VŠE, CO JSTE CHTĚLI VĚDĚT O PRANÍ

MULTIFUNKČNÍ STRUHADLO + VIDEO
22.9.2022
ZÁŘIJOVÉ KVĚTINOVÉ RADOSTI – ARANŽMÁ Z VŘESU
26.9.2022

Jak správně prát prádlo? Naházet všechno do pračky, přidat prášek a zapnout rozhodně nestačí. To, jak prádlo perete, totiž zásadně ovlivňuje jeho životnost a vzhled.

Se smíchem dodneška vzpomínám na kluka, se kterým jsem chodila na střední škole, a údiv smíšený s naštváním jeho maminky a sestry, když onehdá otevřely pračku, kterou on dal prát. Červené tričko, žluté kalhoty, modrý svetr, který se smrknul o 2 velikosti, zničený vlněný šál. Ostatně, kdo nikdy v pračce nic nezničil, hoď kamenem!

Ať už začínáte s vlastní domácností nebo se rádi „přiučíte“ v trendech ekologického praní, je tenhle speciál právě pro vás.

Jak správně třídit prádlo, jak dávkovat prací prášek nebo zvolit správnou teplotu – to a ještě mnohem víc se dozvíte ve velkém pracím manuálu nejen pro začátečníky.  Najdete v něm i základní rady, jak na speciality jako záclony nebo ručníky, těm se ale budeme níže věnovat podrobněji. Víte ale třeba, jak se starat o oblíbené beránkové deky?

Doby, kdy televizní reklama s modrým králíkem hlásala, že díky této aviváži budou vaše ručníky dokonale měkké, už jsou dávno pryč. A také se od té doby po povědomí konečně dostalo i to, že na ručníky (stejně jako třeba na džíny a další věci) aviváž nepatří, protože je zanáší, ručníky pak špatně sají a tvrdnou a paradoxně tak platíte za prostředek, který konkrétní kusy prádla ničí. Takže až si dovybavíte zásoby nějakým novým kouskem, uvnitř článku se dozvíte, jak je mít vždy dokonalé.

Blíží se Vánoce a s nimi v mnoha rodinách u čas mytí oken. A když už se myjí okna, je dobré vyprat i záclony, které jsou jedním velkým a užitečným lapačem prachu. V článku babské rady na úklid oken se dozvíte, jak hravě zvládnout oboje. Protože nevím, jak vy, ale já vůni čerstvě vypraných záclon v místnosti miluju. A případně si rovnou pořiďte i nějakou novou na parádu.

Když se podíváte na složení pracích prášků, zjistíte, že jejich složení si je navzdory rozdílným cenám velmi podobné. A taky zjistíte, že jejich základem je prací soda a zejména v prášcích na bílé prádlo najdete perkarbonát sodný. V případě obou dvou látek se jedná o naprosto bezpečné a hlavně 100% odbouratelné složky, které koupíte i samostatně, bez ceny za reklamu, barevný obal a chemické parfémy. Pojďte se podívat, jak si doma namíchat ekologický a zároveň levný a dobře peroucí prací prášek – minimálně na střídačku s klasickým z obchodu se rozhodně vyplatí. Případně si čistě ekologický prášek můžete rovnou zakoupit i na našem e-shopu.

Celou řadu tipů, jak prát eko – tedy ekologicky i ekonomicky, protože to jde ruku v ruce – se dozvíte právě zde. Při dodržení několika málo zásad, které si osvojíte během chvíle (pokud už řadu z nich navíc dávno nepoužíváte) se vám vše odmění perfektně čistým prádlem s dlouhou životností, nižší spotřebou elektřiny, a to vše navíc bez zásadní stopy na životním prostředí.


MOHLO BY SE VÁM HODIT...


 

Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.