5 NEJKRÁSNĚJŠÍCH ZIMNÍCH DEKORACÍ

KRACHLE – ANEB VYUŽIJTE SUROVINY Z VÁNOČNÍHO PEČENÍ I
9.1.2023
PASTÝŘSKÝ KOLÁČ
11.1.2023

Vánoční stromeček už je ve většině domácností odstrojen a i dalších adventním dekoracím zazvonil zvonec. Jenže: co teď s těmi prázdnými místy? Poradíme, jakými kráskami byt vyzdobit na zbytek zimy.

Konec vánočního období a ukládání vánočních ozdob a dekorací s sebou vždycky nese trochu sentimentu. Já vždycky na jednu stranu těším, jak zase v obýkáku přibude místo a hračky se vrátí jen do svého kouta (kvůli stromku a vánočním návštěvám je u nás vždycky takové malé stěhování), na druhou stranu mi vždycky přijde líto, jak zmizí i těch pár kousků výzdoby, které tu mívám.

Letos jsem se aktivně rozhodla, že prázdná místa zaplním nějakými novými parádami – a tady máte moje tipy na to nejhezčí, co jsem na našem blogu našla!

Je to nádhera, že? Tahle ledová mísa se zimními přírodninami je takové zenové cvičením na téma pomíjivosti: miska totiž vydrží jen pár hodin, než zase celá roztaje. Zkoušela jsem ji ale vyrábět s dětmi a ty byly nadšené, jaká je to krása. Na konci března, první víkend po prvním jarním úplňku, děláme každoročně první jarní zahradní párty, takovou otvíračku sezony. A tahle mísa na ní rozhodně nebude chybět!

 

Tahle dekorace je dle mého naprosto dokonalá: je jednoduchá na výrobu, kromě okrasné funkce byt i krásně provoní a navíc ji lze velmi jednoduše obměnit. Pot-pourri si snadno můžete vyrobit i doma z vašich oblíbených vonných ingrediencí i podle barvy, do které chcete celou aranž ladit. Návod, jak postupovat, i nápady, z čeho aranž připravit, najdete v tomto článku.

 

Proutí a zimní přírodniny, to je hlavní téma této jednoduché dekorace. Doplni ji můžete i lákovými květy nebo drobnými zimními dekoracemi a nové okno do světa je v tu chvíli hotové. Pokud dekorace přiděláte šikovně, můžete je na proutěném základu průběžně obměňovat.

 

Taky máte slabost pro krásné utěrky, kterých je vám pak ale líto na utírání nádobí? Využijte je jako stylové záclonky či chcete-li vitráže. Dobře vyžehlené utěrky na oko upevníte velmi snadno – návod, jak na to snadno a rychle, najdete v tomto článku. V zimním období budou krásně vypadat třeba ty s ladovskými motivy, a až budete mít záclonku hotovou, o o snadněji se vám příště utěrka bude vyměňovat při obměně.

 

Možná na vás fotografie působí příliš letně, ale do závěsného květináče si můžete dát květinu jakoukoliv. Ostatně, mně tyhle mini karafiátky právě teď kvetou a dělají mi uprostřed blátivé zimy spoustu radosti. A nebojte, vyrobit tento stylový závěs není vůbec těžké, trochu páce dá jen správné vyvážení, aby květináč nebyl nakřivo :-).


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.