vzduchu: ZÁVĚSY BLACKOUT AMELIA, 140 × 245 cm, 100% polyester, v 9 odstínech.

54243_img_6458_eshop_z1

KONEJŠIVÉ TEPLO

navodí uvolnění a zrychluje usínání

Zatímco teplota v ložnici by měla dosahovat optimálně kolem 17-20 °C, teplo pod peřinou má jiné hodnoty. Pod přikrývkou, dekou a jakoukoli pokrývkou vám musí být blaze. Měla by vás okamžitě zahřát, dokonale uvolnit namožené svaly i navodit příjemné pocity. Naopak - příliš horka vás může v noci často probouzet. Vyzkoušejte přikrývky Dual Feel, které mají dvě odlišné strany zpracování. Pod imitací beránka se okamžitě zahřejete, ovšem pod chladivým mikrovláknem se rozhodně nebudete potit ani uprostřed léta: BERÁNKOVÁ SOUPRAVA ESTELLA DUAL FEEL.

17878-(4)_e_z2

VZDUCH BEZ ALERGENŮ

pomáhá vyrovnávat iontovou nerovnováhu

Z ložnice odfiltrujte alergeny! Pomůžete nejen trpícím alergikům, ale všem členům domácnosti. Čističky vzduchu jsou přenosné a tak mohou putovat domovem, jak je potřeba. V každé místnosti vyperou vzduch tak, že jej zbaví zmíněných alergenů, částeček pylů, kouře, prachu. Při pořízení čističky se informujte na její výkon, tedy kolik m³ vyčistí za 1 hodinu, na snadnou obsluhu při výměně filtru a zajímat vás bude i její hlučnost: DOMÁCÍ ČISTIČKA VZDUCHU s 3 úrovněmi výkonu a režimem spánku.

1830501_1830502_1830503_1830601_1830602_1830603-(2)_eshop(1)_z3

ČISTOTA, VŮNĚ, POŘÁDEK

díky ekologickému praní

Kdo z vás může vzpomenout na praní prádla u řeky a bělení sluncem na rozkvetlé louce, okamžitě si vybavíte neskutečnou slast a vůni při prvním spočinutí ve vyfoukaných peřinách. Tento způsob života už by se do našich uspěchaných dnů nevešel; a tak jsme rádi, že výrobci hledají způsoby šetrného a ekologického přístupu k přírodě a nám navracejí do domova přirozené vůně.  Vždyť prádla máme stále nad hlavu. Vyzkoušejte novinku britské společnosti Ecoegg, která vymyslela zajímavou alternativu v prostředcích na praní. Téměř celý jeden rok vydržíte prát s vajíčkem Ecoegg naplněným speciálními minerálními kuličkami, buď s vůní nebo bez, vytvářejícími v pračce hustou přírodní pěnu, jemně, šetrně a účinně odstraňující špínu a nečistoty: PRACÍ VAJÍČKO ECOEGG, 210 praní.

54481_oveky-(2)_eshop_z1

UDRŽITELNÝ ÚKLID

pomocí nemačkavého povlečení, beránkových přikrývek a elegantních přehozů

Jsou to právě textilie, kterých je prostor ložnice plný a neustále vyžadují naši pozornost. Postele nechte pořádně vyvětrat, ale hned pak je přikryjte elegantním přehozem. Schová pomačkané povlečení a okamžitě ložnici předvede vzorně uklizenou. V oblasti povlečení naleznete také spoustu novinek, které vám usnadní práci - především jsou to zmíněné beránkové přikrývky, které nemusíte povlékat a vyperete je komplet (není to nepraktické, naopak) a pak v zimním období například toto mikroplyšové ložní prádlo, které se absolutně nemačká a nemusíte ho žehlit. Jemný počesaný mikroflanel vám večer nabídne skutečně tu nejpříjemnější náruč, jakou si jen umíte představit: POVLEČENÍ OVEČKY, mikroflanel, povlak na polštář 70 × 90 cm a povlak na přikrývku 140 × 200 cm.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.