NEJKRÁSNĚJŠÍ VÁNOČNÍ VÝZDOBA, ZN. VYROBÍM SI SÁM

VÁNOČNÍ DEKORACE 2022: DO POKOJE, PRO DĚTI, NA STŮL I DO OKEN
15.11.2022
ZÁZVORKY UPEČTE VČAS
21.11.2022

Advent začíná za pár dní a na plány na výzdobu jste ještě neměli čas? Trochu vám to ulehčíme a poradíme, jak vyrobit ty nejkrásnější domácí ozdoby s téměř nulovými náklady.

Jak jsme psali už v článku o trendech ve vánoční výzdobě pro letošní rok, přírodniny, červená, zelená a zlatá jsou klasiky, které se ve vánočních tradicích objevují už celá staletí. 

Pojďme si společně prohlédnout to nejkrásnější z decoDomáckého blogu, určitě něco společně vybereme.

krásnou ozdobou do okna či na stůl se stane tahle originální vazba se jmelím. Co k němu přidáte, je jen na vás, možná vám budou vyhovovat i nějaké drobné kvítky, možná eukalyptové listy vyměníte za cesmínu. Drobné vánoční ozdoby také můžete vyměnit za zlacené ořechy. Fantazii se prostě meze nekladou, ale to vy určitě dobře víte.

Peří je v posledních letech hitem vánoční výzdoby. Využít jej můžete různě, někomu stačí ocásky vánočních ozdob (nejčastěji labutí) z obchodu, někdo si chce svoje peříčkové ozdoby vyrobit sám. Vše potřebné seženete v obchodech s dekoracemi a tvořivými potřebami. A až vás ty peříčkové kuličky omrzí, tak z nich peří prostě zase vyndáte a naplníte je něčím jiným.

Pokud nemáte zásobu sušených pomerančů, rovnou začněte s jejich výrobou, chvíli to trvá. Za to je potom užijete při ozdobě prakticky čehokoliv: adventního věnce, oken stromečku, polazu či vrkoče. Jejich využití v předvánočním čase je neuvěřitelně variabilní a už při sušení místnost prodchne jejich nádherná vůně, a to prostě stojí za to.

Až půjdete příště na procházku kolem lesa nebo parku, vezměte si s sebou kleštičky štípačky a plátěnku a nasbírejte si vše, co vám padne do oka, nemělo by chybět pár proutků a zelených větviček na základ dekorace. Jestli pak už narazíte na šípky, dřínky nebo hloh, to už je jedno. Krásné jsou všechny! Skvěle v dekoraci vypadá také větvička s drobnými šiškami, tak třeba budete mít štěstí na lovu!

Při výrobě téhle dekorace můžete využít textilní i živé květy, právě teď totiž kvete i spousta amarylisů, jejichž květy jsou absolutně nádherné. Živým květům jen samozřejmě přizpůsobte stojánek pod dekorací – musí do ní jít dát voda. Tuhle dekoraci budete mít hotovou za chviličku, takže neváhejte a pusťte se do toho, i když je v adventním čase každá minuta času drahá.


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



1 komentáře

  1. Jája napsal:

    Dobrý den, stránky jsou skvělé, ale myslím, že chybí rychle recepty na cukroví a fotografie s formičkami, kde je nabízíte k prodeji. Inspirovalo by to tak i mladé a hlavně napsat na kolik stupňů a čas pečení i to, že trouba musí být vyhřátá. Když jsem řekla, že těsto chystám týden dopředu a ukládám v lednici a pečení mi nezabere víc, jak hodinu, tak tomu nikdo nevěřil..Vždyť s vašimi pomocníky je to jedna radost! Tak krásné V Á N O C E ve zdraví, štěstí a lásce po celý rok 🙂
    Jája

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.