POHODLNÁ LOŽNICE PRO SENIORY? VÍME, JAK NA TO

ZIMNÍ ARANŽ POD POKLOP
26.1.2023
ČERNÝ PRINC – ANEB VYUŽIJTE SUROVINY Z VÁNOČNÍHO PEČENÍ IV
30.1.2023

S přibývajícím věkem a zdravotními problémy si leckterá domácnost musí projít většími či menšími úpravami.

Některé se neobejdou bez zedníků a dalších řemeslníků, leccos pro pohodlnější žití ale vyřešíte vhodnými doplňky.

Od té doby, co se do ložnic přestěhovaly televize, řada zejména starších lidí tráví v ložnici klidně i převážnou část dne. Prostě proto, že je to pohodlné a zbytečné chození po bytě může třeba po operaci činit potíže. Tady od nás máte pár rad, jak ložnici pohodlněji zařídit nejen babičkám a dědečkům, ale klidně i sobě.

5163401_img_0625_e-2

Pohodlná a bezpečná postel

Ve dvaceti se vyspíte všude, ve 40 se z dovolené těšíte do své postele, v 60 už je komfortní spánek za všech okolností opravdu nezbytný. Klaďte proto důraz na kvalitní matraci s paměťovou pěnou jako je naše Viscofoam Duo i další pomůcky, které komfort pobytu na lůžku zvýší. Praktickou zábranu umístíte pod matraci, takže je stabilní a člověku se pak z postele i lépe vstává, polohovací opora pod polštář umožní pohodlné čtení, luštění křížovek i sledování televize.
52407-1_eshop-kapka

Detaily tvoří celek

Pro pohodlí při spánku i denním pobytu na lůžku jsou důležité i detaily jako kvalitní lůžkoviny nebo polštáře a deky. Anatomický polštářek mezi kolena dokáže velmi ulevit při bolestech kyčlí i zad a s obyčejným polštářkem použitým za stejným účelem se vůbec nedá srovnat. To samé platí i pro polštáře na spaní, nepromokavé prostěradlo zase ochrání matraci od polití se čajem nebo inkontinenci.
16857_img_5079_eshop_2_z1

Mějte všechno po ruce

Mít všechno po ruce se rozhodně vyplatí. Za tímto účelem je vhodné mít u postele praktický noční nebo odkládací stolek, na kterém by neměla chybět lampička, radiobudík nebo jiné hodiny a telefon s nabíječkou. Rozbočovač na zásuvky ve tvaru kostky ušetří spoustu prostoru a kabely dostanete snadno pod kontrolu. Záleží samozřejmě, kolik času v posteli dotyčný tráví - od toho by se měl odvíjet i výběr onoho stolku. Termofor zajistí teplo v posteli a prohřeje stárnoucí tělo, kterému se hůře udržuje tepelný komfort.
16872_vykryt-a-prebarvit_eshop

Ložnice není jen postel

Ložnice samozřejmě není jen o posteli. Kvůli zdraví je lepší mít v bytě koberce, klidně i kusové, protože se nesmekají a minimalizuje se tak riziko pádu. Nezapomeňte ani na to, aby nikde nepřekážely kabely, po ruce by měla být i komoda s čistým spodním prádlem, ponožkami, nočním prádlem i domácím oblečením. Zejména ve vyšším věku je nevhodné, aby člověk musel sahat pro věci na policích umístěných ve výšce. Chybět by neměla ani pohodlná domácí obuv.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.