KOUTEK PRO VÁŠNIVÉ ČTENÁŘE

HORKÝ NÁKYP Z TVAROHU, ŠVESTEK A LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ
2.3.2023
TAŠKA JAKO JARNÍ DÁREK + DALŠÍ TIPY PRO ŽENY
6.3.2023

Čtete rádi? Pokud vaše odpověď zní ano, pak jistě víte, jak důležité je pro ten správný čtenářský zážitek příjemné prostředí a pohodlné usazení.

Vášnivý čtenář by dle mého mohla být klidně lékařská diagnóza. V naší rodině tím trpíme od dětství v podstatě všichni. Obě moje babičky vždycky měly slabost pro historické romány, děda s tátou pro knihy s jakoukoliv zmínkou o 2. světové, oba moji rodičové milují detektivky, můj muž a tchán nedají dopustit na sci-fi, já mám v oblibě sociální dramata a šestiletá dcera se právě učí v první třídě číst a louská každý nápis, který kde najde. Každý.

Pevně věřím, že svůj oblíbený žánr máte i vy. A stejně tak každý máme jiné oblíbené místo a polohu, ve které čteme. Někdo se rád natáhne do postele, ti šťastnější mají i křeslo-ušák, na kterém si pohodlně opřou i hlavu, někomu se nejlépe čte vsedě na zemi zády opřený o gauč. 

Aby nás od čtení nic nerušilo, je fajn si všechno připravit dopředu a mít po ruce, ať už je to šálek kávy, pořádně velký hrnek čaje nebo nějaká ta drobná sušenka k zakousnutí.

Pojďte se s námi ponořit do své oblíbené knížky, třeba využijete některou z těchto praktických vychytávek, díky kterým se vám bude číst ještě pohodlněji.

Renovace křesla do 5 minut

Máte svoje oblíbené křeslo, ale nevypadá už nejlépe? S tím si během pár minut poradí některý z našich strečových potahů, které padnou jako ulité v podstatě na jakékoliv křeslo. Všechny potahy najdete přehledně v sekci Napínací potahy a v levém sloupci pro lepší orientaci zaškrtněte, pro jaký typ křesla potah hledáte - možná máte křeslo s područkami, možná relaxační křeslo s podpěrkou pod nohy, možná ušák. Nebo snad klubové křeslo?
A neboje, potahy máme i na oblíbený taburet pod nohy nebo váš gauč!

Zvýšené posezení

Někdo rád sedí při zemi, někdo třeba i ze zdravotních důvodů naopak hledá takové sezení, ze kterého se pohodlně zvedne. Pro takové případy se určitě hodí tyhle speciální polštáře, které i z nízkého křesílka udělají mnohem pohodlnější posezení. Ostatně, dobře se na nich sedí i na té zemi...

Opora pro krk i záda

Aby sed byl pohodlný a zdravý, je vhodné dopřát zádům tu správnou podporu. Tu je samozřejmě nutné přizpůsobit mísu, na kterém se rádi uvelebíte. Tady je několik tipů, jak na to.

Aby bylo kam odložit knihu i kávu

Při čtení je třeba mít potřebné věci po ruce, aby se člověk nemusel zbytečně zvedat. Vedle velkého křesla se bude hodit odkládací stolek s přihrádkou určenou přímo na tiskoviny, v posteli (a určitě nejen při nemoci) oceníte servírovací stolek. Hodit by se mohl i praktický potah na křeslo, který má na boku kapsy na drobnosti jako jsou brýle nebo propiska na luštění křížovek.

Pár vychytávek na závěr

Pobyt v oblíbeném křesle umí zpříjemnit i spousta drobností, jako je vyhřívaný televizní pytel, díky kterému vám už nikdy nebude zima, nebo masážní podložka na chodidla, jejichž stimulace je nejen příjemná, ale i zdravá. Navíc vřele doporučuji používat relaxační polštářek za krk, využijete jen nejen na dlouhých cestách, ale právě i při pobytu v křesle.

Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.