SUŠENKY PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST

5x TIP DO LOŽNICE: OD SPANÍ PO ÚKLID
18.8.2023
7 TIPŮ PRO ÚTULNĚJŠÍ DOMOV
25.8.2023

V českém kontextu nemají domácí sušenky takový význam, třeba Britové nebo Američané si bez ale život nedovedou představit. A vy byste si jejich pečení taky měli aspoň vyzkoušet.

Britové své sušenky, nepřekvapivě, milují hlavně proto, že mají obrovskou tradici jejich pečení k podávání čaje. A jak určitě víte, Britové čaj (a pivo) milují. U nás mají tradici spíš koláče, ať už klasické nebo různé buchty na plech, na druhou stranu naše vánoční cukroví je mnoha druhům sušenek víc než podobné.

Sušenky se hodí jako svačinka do školy nebo na cesty, k odpolední kávě i jako mlsání k vínu či dokonce pro domácí mazlíčky. Zkrátka a jednoduše, nejrůznější sušenky se hodí pro každou příležitost!

Některé sušenky jsou slepované, některé se dělají jako hromádky na plech a pak jsou tu těsta, která jsou jako stvořená k ozdobení pomocí dřevěných forem. Věděli jste, že nejstarší dochovaná dřevěná forma z českého území (tehdy se do nich dávaly perníky) je z Pacova a byla vyrobena v roce 1652? Vyřezána byla z hruškového dřeva. Tyhle formičky se takovou historií chlubit samozřejmě nemohou, ale špaldové sušenky z nich chutnají skvěle!

Tyhle sušenky jsou rovněž velmi efektní! Jako základ poslouží lahodné kakaové těsto, na ozdobu poslouží mandle a piškoty nalepené pomocí... A víte co? To už si přečtěte přímo v receptu na kakaové medvědí tlapky

Když jsem poprvé na fotce na nějakém americkém blogu spatřila bíle zaprášené sušenky, úplně jsem se do nich zamilovala. Jak to sakra dělají, že to zůstane bíle zasněžené? Kolegyně Jana vám ve svém článku vysvětlí, jak použít amonium, aby vypadaly přesně takhle dokonale.

Sušenky rozhodně nemusí být jen sladké, kdo by neměl rád nejrůznější slané křupavé krekry, tyčinky, rybičky, křupky a spoustu dalších dobrot. Vyrobit si je můžete snadno i doma. Třeba se sýrem, ale reálně si je můžete dochutit přesně podle svého.

Mysleli jste, že vás u pečení sušenek už nic nepřekvapí? A už jste pekli sušenky pro vašeho psa? Je to s nimi velmi jednoduché a když část těsta osolíte, budou chutnat i vám. Takový poctivý, s láskou vyrobený pamlsek si váš chlupatý přítel určitě zaslouží!


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.