UBROUSEK PRO ZIMNÍ POEZII PANA LADY

HORKÉ NÁPOJE PROTI NACHLAZENÍ (+ JEDEN EXTRA TIP NAVÍC)
3.1.2024
ZAHŘEJTE SE V LOŽNICI, ANIŽ BYSTE MUSELI PŘITÁPĚT
5.1.2024

Lednové stolování patří zimním náladám. Doznívají v nás sváteční chvíle a vítáme se s přáteli, na něž o Vánocích nezbyl čas.

Udržte si hezkou náladu co nejdéle. Využijte toho, že doma je všechno ještě v třpytivém hávu a nezapomeňte všem blízkým popřát zdravý a dobrý nový rok. I my vám přejeme hodně štěstí a mnoho správných rozhodnutí, které vás dovedou do cíle.

Pokaždé, když se mi nepodaří zažít Vánoce romanticky bílé, vracím se k obrázkům pana Lady. Josefa Ladu mám ráda od dětství a jeho obrázky se mi v souvislosti se zasněženou krajinou vybavují ze všeho nejdřív. Koulovačky, sáňkování a zamrzlá oka rybníčků snad nikdo nenamaloval poutavěji. Jsem moc spokojená, že se na obrázky nezapomnělo, a že si jejich půvabný odkaz můžeme připomínat - třeba i prostřednictvím dekorů na textilu. Jestli jste si dopřáli něco z naší nabídky na e-shopu, kterou stále aktualizujeme (více v galerii pod článkem), je to u vás doma stejně tak útulné.

Než se vychystáte na hory, abyste té bílé nádheře a zapadaným chaloupkám byli blíž, přidávám jeden novoroční ubrouskový tip na bílé zimní stolování. Ať jste všem příjemným náladám ještě o trochu blíž. Hezký nový rok!

56159_726920-726920-povlacek-josef-lada_eshop

OD JARA DO ZIMY

S obrázky pana Josefa Lady se v naší nabídce setkáte na obdélníkových i čtvercových povlacích na polštáře, na exkluzivním ložním prádle i na utěrkách do kuchyně. Nabídku textilu stále rozšiřujeme, a i když jsou momentálně některé kousky vyprodané, zase vám přineseme jiné, aby vás mohly provázet celým rokem 2024.
STROMEK VE 4 KROCÍCH

JAK NA SKLÁDÁNÍ UBROUSKŮ VE TVARU STROMKU

Některé ubrousky vyniknou pouze při aranžování nažehleného textilu, ale tahle skládačka vypadá dobře i z papírového materiálu. Nakonec na papírových ubrouscích si to napoprvé také vyzkoušíte. Pokud prostíráte pro významnější chvíle, nelitujte času pro nažehlení a údržbu ubrousků látkových. Dojde-li i na papírové, pak doporučuji ubrousky s textilním omakem, které mají větší formát než obyčejné. Stromek v této velikosti je složený z ubrousku o rozměrech 40 × 40 cm:

1  Ubrousek složte na čtvrtiny a položte ho před sebe nakoso otevřenými stranami dolů. Postupně zvedněte vzhůru první cíp a s pravidelnými odstupy i druhý až čtvrtý cíp.

2  Vzniklý trojúhelník otočte cípy dolů a představte si bod ležící v přímce nad nimi. Od tohoto místa zahněte do rubu levou část ubrousku, pak pravou. Zvolený úhel dá stromku tvar.

3  Nyní podobně jako v kroku 1 zvedněte vzhůru první až čtvrtý cíp.

4  Cípy však neponechejte volné, ale  druhý až čtvrtý cíp vsuňte vždy pod cíp předcházející. Zbývající část ubrousku zahněte do rubu. Stromek urovnejte a dozdobte jeho špičku.

LEDNOVÉ STOLOVÁNÍ

BÍLÁ V BÍLÉ

Bílé látkové ubrousky na nádobí bez dekoru bezpochyby zaujmou. O efekt se postará lesk a mat, tedy různorodé povrchy, které vytvářejí kontrast - zde je to hrubý vzhled lněného ubrousku a hladké sklo jídelního servisu EBRO. Chcete-li, špičku ubrousku můžete dozdobit kořením, drobnou mašličkou, ale také třeba půlkou vlašského ořechu, slanou sušenkou apod. Na talíř nakonec patří vše, co se dá slupnout. 

Ladovy obrázky jsem si vybrala jako optimistické poselství do nového roku. Ať je i ten váš rok plný poezie!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.