POSAĎTE SE POHODLNĚ, ZDRAVÍ A VĚKU NAVZDORY

PASTÝŘSKÝ KOLÁČ
11.1.2023
DORTÍK BEZ MOUKY – ANEB VYUŽIJTE SUROVINY Z VÁNOČNÍHO PEČENÍ II
16.1.2023

Správné a pohodlné sezení je základ, jak v mnoha zaměstnáních, tak i doma – zejména, pokud už jste třeba v důchodu a většinu dne doma prosedíte.

Pohodlný gauč a křeslo ale mají své místo v téměř každé domácnosti, protože po celodenní dřině si chceme odpočinout, podívat se na zprávy či film, zahrát si karty s rodinou.

S přibývajícím věkem a zdravotními problémy se však pod výrazem pohodlné křeslo začíná skrývat něco trochu jiného. Už nejde o to, aby do něj člověk hezky zapadl, ale naopak aby bylo vysoké a dobře se z něj zvedalo. Židle už nemusí být tak krásné, ale měly by mít polstrování, aby netlačily do bolestivých kyčlí. A konečně, ani vana nebo nízký designový záchod už nejsou tak důležité součásti koupelny: na řadu přichází vysoké toalety a sprchové kouty se sedáky.

Tohle všechno přestavět a vyměnit stojí soustu peněz. V decoDoma ale dobře známe obtíže našich zákazníků, a tak se snažíme i nabídku přizpůsobovat těmto potřebám. Pohodlnější a zdravější posezení totiž můžete vyřešit nejen nákupem celé nové věci, ale jen vhodným doplňkem.

Křeslo radost posedět

U nás doma sedáváme my „mladí“ na gauči, návštěvy v podobě našich maminek, tatínků a tetiček preferují zase křesla a židle. Důvod je jednoduchý: aby se jim dobře vstávalo. I nízké křeslo ale snadno uděláte vysokým s těmito podsedáky. Anatomický sedák s otvorem zase využijí všichni, kdo mají problémy s hemeroidy nebo mají třeba po úrazu kostrče či pánve. Vřele jej všem doporučuji, bolí z něj totiž taky výrazně méně záda!

I židle musí být pohodlná

Polstrované židle mají tu nevýhodu, že se jejich látkové potahy špatně čistí. Klasická tvrdá židle zase může být velmi nepohodlná, vše ale má jednoduché řešení: pohodlné podsedáky, které vyperete třeba i v pračce.

Bez opření to nejde

Znáte ten slastný pocit, když se opřete do oblíbeného křesla nebo si zalezete s knížkou do postele, abyste si mohli číst? S vhodnými opěrkami za záda to bude ještě lepší. Molitanový klín kromě sezení využijete i pro spaní na zvýšeném podkladu, stačí jej otočit.

Do auta i na procházku

Často cestujete? Je jedno, jakým prostředkem, sedět v něm nejspíš budete tak jako tak. Zkuste klínový podsedák (ten mimochodem pasuje i do kancelářských křesel) nebo praktický samonafukovací polštářek, který se vejde do kabelky a využijete jej na lavičce v parku stejně jako v autobuse.

Praktické řešení i do vaší koupelny

Stavební úpravy koupelny jsou drahé, zdlouhavé a taky zdaleka ne vždy potřebné nebo výhodné pro všechny členy rodiny. Jednoduché, rychlé a levné řešení jsou speciální pomůcky jako sedátko do vany nebo zvýšený podsedák na toaletu, který výrazně zvýší komfort při zvedání. Když jich není třeba, uklidíte je do skříně, ale až babička přijede zase příště, budou po ruce.

MOHLO BY VÁS JEŠTĚ ZAUJMOUT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.