VÁNOČNÍ DEKORACE 2022: DO POKOJE, PRO DĚTI, NA STŮL I DO OKEN

LISTOPADOVÉ KVĚTINOVÉ RADOSTI – ADVENTNÍ VĚNEC SNADNO A RYCHLE
14.11.2022
NEJKRÁSNĚJŠÍ VÁNOČNÍ VÝZDOBA, ZN. VYROBÍM SI SÁM
18.11.2022

Polovina listopadu je tu a s ní i blížící se adventní období. Leckdo chystá vánoční výzdobu s nadšením už teď a sundává ji ideálně až po třech králích. A i letos je z čeho vybírat.

Stejně jako módě podléhá oblečení, i vánoční výzdoba má své trendy. Vánoční stromečky roku 2022 prostě vypadají jinak než v 90. letech. V posledních letech jsou oblíbené různé květy a peříčka a z barev se prosazují bílá, měděná a světle růžová, jsou ale klasiky, které se nikdy neomrzí – Vánoce si lze jen těžko představit bez červené, zelené, zlaté a přírodních materiálů.

My na decoDoma máme rádi právě tuhle klasiku: dřevěné dekory, něžná srdíčka i červeno-zlaté dekorace. Najdete toho u nás ale mnohem víc, tak se pojďte pokochat a pořídit si nějakou tu novou nádheru i pro letošek :-).

srdce-nahled

Přírodniny jsou v kurzu

Vedle nikdy nesáhnete s výzdobou v přírodních tónech. Ať už se rozhodnete vyrobit si něco překrásného sami nebo sáhnete po něčem už hotovém, výzdoba v barevných tónech dřeva, zelené v odstínu jehličí a červené, která připomíná šípky i vánoční růže, pohladí po duši na první pohled. Vánoční atmosféru ještě podpoříte, pokud si připravíte potpourri, které provoní váš byt. K vánocům se hodí cedrové dřevo, vanilka nebo třeba skořice, atmosféru uvolní i něžná mandarinka.
advent2

Bílé Vánoce

Nejvíc trendy vánoční barvou pro rok 2022 je BÍLÁ. Pokud chcete jít s dobou, doplňte alespoň pár bílých kouliček nebo květů či stužek. Ideální je bílou nakombinovat s pastelovými barvami, různými odstíny modré nebo zlatou. Elegantní a čistý vzhled podtrhne kožešina místo ubrusu pod stromečkem, která celku navíc dodá punc luxusu. Nezapomeňte ani na další bílé doplňky - oblíbení jsou andělé i vánoční hvězdy, ty snadno vyrobíte třeba s papírových sáčků na svačinu a vypadají opravdu úžasně. Nádherný je i věnec na stůl s bílými peříčky.
svicen-nahled

Zeleno-červený evergreen

Čemu nikdy hrana neodzvoní, je klasická kombinace zelené a červené, které se rády doplňují s bílou a zlatou. Červené by letos nemělo být přehršel a měla by tvořit spíš jemné doplňky, šmrncovní jsou i např. kuličky s matným povrchem místo lesklého, vypadjí totiž mnohem decentněji a elegantněji. Červenou nikdy nenechte samotnou, čím je zářivější, tím víc si zaslouží přírodních tónů hnědé, které ji perfektně doplní.

Vánoční bytový textil

Je jasné, že předělávat celý byt kvůli pár týdnům v roce nejde – už jen proto, že „běžné“ dekorace člověk musí mezitím někam uložit v období, kdy je doma spousta návštěv, stromeček a často i dárků. Pojďte se s námi pokochat nápady na jednoduché řešení, které nezabere moc místa a vašemu domovu dodá tu pravou vánoční atmosféru!

Ubrusy

Ať už na sváteční stůl nebo jen na parádu na stolek ke gauči, vánoční ubrus je klasika, která se nikdy neomrzí.

Dekorační polštářky a podsedáky

Jak proměnit obývák nebo jídelnu mávnutím kouzelného proutku na svátečně vyladěné místo? Někdy stačí málo a polštářky nikdy nezklamou.

Utěrky

Protož i v kuchyni si zasloužíte tu správnou vánoční náladu, však tam v adventu i celé svátky člověk stráví spoustu času! A utěrky nemusí být ani přímo vánoční, stačí správná barva a utěrky jsou „in“ celoročně.

Vánoční stolování není jen to štědrovečerní

Nevím, jak by, ale já klasické vánoční dekory miluju zejména na nádobí. A posuďte sami, že taková adventní snídaně bude nejlépe chutnat ze sněhulákových misek. Nádobí navíc využijete i při servírování cukroví a dalších dobrot i přímo o Svátcích s velkým S.

 

Do dětského pokoje

Děti milují těšení se na Vánoce a Ježíška! A v těchto krásných dekoracích se budou těšit ještě o fous víc :-).

NÁDHERNÉ DEKORACE

17114_eshop

svítící domek

Hraje koledy, obíhají kolem něj postavičky... Prostě nádhera!
17570-1-eshop

andělské zvonění

Klasika mezi dekoracemi, která nesmí chybět v žádném domově.
18503_63931012_eshop

vánoční věnec

Decentní hnědo-zlatý dekorační věnec se bude vyjímat na stole i na dveřích.
19201_eshop

svítící sklenice

Na stůl, poličko i do okna, sluší jí to prostě všude, kam ji položíte. Výška 20 cm.
18555_5903575090191_5_eshop

světelný řetěz

Svítící dekorační řetěz s kolíčky ozdobenými vločkami, třeba na rodinné fotografie
18505_8707057484_eshop

dekorační hvězda

Se svou výškou 36 cm a příjemným, teplým světlem bude dokonalou výzdobou do oken.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.