ZÚTULŇOVACÍ VÝZVA – den sedmý

ZÚTULŇOVACÍ VÝZVA – den šestý
21.7.2023
Zútulňovací výzva – den osmý
23.7.2023

Koupelna by se vzhledem ke své obvyklé velikosti mohl zdát jako nedůležitá místnost, je tomu ale právě naopak: právě v ní ráno i večer trávíme spoustu času a pokud trávíte většinu dne mimo domov, v koupelně pobudete možná déle než v kuchyni nebo ložnici.

Zejména po ránu, kdy je člověk rozespalý a třeba se mu ani nechce vstávat, jistě oceníte útulnost, která vás něžně probere ze spaní a která vás naladí na celý den.

O tom, které barvy do koupelny zvolit v souladu se svými potřebami si můžete obsáhle počíst v článku Barvy v bytě: co o nás napoví. Každému vyhovuje něco jiného. Barvy proto vybírejte opravdu opatrně, co vypadá skvěle v katalogu a je právě trendy vůbec nemusí vyhovovat vašemu nastavení. Na zkoušku proto koupelnu nejdřív vybavte zamýšlenými barvami na doplňcích, vyjde to levněji, než za pár let měnit celé obložení, protože jste si prostě nesedli.

A až budete u toho barevného slaďování, máme pro vás i pár super tipů na praktické pomocníky

 

RUČNÍKY JSOU ZÁKLAD

Koupelna se při drobné úpravě může stát vaším soukromím wellness. Pokud máte v koupelně místo, smotejte ručníky do ruliček! Tenhle malý fígl vám pak skutečně připomene hotelové wellness. Ten správný nádech luxusu dodají koupelně i rozmístěné svíčky. Nemusíte je vůbec zapalovat, ale opravdu vám vytvoří krásnou dekoraci. Staré tvrdé rušníky vyměňte za nové měkoučké. Hezky rozložené poslouží i jako příjemná dekorace koupelny. Máme pro vás i dva tipy, jak je použít trochu netradičně. 

 

ÚLOŽNÉ PROSTORY

Kam uložit věci?

Vždy samozřejmě záleží na tom, kolik místa v koupelně máte – pokud je hodně malá, leccos vyřeší poličky na stěnách nebo praktická zasouvací polička, leckam se ale vejde i praktická plastová komoda, která se navíc dobře udržuje v čistotě: můžete ji jednou za čas klidně očistit přímo ve sprše. Do větší koupelny se vám vejde i tenhle krásný stojan (nenechte se zmást popiskem produktu, že je na květiny, je praktický na úplně cokoliv a z našeho sortimentu je to můj opravdu oblíbený kousek!) nebo němý sluha.

Udržovat pořádek v koupelně je někdy pořádná výzva! Využijte různé plastové košíky na drobnosti: snadno se čistí a vydrží vám na celý život. Odkládat do nich můžete špinavé prádlo i různé drobnosti. Koupelnu s nimi bude jednodušší udržovat čistou. 

Přímo do sprchy

Žádná koupelna se neobejde bez stojanu přímo ve sprchovém koutu nebo poličky nad vanou, na kterou si dáte mýdlo či šampon. Varianta postavení na kraj vany je dávno mimo hru – pod lahvičkami se drží voda a při každém úklidu musíte vše zvednout.

17817-(3)_e_z4
18320_8145500_vs_einzelbilder_de

PRAKTICKÉ DOPLŇKY

Dokonalý prostor kolem umyvadla

Spoustu času trávíme právě nad umyvadlem: ženy se u něj líčí, muži holí, celá rodiny se tam češe a čistí si zuby. Udělejte si to tam funkční a praktické! Neměl by vám chybět dávkovač na mýdlo nebo mýdlenka, stojan na kartáčky a případně další organizéry na kosmetiku. 

DOKONALE SLADĚNI

Perfektně modrá


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.