ZÚTULŇOVACÍ VÝZVA – den desátý

ZÚTULŇOVACÍ VÝZVA – den devátý
24.7.2023
JAK ČISTIT DOMÁCÍ SPOTŘEBIČE?
26.7.2023

A máme tu poslední den. Pokud jste s námi prošli všech deset dní, věříme, že je váš domov díky malým změnám útulnější. Určitě jste si všimli, že základem je dostatek úložných prostor, nezahltit domov zbytečnostmi a naopak se obklopit věcmi, které vám dělají radost. Důležité je i vytvořit si doma koutek jen pro sebe, což je úkol dnešního dne. 

Jak by takový koutek měl vypadat? Může to být oblíbené křeslo v obývacím pokoji, kde si večer čtete. Prostor v kuchyni pro relaxaci s hrnkem kávy nebo oblíbeného čaje. Stolek se zrcadlem v ložnici, kde máte uložené všechny své oblíbené náušnice a náramky. Zapojte fantazii a vytvořte si doma jen to svoje místečko. Nezapomeňte si do něj dát oblíbené věci jako je deka, polštářek, oblíbený hrnek, fotka nebo předmět z dovolené. Tyto maličkosti totiž dělají hodně.

Abychom vám poradili, jak takový koutek může vypadat, máme pro vás hned 3 tipy. 

Renovace do 5 minut

Pokud základ vašeho koutku tvoří posezení, máme pro vás tip, jak zrenovovat oblíbené křeslo. Ať už je to relaxační křeslo, křeslo ušák, křeslo s dřevěnými područkami nebo oblíbená klasika. V případě, že už nevypadá moc dobře, během pár minut si s tím  poradí některý z našich strečových potahů, které padnou jako ulité v podstatě na jakékoliv křeslo. Všechny potahy najdete přehledně v sekci Napínací potahy a v levém sloupci pro lepší orientaci zaškrtněte, pro jaký typ křesla potah hledáte - možná máte křeslo s područkami, možná relaxační křeslo s podpěrkou pod nohy, možná ušák. Nebo snad klubové křeslo?
A neboje, potahy máme i na oblíbený taburet pod nohy i vaši oblíbenou židli v kuchyni. 

Květiny pro dobrou náladu 

Domov bez zelených rostlin je smutný a chladný. Chybí mu doslova živá míza, a tak se rozhlédněte, kde všude s vámi mohou žít. Tihle tiší společníci nás nabíjejí energií, poskytují úlevu unaveným očím, vydechují blahodárný kyslík a dokonce mnohé květiny fungují jako čističky vzduchu. Stojí za to věnovat jim trochu péče a pořídit jim slušivý květináč nebo malý stolek, který je pozvedne výš za blahodárným světlem. Zelené rostliny jsou prostě balzámem pro duši. 

Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.