VÝBĚR A ÚDRŽBA PEŘIN

ŠEŘÍKOVÁ INSPIRACE DO KUCHYNĚ I DO BYTU
10.5.2022
BRAMBOROVÉ KARBANÁTKY S OLIVAMI
12.5.2022

Životnost polštářů, přikrývek a matrací není neomezená. Jejich dobré kondici musíme přispět včasnou údržbou.

Generace dřívějších hospodyněk si neuměla představit, že duchna plná peří může směle projít vodou a vyprat se. Dnes už to víme a připadalo by nám naopak nepříjemné, nemít  své ložní prádlo a přikrývky hygienicky čisté. Samozřejmě máme k ruce neocenitelné pomocníky - a to jsou pračky. Při jejich výběru pamatujte na to, že je třeba, aby jejich buben spolkl i objemná sousta. Jsou to pračky, které vyperou 7 kg prádla. Současné prošívané přikrývky se do tohoto limitu běžně vejdou.

Čas na pořízení polštářů a přikrývek přijde několikrát za život. Rozvažte si, máte-li dost prostoru pro zimní a letní výbavu, což je mimochodem ideální, a pak se podle toho zařiďte. Bojujete-li však s místem, pomohou vám přikrývky s označením Dual Feel, které mají jednu stranu vysoce hřejivou a druhou chladivou. Výbornou výbavou pro hosty jsou tzv. letní peřiny, což jsou soupravy, které není třeba povlékat, protože jsou ušité z pestrých bavlněných materiálů. Jednoduše je vyperete komplet, což pro zmíněné pračky není problém, a každý další nocležník u vás spočine v jejich voňavé náruči. Pro alergiky, velké zmrzlíky a revmatiky jsou určeny přikrývky z ovčí vlny merino, která má bezkonkurenční kvality. Rychle vás zahřeje, přitom má přirozené schopnosti nepřijímat vlhkost a nečistoty.

52070_1(1)_z1

KVALITNÍ PEŘÍ PATŘÍ K TRADIČNÍ VÝBAVĚ LOŽNICE

pokud milujete spánek v péřových výplních, neměňte své zvyklosti

PÁR PRAVIDEL PRO ÚDRŽBU POLŠTÁŘŮ A PŘIKRÝVEK S PÉŘOVOU VÝPLNÍ

  • Polštáře a přikrývky každý den dobře naklepejte. K slehlému peří pronikne vzduch a náplň si zachová svůj tvar a pružnost.
  • Prachové peří snadno poškodíte vysáváním. Ani vehementní klepání mu neprospěje, jen ho lehce protřepejte a po noci nechte na vzduchu.
  • Pokud je polštář plný vlhkosti, pak jej můžete dát prosušit do sušičky. Přidejte dovnitř bubnu speciální míček, který výplň dokonale načechrá.
  • Obecně platí, že pokrývky musí zůstat alespoň dvě hodiny rozhozené, než je zastelete. Používáte-li přehoz, čím lehčí bude, tím lépe. Z pokrývek musí zmizet veškerá vlhkost, než lůžko ustelete, nebo dokonce zastelete do úložných prostorů.

PÉŘOVÉ PŘIKRÝVKY PRAVIDELNĚ VYPERTE

Určitě už máte zkušenosti s praním péřových bund a overalů. A víte, že to perfektně funguje. Peří se po čase slehne, takže jeho načechrání mu vrátí pružnost, objem a tím veškeré hřejivé vlastnosti, pro něž výrobky preferujeme.

  • Přikrývky vyperte minimálně 2× ročně, polštáře podle potřeby, maximálně 3 - 4× za rok. Své výbavě tak prodloužíte život.
  • Použijte výhradně prací prostředek určený na přikrývky a polštáře s péřovou výplní, který neobsahuje enzymy. Běžné prací přípravky by z peří odstranily přirozenou vrstvu tuku a peří by se stálo lámavým. Ze stejných důvodů nepoužívejte aviváž.

  • Pokud výrobce nedoporučuje jinak, perte na 60 °C. Usínat budete bez mikroorganismů a roztočů. 

Nabídku peřin a polštářů s péřovou výplní pro vás máme připravenou zde

55283_blumen-v-lonici-c_z3

LEHKÉ LETNÍ SPANÍ

bez nutnosti povlékání

VYBERTE SI Z ELEGANTNÍCH I PESTRÝCH VZORŮ

Praktické peřiny na chalupu nebo pro občasné přespání návštěv, jsou naprosto ideální, protože se nemusejí povlékat. Prostě je jen vytáhnete ze skříně a rozhodíte po posteli. Prát a žehlit povlečení - třeba jen po jediné noci, si tak docela příjemně ušetříte. Praní obstará pračka za vás a sušení je rychlé. Peřiny jsou ušité s výplní ze 100% polyesteru, který je nealergický a příjemně lehký.

PRANÍ

  • Lůžkoviny vyperte kdykoli je to třeba na 40 - 60 °C. Používejte přípravky na jemné prádlo.
  • Pozor - duté vlákno absorbuje spoustu vody a v pračce nabyde. Proto buben naplňte pouze do jedné třetiny až slabé poloviny.
  • Po lehkém odstředění výrobky nekapou a při manipulaci nejsou těžké. Máte-li možnost sušit na čerstvém vzduchu, ponechte je v polostínu.
  • Důvody, proč jsou letní peřiny u našich zákazníků tak oblíbené, se dozvíte ve videu z ateliéru decoDoma.
5499401_5499402_img_2438_eshop-3_z3

VÝPLŇ Z OVČÍHO ROUNA

s výbornými termoregulačními vlastnostmi

Lůžkoviny s výplní z ovčího rouna v létě chladí a v zimě vás zahřejí. Přirozené termoregulační vlastnosti vlny se ihned přizpůsobí tělesné teplotě, kterou pocítíte jako tzv. suché teplo zlepšující celkový krevní oběh. Teplo mimoto příznivě působí na ledviny a močové cesty, a kdo má potíže s revmatickými bolestmi, po čase pocítí úlevu. 

Vlna se snadno udržuje v čistotě. Přírodní lanolin obsažený ve vláknech odpuzuje roztoče a bakterie a má příznivé účinky na pokožku. Zjemňuje ji, působí protizánětlivě a uklidňuje celé tělo.

JAK POSTUPOVAT PŘI PRANÍ

  • Výrobce doporučuje šetrné ruční praní do 30 °C za použití pracího prostředku s lanolínem pro ošetření vlny a jemných tkanin. Výrobky není vhodné bělit, sušit v sušičce a žehlit.
54874_dsc_3926_eshop_logo_z1

KVALITA VLÁKEN DUAL FEEL NABÍDNE TEPLO I CHLAD

přikrývky stačí jen otočit

Kdo si náhodně vyzkoušel zázemí beránkové soupravy, bez nadsázky nemůže jinak, než si ji pořídit domů. Hebké a hřejivé mikrovlákno milují děti i dospělí a vzhledem k tomu, že přikrývky jsou dokonale prodyšné, spí se pod nimi skvěle i v horkém létě. Nicméně je-li to třeba, materiál uspokojí i největší zmrzlíky.

K novinkám v ložnicích patří soupravy z mikrovlákna označené Dual Feel, což znamená z jedné strany teplou a z druhé chladivou vrstvu. Soupravu můžete používat celoročně a otáčet si ji tak, jak potřebujete. Je to ideální řešení na chaty a chalupy, kde spíte nepravidelně, a pokaždé potřebujete něco jiného. Souprava je potištěná metodou digitálního tisku, který zaručuje vysokou kvalitu barev, stálobarevnost při častém praní a ve výsledku nabízí atraktivní vzor. Vaše ložnice bude neustále upravená, protože tyto materiály se nemačkají. Neobávejte se ani složitého praní, při jemném odstředění textilie uschnou velice brzo.

robin 9

Tip jezevčíka Robina

JAK ČASTO MĚNIT PEŘINY A POLŠTÁŘE? Tento požadavek je zcela individuální - záleží na kvalitě prádla, četnosti užívání, opotřebování praním apod. Běžně platí, že: peřiny - měníme každých 10 let v závislosti na opotřebování k němuž patří slehnutí vláken, rozpárání švů, časté praní u dětského prádla polštáře - měníme po 2 - 4 letech v závislosti na tom, jak moc se potíme nebo když polštář ztrácí tvar Šikovnou pomocí je možnost polštáře doplnit náhradním kuličkovým rounem za předpokladu, že jste si koupili polštář, jehož sypek je uzavřený zipem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *