ŽLUTÁ PRO VAŠE BYDLENÍ

7 TIPŮ PRO ÚTULNĚJŠÍ DOMOV
25.8.2023
PODZIMNÍ KATALOG VÁS ZAHŘEJE ZEMITÝMI ODSTÍNY I MODROU JAKO NEBE
30.8.2023

Slunečnice dostaly své pojmenování po zásluze. Každý prostor prozáří jako slunce oblohu. Vyzkoušejte, jak krásně se snídá na ubruse s romantickou výšivkou. Klidně může i zapršet...

Přesně jako dnes. Ale v paměti mám zářivé pole s vedrem z něhož se tetelí vzduch, a srnečka, který se z protější louky přišel podívat, cože to tam ti směšní lidičkové tropí v plném slunci. Slunečnice stále ještě čouhají ze zahrádek a my si můžeme směle brát mustr na širokou paletu odstínů, které nám žlutá barva nabízí. Zdaleka to není jen tato.

ŽLUTÁ MÁ TISÍC ODSTÍNŮ

Když vám do interiéru nabídnu barvu zralého citronu, zářivého zlata nebo právě slunečnicové žlutou, mnozí z vás se zaleknou její intenzity. Tyto barvy směle sahají po stejně odvážných kombinacích, které si snadno vybavíte - například po azurově modré a zelené, kdy vytvářejí venkovské ladění Provence. Sytá žlutá je barvou energickou, veselou a osvěžující. Umístěte ji do dětského pokoje s primárními odstíny modré i malinové. 

Méně výrazné odstíny v sobě nese barva kukuřice, čajových růží, petrklíčů nebo vanilkové zmrzliny. To už jsou odstíny světlé a vzdušné, které se jako jedny z mála dají kombinovat téměř s veškerými kontrastními barvami, ale i polotóny. Vyzkoušejte si sousedství šedé, šalvějově zelené, světle šeříkové nebo růžové. Budete okouzleni. Slušet bude ložnicím i zářivým jídelnám, neprohloupíte ani při výběru koupelny.

Odstíny žluté zabarvené okry představují barvu plážového písku, medu, podzimních hrušek, zralého obilí. Jsou to barvy zapadající do skandinávské krajiny jimž sluší partnerství petrolejově modré, hráškově zelené, šedé. Zařiďte jimi obývací pokoj a doplňte ho sukulenty a živými rostlinami.

20230811_002

NAMALOVÁNO PŘÍRODOU

Slunečnice patří k nestárnoucím motivům jimiž si krášlíme interiér. Kde spočinou, tam je hned tepleji a útulno.

Silná směs odstínů potřebuje odeznít do klidu. Nebesky modrá či hnědá je namístě, stejně tak pozadí bílé, která se základní žlutou vytváří pocit uklizeného prostoru. A jsem zpět u slunečnic - potřebujete-li svůj příbytek prozářit, umístěte sem nový polštář s gobelínovou vazbou, prostřete na novém nádobí nebo okna zastiňte jemným závěsem, který i do šedivého dne přinese stopu slunce. Se žlutou se bydlí inspirativně a nekonečně útulně. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.