7 NÁPADŮ, JAK PROSTŘÍT KRÁSNÝ ZIMNÍ STŮL

MECHOVÝ KOPEC SE SVĚTÝLKEM
25.1.2024
BÁBOVKOVÁ ROLÁDA S MASEM A HOUBAMI
29.1.2024

Zima nám za chvíli bude dávat sbohem a pomalu se můžeme těšit na první kvítky sněženek, ale na květinami zalité stolování ještě možná stejně jako my nemáte náladu – natož na nákup čehokoliv se zimními motivy, když už tu přece bude co nevidět to jaro. Tady od nás máte tipy na úžasné a přitom nadčasové a univerzální kousky, které užijete kdykoliv a hodit se vám bude k čemukoliv, a zároveň na triky, kterými i bez nákladů navíc vykouzlíte pravou zimní atmosféru.

Kouzlo zimní atmosféry totiž vůbec nemusí záviset v ubrusech se sněhovými vločkami (byť i takový mám ve svém repertoáru a mám ho moc ráda!), docílit jí můžete díky dekoracím, které si ve volné chvíli zvládnete vyrobit sami. Dál už vás ale nebudu zdržovat zbytečnými řečmi a pojďme na to!

56239_eshop

ZÁKLADEM JE UBRUS

A tím nejzákladnějším ubrusem ze všech je bílá klasika, která se hodí vždy a ke všemu. Jakmile máte bílý ubrus, sáhněte po nějaké neotřelém běhounu, jako je třeba tenhle s květy kamélií v mé oblíbené šedo-růžové kombinaci. Zimnímu všednímu i svátečnímu stolu propůjčí útulnost a něhu, kterou si zaslouží.

A když už jsme u těch běhounů, mrkněte na naši kompletní nabídku. Najdete v ní ubrusy a běhouny i s jarní a velikonoční tématikou nebo zcela univerzální. Každý máme kuchyni a jídelnu trochu jinou, tak je jasné, že se nám každému taky hodí něco trochu jiného.

18021-4_eshop

BÍLÁ + DŘEVO = VSL

Série WHITELINE, bílá linie, je láska na první pohled. Najdete v ní různé velikosti mlýnků na koření s keramickými mlecími kameny, servírovací misky na omáčky i oříšky nebo stojan na nože. Pod heslem BAMBUS je dokonale doladí bílé šálky mléčenka s cukřenkou, slánka a pepřenka či dochucovací souprava (a ještě mnohem víc) s bambusovými podšálky. Vše moderní, nadčasové a hodící se vždy a ke všemu.

Jednoduchým způsobem, jak univerzálně prostřený stůl vyladit do konkrétního stylu, jsou vhodně poskládané látkové ubrousky. Ty dají celé hostině punc luxusu a svátečnosti a tak jednoduchá věc, jako složení „na stromeček“ nebo naopak do tvaru květu rázem promění i jinak úplně stejný stůl. Ubrousky nepodceňujte!

20187_2_eshop (1)

PODNOSY ŠETŘÍ MÍSTO

Jestli něco vypadá úžasně, pak jsou to servírovací podnosy. Na běžný jídelní stůl ale používejte maximálně 2patrové, vyšší už by vzhled rušily a i tak je lepší dát je tak, aby se přes něj nekřížily pohledy stolovníků. Nandat na ně můžete jak dezerty, tak třeba misky s pochutinami či sklenky s digestivem. Skvělou volbou je i nízký otočný podnos, odkaz na něj najdete níže.

Na jídelní stůl se vám možní vejde i zimní aranž, která jej může zdobit i několik týdnů – já teprve tento týden sundávala štědrovečerní aranž z větviček v půllitrovém hrnku ovázaném mašlí (a to jen proto, že větvičky už hodně opadávaly). Jako takový malý výběr z našeho zútulňovacího blogu nabízím tuto zimní aranž pod poklopem ze skleněné misky, krásnou bavlníkovou mísu, mechovou kouli se sněženkami nebo vázu s pot-pourri.

flora_eshop5_z3

Na jídlo i na parádu

Základním stavebním kamenem každého prostřeného stolu jsou pochopitelně i talíře. Já miluju sady, ve kterých je tzv. každý pes jiná ves. Série Flora, která si ihned po uvedení získala i vaše srdce, je svými barvami jako stvořená pro všechny příležitosti: barvy v zimě připománají počasí za okny, v létě příjemně "chladí", a květinový motiv je prostě univerzální klasika. Já bych si je klidně pověsila i pro parádu na zeď, jak se mi líbí!

Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.