PRO DOMOV ÚTULNĚJŠÍ: DESIGN JAKO OD MOŘE

KOŠÍKY Z MOŘSKÉ TRÁVY ANEB KAM ULOŽIT POKOJOVKY
3.7.2023
DVĚ MENU NA OSLAVU LÉTA
7.7.2023

Klasická kombinace modré a bílé je velmi oblíbená, ať už jde o jakýkoliv dekor a v českém domácím designu má svoji mnohaletou tradici: milujeme cibulák, milujeme stařičký český modrotisk, milujeme modré kvítky na bílém podkladu. S oblíbenou kombinací i hrají i motivy moře – ať už jde o kotvy, pruhované majáky nebo prostě jen mořskou vodu s bílou pěnou.

Zmíněné dekory nás navíc dokáží přenést klidně tisíce kilometrů daleko na dovolenou k moři a našim domácnostem propůjčit útulný letní nádech připomínající svěží vítr vanoucí od vody i chvíle strávené s blízkými. A je jedno, jestli to bylo někde v dálné exotice, u Balatonu nebo na Lipně.

Tady od nás tedy máte pár krásných kousků s tímto populárním motivem a třeba udělají radost právě ve vaší domácnosti: možná je s sebou vezmete na dovolenou, která vás teprve čeká, možná zútulní váš obývák či kuchyni. Pro letošek jsme pro vás proto připravili celou kolekci Marina 2023: bílé kotvičky na modrém podkladu, modré kotvičky na bílém podkladu nebo třeba maják na modro-bílém pruhovaném podkladu. Modro-bílé prostě není nikdy dost.

Vzory moře do každé ložnice

Povlečení utváří vyznění našich ložnic možná ze všech prvků nejvíce. Jak si ustelete, tak si nejen lehnete, ale takový bude mít nádech celý pokoj. Užijte si kvalitní česanou bavlnu s motivy moře nebo jemné mikrovlákno v podobě povlečení Indigo, které vám bude evokovat dekory na středomořské keramice. Obklady v koupelně se na tento krásný motiv mění těžko, ale povlečení máte převlečené za pár minut...

V koupelně jako doma

Kde jinde si užít motivy moře a vody než v koupelně. Svoje udělají doplňky v podobě krásných a přitom skvěle savých osušek s výšivkou kotvičky (a je jedno, jestli se vám bude víc hodit bílá s modrou kotvou nebo tmavomodrá s bílou), originální je i set dávkovače na mýdlo a kelímku s něžným modrým proužkem a loďkou. Tahle drobnost vám dokáže zpříjemnit každé ráno!

Kuchyňský svěží nádech

Jestli se do vzorů moře a kotviček zamilovali jako já, budou se vám líbit i krásné tácy s těmito motivy – stejně jako u dalších produktů jsou z naší kolekce Marina 2023. Tácy jsou v sadě po dvou, jeden menší a jeden větší. A jestli se vám zalíbil vzor na středovém ubrusu s hvězdicemi a dalšími mořskými nezbytnostmi, vězte, že si k němu můžete do obýváku přidat i polštářky. Zejména v případě, že máte jídelní stůl v obývacím pokoji, se vám tyto prostory designově elegantně propojí.

Obýváku stačí i malá proměna

Nejvíc bdělého času obvykle trávíme v kuchyni a obývacím pokoji, takže cítit se v nich útulně a pohodově je víc než důležité. Pro letní obměnu stačí pár povlaků na polštářky nebo zajímavá dekorace, mít obývák každé roční období úplně jiný prostě není vůbec těžké!

Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.