MILUJETE CUKROVÍ S KRÉMEM? TYHLE DRUHY MUSÍTE VYZKOUŠET

PERNÍKOVÉ DOMEČKY JAKO VOŇAVÉ SVÍCNY
11.12.2023
ZATEPLENÉ HRNKY A DEKY, TO JE VÝBAVA I NA ZÁPRAŽÍ
14.12.2023

A je to tu, třetí a letos zároveň i poslední předvánoční adventní neděle už pomalu klepe na dveře. V ideálním případě by pomalu měly začít vrcholit přípravy, trochu vás ale uklidním: já jsem ještě pořádně nezačala.

Budiž mi k dobru, že aspoň dárky už mám víceméně vyřešené, a ty, které jsem ještě nepořídila, už mám aspoň vybrané. Ve skříni mi pochopitelně leží i obrovská, i když zatím nevybalená, krabice dárků z decoDoma. Je v něm anatomický polštář motýlek pro dceru, v rodině to bude už třetí a nejspíš jej nakonec dostane i ten nejmladší, protože nám ho obě děti prostě pořád kradou. Syn zase dostane ložní povlečení s oblíbeným Minecraftem. Pro babičku tam do křesla mám levandulový polštář pod záda a zvýšený prošívaný sedák ve stejném designu. Pro moji nejlepší kamarádku jsem vybrala ložní povlečení Dual Feel Hester a docela přemýšlím, že ho ještě přiobjednám i pro mámu. No a nechybí ani obligátní ponožky pro celou rodinu, tyhle měkoučké na spaní milujeme a nosíme je místo bačkor.

Dost už ale k dárkům a vraťme se k tomu, oč tu dneska běží, ke krémovému cukroví. Nebudu vás už déle zdržovat a pojďte se pustit do pečení!

Jestli nějaké cukroví miluju, jsou to pracny. A to tak, že letos peču jen dva druhy cukroví (protože zbytek tu stejně nikdo nejí): linecké pro děti a pro muže a pracny pro sebe a pro tu starší. Když se ještě zvládnu hecnout, budou i ořechy. Kdysi mě napadlo to samé, co kolegyni Janu: pracničky poslepovat podobně jako ořechy, k realizaci jsem se ale nikdy nedostala, zato Jana vymyslela tenhle úžasný růžový krém, do kterého můžete klidně přidat pár kapek růžové vody.

A když už jsme u těch ořechů, tak tady máte ještě tip, jak z jednoho cukroví udělat tři druhy jen různou náplní. Když si k tomu připočtu, že leckdo dělá ořechy ze světlého těsta a někdo je dokonce polévá čokoládou, tak se to celé násobí. Ale teď vážně, ať už si letos uděláte pomyšlení ořechy s ořechovým, pařížským nebo vanilkovým krémem, nešlápnete vedle. Který bude letos ten váš?

Ve výčtu cukroví s krémem nesmí chybět ani náš absolutní receptový hit. Likérové cukroví s krémem z vaječného koňaku se stalo velmi rychle  matadorem našich receptů. A není divu, vaječňák k Vánocům patří stejně jako stromek nebo kapr. Kdyby vám náhodou jeden recept nestačil, tak tady máte několik dalších – včetně receptu na domácí likér jako takový.

Vaječňák patří neodmyslitelně ještě do jednoho cukroví, a to do vosích hnízd. Nebo, chcete-li, do včelích úl). Když budete mít volnou chvilku (což chápu, že předposlední týden před Vánoci zná spíš jako dobrý vtip), můžete je nazdobit jako andělíčky. Marcipánová hlavička dodá cukroví i v chuti zajímavý šmrnc a křídla zvládnete z plátkových mandlí.

Nádherné, dobré a jednoduché cukroví jsou oblíbené pařížanky. A když koupíte cukrářské piškoty, tak ani nemusíte zapínat troubu. Připravte si spoustu čokolády a kus másla, protože skoro o nic jiného v receptu na ně nejde, a s chutí do práce. Hotové budou za chviličku.


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.