MULTIFUNKČNÍ STRUHADLO + VIDEO

PUNTÍKOVANÁ KLASIKA V ČERVENÉ
21.9.2022
VŠE, CO JSTE CHTĚLI VĚDĚT O PRANÍ
23.9.2022

Praktické a bezpečné struhadlo je v kuchyni nenahraditelné. Ušetří mnoho času i energie, nehledě na to, že potřebujeme, aby suroviny vypadaly k světu a aby naše vaření a pečení dopadlo na výbornou.

Existuje spousta kuchyňských pomocníků, s nimiž to výrobci myslí dobře, ale jejichž praktičnost v závěru pokulhává jakmile je přístroj třeba demontovat, vyčistit apod. Už teď, hned na začátku našeho natáčení, musím říct, že se struhadlem Sumo Slicer nebude nic v nepořádku. To zkrátka poznáte, jakmile vyndáte přístroj z krabice, umyjete ho a postavíte na kuchyňskou linku. Perfektně drží, výměnná struhadla jsou ostrá a nikde se nejeví nic co by překáželo v manipulaci.

Na strouhání jsem si připravila suroviny různé tvrdosti a konzistence. Nejvíc jsem zvědavá na čokoládu, ta je skutečně tvrdá, a v neposlední řadě i na zelí, které dá při krájení hodně práce a navíc ho vždy připravujeme větší množství, takže jakákoli úleva je vítaná. Vedle těchto surovin projde zkouškou ještě cuketa, brambory, polotvrdý sýr cheddar a máslová dýně. Pojďme zkoušet:


 

 

Mechanický krouhač Sumo Slicer 3 v 1  strouhá najemno i nahrubo a krájí na plátky zcela bez námahy. Výrobce uvádí, že praktická otočná rukojeť vám umožní pracovat až 18× rychleji než při běžném použití nože. Přístroj je opatřen základnou se silně fixační přísavkou, která zabrání posouvání krouhače po pracovní ploše, jakkoli jej namáháte. Díky pístu, jímž přitlačíte suroviny ke struhadlům, lze strouhat bezpečně a bez zranění, přičemž široký otvor umožňuje vkládání velkých kusů ovoce, zeleniny, sýrů apod. Součástí setu je také klasická škrabka. Rozebraný krouhač se snadno čistí a umýt ho můžete také v myčce nádobí.

 

Z videa je jasné, že se mi pracovalo rychle, snadno a lehce. Tady je jen malý výčet toho, co můžete na jednotlivých výměnných struhadlech nakrouhat:

  • jemný povrch - pro čokoládu / strouhanku / tvrdé sýry / ořechy a mandle 
  • hrubá oka - pro okurky / cukety / dýně / jablíčka a další pevné ovoce / řepu / ředkev / mrkev a další kořenovou zeleninu / polotvrdé sýry
  • plátkovač - pro brambory a batáty / řepu / žampiony / okurky / zelí apod.

Ještě se vracím k zelí, protože je jeho sezona. Možná i vy právě nakládáte soudek plný zdraví, a s plátkovacím nástavcem si mnoho práce ušetříte. Přidala jsem cibuli, mrkev, chilli papričky, sůl a koření, a ve výsledku naložila kvašenou zeleninu do keramického hrnce. Recept naleznete po prokliknutí tohoto nebo následujícího obrázku.

Nastrouhaná čokoláda byla součástí receptu na čokoládové brownies (recept ZDE). A s nastrouhaná máslová dýně poputuje do výtečné podzimní bábovky, kterou uveřejníme příští týden.

 

Keramický hrnec na kvašenou zeleninu je další skvělou vychytávkou do podzimní kuchyně. Hotovou zeleninu můžete ochutnat už po dvou dnech, a po 6 dnech ji lze přesunout do sklenic a do chladničky, kde vydrží minimálně měsíc. U zeleniny připravené mléčným kvašením je lepší zvolit menší dávky a pravidelně si připravit čerstvou várku. Navíc si pokaždé můžete namíchat jiné kombinace, vždy podle toho, co na trhu seženete. K nakládání se hodí také květák, kapusta, kedlubny, celer, cukety a okurky, brokolice, řepa i ředkev. Během roku tak využijete vše, co jednotlivé sezony nabízejí.

PICKLES, HRNEC NA NAKLÁDÁNÍ ZELENINY, 1,3 l

Struhadlo Sumo Slicer získalo 3 hvězdičky hodně snadno. Mile mě překvapila pevnost uchycení přístroje k pracovní ploše. Je samozřejmě důležité, aby povrch pracovní plochy byl dokonale hladký, bez reliéfu, což běžné kuchyňské desky splňují. Jakmile se pod podstavec dostane vzduch, nepřichytíte ho. Na hladkém povrchu s ním ale nedokážete pohnout, drží opravdu pevně. Otočný prstenec, který krouhač upevní k podložce zároveň upevní krouhací válec uvnitř přístroje. Je to jednoduché, stačí jeden pohyb. Do plnicího otvoru se vejde poměrně dost surovin, je vhodné nakrájet si je na kostky. K přitlačení použijte píst, který vám ochrání prsty, a pak už se jen těšte na spršku surovin sunoucích se do mísy. Při strouhání sýra jsem záměrně zvolila cheddar, který obsahuje dost tuku a ručně se nestrouhá nejlépe, neboť se maže. S krouhačem jsem uspěla okamžitě. A v neposlední řadě - krouhač snadno rozeberete a umyjete. Nikde nemá zbytečné záhyby a nepřístupná místa. Vařilo a peklo se výborně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.