ZÚTULŇOVACÍ VÝZVA – den sedmý

ZÚTULŇOVACÍ VÝZVA – den šestý
2.8.2024
STUDENÁ KÁVA NEBOLI COLD BREW COFFEE NENÍ KÁVA LEDOVÁ
5.8.2024

A máme tu poslední den. Pokud jste s námi prošli všech sedm dní, věříme, že je váš domov díky malým změnám útulnější. Určitě jste si všimli, že základem je dostatek úložných prostor, nezahltit domov zbytečnostmi a naopak se obklopit věcmi, které vám dělají radost.

Místem, na které nesmíme zapomenout, je kuchyně. 

Kuchyň je v podstatě dílna. Je plná drobných věcí, které se ustavičně přemísťují z místa na místo, podle toho, co se právě vaří. Pokud chcete, aby vaření bylo vaším koníčkem, pak vás trochu musí bavit i udržování pořádku kolem. Čím si uděláte hezčí prostředí, tím budete spokojenější.
1.  vyhoďte vše, co je naprasklé

2. vystavte si věci, které jsou hezké a zároveň se snadno udržují a ostatní schovejte do šuplíku

3.  snažte se mít pracovní plochu uklizenou, to dělá opravdu hodně

Máme pro vás 4 osvědčené finty pro uklizenou kuchyň.  

Až budete mít hotov, pusťte se do přípravy jídla, na které rádi vzpomínáte. Jsou prostě jídla, která nás na první sousto vrátí klidně desítky let zpět. Stejně tak jejich vůně. Vůně nás totiž mají možnost přenést během okamžiku na úplně jiné místo, vykřesat zapomenuté vzpomínky, uvedou nás do pocitu pohody. 

Maličkosti, které dělají domov domovem 

Určitě jste si také všimli, že každý domov voní jinak. Zamysleli jste se někdy nad tím, jak voní ostatním právě ten váš? Rozhodně moc vůní nepodceňujte a pořiďte si domů příjemné společníky, ať už v podobě svíček, aromalamp nebo difuzérů. Mohou váš domov provonět, když se zrovna nebude linout žádná vůně z kuchyně. Jasmínová vůně zažene chmury a eukalyptus naopak vzduch doma vyčistí. 

Nezapomínejte na květiny. Domov bez zelených rostlin je smutný a chladný. Chybí mu doslova živá míza, a tak se rozhlédněte, kde všude s vámi mohou žít. Tihle tiší společníci nás nabíjejí energií, poskytují úlevu unaveným očím, vydechují blahodárný kyslík a dokonce mnohé květiny fungují jako čističky vzduchu. Stojí za to věnovat jim trochu péče a pořídit jim slušivý květináč nebo malý stolek, který je pozvedne výš za blahodárným světlem. Zelené rostliny jsou prostě balzámem pro duši. 

 

 

Vytvořte si koutek jen pro sebe...  

Doma by vám neměl chybět  koutek, který bude jen váš. Určený pro chvíle, kdy chcete být jen sami se sebou. Jak by takový koutek měl vypadat? Může to být oblíbené křeslo v obývacím pokoji, kde si večer čtete. Prostor v kuchyni pro relaxaci s hrnkem kávy nebo oblíbeného čaje. Stolek se zrcadlem v ložnici, kde máte uložené všechny své oblíbené náušnice a náramky. Zapojte fantazii a vytvořte si doma jen to svoje místečko. Nezapomeňte si do něj dát oblíbené věci jako je deka, polštářek, oblíbený hrnek, fotka nebo předmět z dovolené. Tyto maličkosti totiž dělají hodně.

Abychom vám poradili, jak takový koutek může vypadat, máme pro vás hned 3 tipy. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *