O nás

Vítejte na stránkách blogu decoDoma.

Již od roku 2016 pro vás připravujeme články, ve kterých hrají produkty decoDoma hlavní roli. Tyto stránky vznikají z čisté radosti z tvoření a s představou shromáždit na tomto místě řadu nápadů, které si můžete vyrobit spolu s námi. Podstatné je, že impulzem se ve většině případů staly předměty a šikovní pomocníci do domácnosti, jaké lze objevit v našich katalozích a na  e-shopu decoDoma.
Veškeré recepty pro vás zkoušíme a přidáváme k nim i podrobný fotonávod. Ty najdete také u návodů na tvoření. Budeme rádi, když nám do komentáře napíšete, jak se vám recept nebo výrobek povedl nebo zda je podle návodu všechno jasné.

Naším cílem je, aby byl váš domov s námi útulnější. Víme, že pro každého to znamená něco jiného, a proto u nás najdete tipy pro milovníky stylu Provence, ale také minimalisty. 


Přejeme příjemné čtení.

Jana Pippichová 

její články najdete pod jménem Jana

Články na blogu pro vás připravuje již od samého vzniku blogu, tedy od roku 2016.

Svůj obdiv ke všemu tvůrčímu počínání soustředila do celé řady činností. Prošla se po molech slavné Bertramky nesmazatelně zasvěcené mladým umělcům v modelech vlastní výroby, mnoho let navrhovala šité i pletené oděvy, zpracovávala technologické postupy jejich výroby.

To už byl jen krůček k redakční práci v časopise Praktická žena, kde od roku 1991 navrhovala pletenou módu, bytové doplňky i ověřovala recepty a pomáhala spoluutvářet časopis více než čtvrt století. Za sebou má také redigování textů pro publikování knih zaměřených na hobby a ruční práce -v tiráži jste ji mohli objevit v knihách jako Pleteme na rukách a prstech nebo Šijeme hračky.

Jsme rádi, že se stala součástí našeho týmu. Nyní vás provází všemi tématy a také sezonními dobrotami sladké i slané kuchyně, při nichž pro vás testuje nové modely zboží z našeho e-shopu.

"Chovám velkou úctu k lidovým řemeslům, do svého pracovního portfólia  jsem přidala fotografování. Miluju bytový design, květiny, knížky, hudbu od Bacha po Zappu, dobré jídlo, litry kávy a svou rodinu."

Jan Pippich

Je fotograf a grafik, který fotí pro blog také od samého začátku.

Jan původně vystudoval filozofii a humanitní vědy na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy a filozofickou práci si vyzkoušel jako spoluautor knihy Síla světa, filozofem z povolání se ale nakonec nestal.

Po studiích začal pracovat jako grafik a od toho už nebylo daleko k focení, které, jak to tak bývá, se nestalo jen prací, ale také vášní a koníčkem. Jan žije v Praze, má rád kávu a strašidelné filmy, a pokud zrovna nefotí, tak většinou hraje na kytaru.

"Věřím tomu, že poctivou práci nelze ničím nahradit, a že energie vložená do přípravy, vaření, aranžování, focení, editace a retušování fotek se nikam neztratí a vede k obrázkům, které dovedou zaujmout i potěšit. Je skvělé být součástí kreativního procesu, o degustaci jídel ani nemluvě."

Jana Chmelíková

její články najdete pod jménem Janina 

Je členem našeho týmu od roku 2022, ale produkty decoDoma zná už z dob svého působení v různých časopisech. Jsme rádi, že nyní se podělí o svoje znalosti s vámi. 

Když jí bylo asi 7 let, rozhodla se, že bude novinářkou. A protože čeština byla i nadále její nejoblíbenější předmět, směřovala nakonec na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy a následně na Pedagogickou fakultu v Hradci Králové.

Od roku 2007  se věnovala psaní o jídle a receptů pro portál prozeny.cz a časopis F.O.O.D., psala pro časopisy Marie Claire nebo Maxximum a rušný život v Praze a podpatky vyměnila za dům na maloměstě, holinky a péči o dvě děti.

Poslední roky ji, kromě dětí, nejvíc zaměstnává práce pro Lidové noviny, časopis Receptář, blog decoDoma a redaktorská a editorská práce na knihách, třeba na kuchařkách Kateřiny Winterové.

"Nejen prací živ je člověk - a kromě práce potřebuje taky relaxovat a objevovat svět. A já jsem moc ráda, že se mi splnil můj dětský sen přesně tohle zprostředkovávat: vydávat knihy a nabízet zprávy i zajímavosti ze světa."

 

Chcete-li si objednat nějaký produkt, který vás v článcích zaujal, zavolejte našim operátorkám.
Jsou k dispozici 7 dní v týdnu: Po – Pá 7-22 hod, So – Ne 8-20 hod.

Pokud nám napíšete e-mail, rádi se k vašemu dotazu, pochvale nebo kritice vyjádříme.

Máte-li rádi staré dobré dopisy a pohlednice, pošlete nám je. Máme na ně speciální nástěnku.

Mnoho další inspirace naleznete také na našem e-shopu decoDoma.

decoDoma, s.r.o.