7 TIPŮ PRO ÚTULNĚJŠÍ DOMOV

SUŠENKY PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST
23.8.2023
ŽLUTÁ PRO VAŠE BYDLENÍ
28.8.2023

Po letním cestovatelském období máme všichni vyzkoušeno, že doma je doma a není nad vlastní postel, kafe ve vlastní jídelně či kuchyni a odpočinek v útulném obýváku. Možná jste ale i vy během prázdnin načerpali inspiraci u známých na chalupě či v hotelovém pokoji, tak ji pojďme společně zrealizovat!

Pod pojmem útulný domov si nejspíš každý z nás představí něco trochu jiného: někdo má rád perfektně naklizeno, nikde ani smítko prachu a z nepořádku na pracovním stole nemůže spát. A někdo má rád svůj pracovní chaos a naklizené obýváky na něj působí sterilně a neútulně. Někdo miluje Provence styl, někdo preferuje surové dřevo a ocel.

Naštěstí si víceméně každý můžeme vybrat, co nám vyhovuje a jak se nám naše domovy líbí. Tady máte pár nápadů, které by vás při zútulňování vašeho domova mohly zaujmout!

1. Bytový textil

  • Velký dojem v každé místnosti udělají záclony a závěsy. I kdybyste závěsy de facto nepotřebovali, zavěste na okno aspoň dekorační pruh. Každá místnost to co do vzhledu ocení. Na kuchyňském okně zase dobře vypadají aspoň krátké záclony či závěsy.
  • Velký dojem dělají i zdánlivé detaily jako dekorační polštářky nebo ubrus. Do některého interiéru se hodí bohatě zdobené, někdy je vhodnější geometrický vzor a jindy i jen jednobarevné. Polštářky na gauči či podsedáky na kuchyňských židlích prostě dělají divy, na každou roční sezonu přitom můžete mít jiné, záleží jen na vás. Trendy jsou teď gobelínové potahy i ubrusy nebo prostírání. Najdete je v mnoha krásných dekorech i u nás na e-shopu!
56081_img_6236_eshop

2. Levanduli klidně i na podzim

Odkvetly vám levandule v květnících a záhonech? Nechte je rozkvést na krásném gobelínovém běhounu. Ten vynikne na dřevěném podkladu nebo třeba na čistě bílém či přírodním lněném ubrusu. Jako doplnění k němu doporučujeme i prostírání, polštářek se stejným dekorem je už jen třešinka na dortu.

3. Pohodlně se usaďte

  • Hrnek oblíbeného čaje nebo lahodné kávy si obvykle dopřáváme, ve chvíli, kdy si chceme dopřát klid a pohodu. Takové chvíle umí zpříjemnit dobré křeslo nebo pohodlná jídelní židle, podle toho, kde si je vychutnáváme nejraději. 
  • Když už se vaše oblíbené křeslo tváří, že přestává sloužit, protože jeho potahy jsou už celé prošoupané nebo nevyčistitelné, nevzdávejte to s ním a pořiďte mu skvělý, dokonale přilnavý natahovací potah. Ty samozřejmě máme i na pohovky, gauče nebo třeba taburety!
  • Kromě elastických potahů možná oceníte i přehozy na křesla či pohovky. Ty teď máme v několika nových dekorech, ze kterých si vybere každá domácnost přesně takový, který padne do oka.
17761-4_eshop

4. Pro skvělou kávu

Jeden z největších mýtů je, že dobré kafe musí být z presovače. Pokud neholdujete turku, protože vám vadí lógrová zrnka, a instantní má zase nedostatečnou chuť, skvělou možností je moka konvička. Ostatně, právě v moka konvičce si prý Italové doma připravují kávu nejčastěji a já osobně ji ráda používám i přesto, že mi na lince stojí onen presovač. Oba druhy přípravy totiž rozhodně mají něco do sebe!

5. Klid a nohy v teple

  • Ano, ve chvíli, kdy tohle píšu, je venku přes 30 °C. Podzim se ale už po víkendu prý ale začne hlásit o slovo a s ním postupně přijdou na řadu i zavřené boty, vysoké ponožky a nakonec i potřeba zachumlat se
  • V ničem se nezachumláte lépe než v teplé dece. Pokud nejste na našem blogu nebo e-shopu poprvé, určitě už jste zahlédli některou z našich krásných beránkových dek, které teď navíc nabízíme s novými vzory v nové kolekci
  • Nezapomeňte ani na už v úvodu zmiňované polštářky, ať vám při sledování televize nebo čtení oblíbené knížky po pohodlí a pocit opravdu útulného domova nic neschází..
19637_eshop_z1

6. Vůně domova

Ta pravá vůně domova je pro každého jiná. Na konci léta by jej mohly povonět třeba právě ostružiny, jimiž se teď černají meze i zahrady. Jejich nasládlá barva, chuť a vůně jsou prostě neopakovatelné. Kromě vonných svíček můžete využít éterické oleje, aromadifuzéry... Nebo si něco dobrého upéct. To pak totiž domov voní i láskou.

7. Květy do každého pokoje

  • Domov domovem dělají i květiny. Do každé místnosti patří aspoň jedna. Ať už kvetoucí nebo stálezelená, vhodná květina dodá pokoji vždycky šmrnc a navíc čistí vzduch.
  • Abyste nezapomínali o živé pokojovky pečovat, jako se to stává mně, doporučuji stáhnout si některou z mnoha skvělých mobilních aplikací, které poznají, jakou květinu máte a samy hlásí, kdy potřebuje zalít, každý druh to může potřebovat s různou četností.
  • Skvělou volbou jsou i umělé květiny. Ty se dnes vyrábí v tak skvělém provedení, že je v podstatě nepoznáte od živých. Ozdobu udělají i v temných koutech, kde by nic jiného nepřežilo, nebo třeba na vchodových dveřích. Protože útulný domov začíná už u nich.

Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.