VYCHYTÁVKY PRO (NEJEN) DOMÁCÍ MAZLÍČKY

TRADICE NA ŠTĚDRÝ DEN, KTERÉ VÁM ZLEPŠÍ NÁLADU
22.12.2023
SILVESTR RYCHLE A S CHUTÍ
28.12.2023

Že jsou Češi vášniví chovatelé psů a koček, to je stará znává věc. V Evropě nás trumfne opravdu jen málokterý národ! Život s nimi přináší nejen radost, ale i výzvy – a se vším se třeba si poradit.

Mazlíky je třeba pořádně nakrmit, pomazlit a opečovat, ale také po nich uklidit a předcházet újmám na našem nábytku i podlahách. Kdo doma psa nebo kočku jednou doma měl, ten přesně chápe, o čem je řeč.

Pokud máte čtyřnohého miláčka, ale klidně i nějakého toho opeřence doma, oceníte následující tipy, jak si život s nimi zpříjemnit, aby už byl opravdu jen plný radosti.

1934101__2_eshop

1. PELÍŠEK JE ZÁKLAD

Žádná domácnost s chlupáčem se neobejde bez pelíšku, které proto nabízíme v obrovském výběru velikostí, tvarů i barev. Zejména psí chovatelé dobře vědí, že bez pelíšku se jejich přítel neobejde, pokud žijete u své kočky, nejspíš tušíte, že se pelíškem ne vždy zavděčíte. Kdyby ale nic jiného, je to dobré místo, kde shromažďovat jejich hračky.

Možná už máte pečení drobných sušenek po maratonu s cukrovím plné zuby, tenhle recept ale využijete kdykoliv během roku. Psí sušenky jsou totiž opravdu skvělé! Kočky v nich asi úplně neocení mouku, ovesné vločky jsou ale zdravé i pro ně, takže pokud místo sušenek upečete třeba jen takové hrudky s vločkami, pochutnají si i ony.

20295_4_eshop

3. KOČIČÍ TOALETA

Jak je pelíšek hlavně psí záležitost, tak jsou toalety převážně kočičí nutnost. Já sama kočky mám skoro 15 let a ke koupi uzavřeného boxu jsem se odhodlala až skoro před rokem, když jedna z nich onemocněla. Můžu vám k tomu říct jen jedno: lituju, že jsem to neudělala mnohem dřív a že jsem neinvestovala do nějaké hezčí. Třeba do téhle, která se na rozdíl od té mé snadno vybírá a má i skryté místo na lopatku, která se tak nikde nepovaluje.

Dokrmujete ptáky, ale chtěli byste mít krmítko i na parádu? Přidejte do ledové mísy i zrnka, která ocení ptáci. Její životnost je velmi omezená počasím, ale jakmile začne tát, místo potěchy pro oči zbude potěcha pro ptactvo ve vašem okolí.

19939_100-ml-mast-na-tlapky-cana

5. MAST NA TLAPKY

V zimě je to mráz a posypová sůl, v létě je to rozpálený chodník. Ať je to kdy chce, zvířecí tlapičky, které musí ven z domu, potřebují péči. U psů je důležité tlapky po příchodu domů pořádně vymýt od případné soli a od věci rozhodně není jejich pořádné promaštění konopným olejem, který je hlavní složkou tohoto balzámu. A pokud máte svolnou kočku, možná to hlavně v zimě ocení i ona!

Největším oříškem v životě s chlupatými spolubydlícími jsou bezesporu chlupy všude. Některá plemena jsou na to náchylnější více, některá méně, kočky jsou na to náchylné (až na ty nahaté) všechny. Jednoduchý způsob, jak gauče či křesla odchlupovat efektivně, jsou elastické potahy, které navíc dají i omšelé sedačce úplně nový šmrnc. Kompletní nabídku přesně podle vašeho kusu nábytku najdete právě zde.


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.