BEZKONKURENČNÍ MERINO ANEB JAK SE DOMA ZAHŘÁT

ŠPERKY, ŠÁLY, KABELKY I PENĚŽENKY, SE KTERÝMI ZAZÁŘÍTE
14.9.2022
KOUZLO PODZIMNÍ KUCHYNĚ: HRUŠKY A ŠVESTKY
16.9.2022

Venku se ochlazuje a také doma se musíme rychle přizpůsobovat nižším teplotám. Pomůže teple se obléci, nachystat hřejivé přikrývky i vhodně upravit skladbu jídelníčku.

Otužilost nebyla mnohým z nás dána do vínku. Nezbývá, než se k ní cílevědomě vychovat a do toho se každému nechce, navzdory tomu, že souvisí s pevnějším zdravím. První, co nás vyžene z příjemně komfortního pocitu tepla, je změna počasí hlásící podzim s veškerými přívlastky, které k němu patří. Chlad, studené přepršky a noční teploty s línou rtutí pár dílečků nad nulou, nás docela jistě přesvědčí o tom, že je čas myslet na zateplení domovů i šatníků. A to se vůbec nechci pouštět do debaty o cenách energií, které se nám s jistotou postarají o více pohybu - až bude nejhůř, plánuji pravidelný tělocvik a častější žehlení. To zahřeje vždycky.

Ale vážně. Pocit tepla je nesmírně konejšivý, bez něj jsme schoulení, nedokážeme se uvolnit. Je důležitý pro práci, odpočinek doma, a přejeme si, aby byl součástí všech důležitých i obtížných okamžiků. Není to žádná změkčilost, začít se opatrovat. Vrstvené venkovní oblečení, domácí chlupaté ponožky při nedostatku pohybu a spaní v hebkých beránkových kožešinách dokážou předejít nachlazení a ubránit tělo atakům bacilů. Určitě o ně nebude ani letos nouze. Přidáte-li kvalitní podzimní stravu s účinky zázvoru, medu, skořice, česneku a kvašeného zelí, máte naději, že bude dobře. Podívejme se blíže na to, s čím vám můžeme pomoci:

Náš e-shop vám právě teď nabídne celou řadu hřejivých, chránících a pečujících výrobků, s nimiž přečkáte i tu největší zimu. Více informací naleznete ZDE mezi Tipy, které vás zaručeně zahřejí.

TEPLO NA LŮŽKU PŘINESE ÚLEVU I BOLAVÉMU TĚLU

merino1

VLNA MERINO je velmi jemná podsadová ovčí vlna získávaná z merino ovcí původně pěstovaných ve Španělsku, později ve Francii. V současnosti je hlavní chovatelskou oblastí tohoto plemene Austrálie. Vlna je určena k výrobě těch nejjakostnějších vlnařských tkanin a pletených výrobků. Veškeré výrobky mají výborné termoregulační vlastnosti, výtečně hřejí a zároveň odvádějí vlhkost, takže se v nich nezpotíte.

Tzv. suché teplo, které se vytvoří kolem těla, významně pomáhá při revmatických onemocněních. Lůžkoviny z merino vlny dokážou uvolnit klouby i svaly, tišit bolesti a tělo dokonale prohřejí dovnitř, což ocení každý při potížích s močovým ústrojím, páteří apod. Lanolin, který je v kožešině obsažený, odpuzuje roztoče i prach a tak jsou přikrývky vhodné také pro alergiky.

A JAK SE O SVÉ NOVÉ LŮŽKOVINY STARAT?

Sloužit vám bude kus čisté přírody, takže jednoduše v souladu s ní. Jednou až dvakrát měsíčně přikrývky provětrejte na čerstvém vzduchu, třeba na balkoně nebo u otevřeného okna, ideálně za vlhkého mlhavého počasí (nikoli však za přímého deště). Vlna si tak nabere vzdušnou vlhkost, vlákna se napřímí a snáze se zbaví pachů, vlasů, zbytků pokožky a prachu. Poté přikrývku či polštář už jen protřepejte. Vlnu nevystavujte přímému slunci, protože by se vlákna vysoušela a lámala.

V nabídce máme 3dílnou vlněnou ložní soupravu s podložkou ve velikosti 140 × 200 cm, která pokryje celé lůžko. Přinese vám spokojený a klidný spánek, a velkoplošný vzor nabídne prostoru přitažlivou eleganci.

SADA MERINO se skládá z polštáře 45 × 75 cm, přikrývky 135 × 200 cm a podložky 140 × 200 cm

51809_1

JEDNOBAREVNÁ SOUPRAVA MERINO

Dáte-li přednost soupravě bez vzoru, nabízíme komplet polštáře a přikrývky v čistě přírodní barevnosti. Jedná se o český výrobek, který vám v zimě udělá neocenitelnou službu. Přikrývky doporučujeme prát ručně na 30 °C za pomoci pracího prostředku s lanolinem, který si u nás můžete rovněž objednat. MERINO, PŘIKRÝVKA A POLŠTÁŘ S KULIČKOVOU VÝPLNÍ
5484401_img_2163_eshop_logo_z1

PŘIKRÝVKY DUAL FEEL

Je libo teplo či ochlazení? V chladnu se to může zdát jako zbytečná otázka. Ale odpoví na ni speciální lůžkoviny ušité z dvojího materiálu - zimní strana s jemným vlasem vás okamžitě zahřeje, zatímco letní strana z hladkého mikrovlákna pocitově ochladí. Mikrovlákno je antialergické, snadno se pere i rychle suší, a nemusíte jej žehlit. LOŽNÍ POVLEČENÍ FRANCES NA POLŠTÁŘ A PŘIKRÝVKU
54823_img_1778_vykryt-jen-nohy_eshop

TEPLO OD NOHOU

Doporučená teplota v ložnicích se pohybuje kolem 17 stupňů. Je-li to pro vás málo, sáhněte po teploučkých ponožkách na spaní. Je prokázáno, že budete usínat dříve a nádherně uvolnění. Hřejivé chlupaté teplíčko vám připraví rovněž NAPÍNACÍ PROSTĚRADLA Z MIKROPLYŠE. Především malé děti se rychle zahřejí a blaženě usnou v jejich náruči. Těm největším zmrzlíkům jsou určeny elektrické vyhřívací přikrývky. Zima bude dlouhá. BERIT, PONOŽKY NA SPANÍ S BERÁNKEM UVNITŘ
5000652_img_0361_e_z1

HŘEJIVÉ TEPLO I OCHRANA ČALOUNĚNÍ V OBÝVÁKU

Volný čas trávený bez pohybové aktivity samozřejmě energii nepřidá. Přitom je tak příjemné, posedět si po práci v oblíbeném křesle. Nezbývá, než se zachumlat do BERÁNKOVÉ DEKY imitující beránčí rouno. Vybrat si můžete z mnoha zajímavých vzorů, a ještě si k tomu pořídit hřejivé přehozy na sedací soupravu, které ji bezprostředně ochrání před zašpiněním. Nezapomeňte ani na úzké polštáře proti průvanu zateplující okna i dveře tam, kde nepříjemně táhne. PŘEHOZY SHERPA, SOUPRAVA 5 DÍLŮ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.