DÁRKOVÉ SKLÁDÁNÍ RUČNÍKŮ

POMOCNÍCI K ZPRACOVÁNÍ BRAMBOR
19.1.2022
ZAMILOVANÝ OŘÍŠKOVÝ KOLÁČ
24.1.2022

Chcete-li někoho svým dárkem potěšit, a zároveň i rozveselit, pusťte se do vtipného skládání ručníků. 

Ručníky jsou skvělým dárkem, jímž lze obdarovat někoho hodně blízkého. Cena kvalitních ručníků z bavlny či bambusových vláken není zanedbatelná, takže je vyberte tehdy, když obdarovaného dobře znáte a trefíte se mu do vkusu i do stylu zařízení koupelny. Přidáte-li ke svému dárku trošku vtipu, úspěch je zaručen.

Skládání je jednoduché, aby se balení dárku nestalo složitějším, než jeho pořízení, a k dokončené celého nápadu není třeba žádných zvláštních doplňků. Připravte si pěknou stuhu, trochu barevného kartonu a zavírací špendlík. Jestli jste zvědaví, mrkněte na návod.

V každém případě budete potřebovat ručníky, které jsou pro tento nápad ideální. Zvolila jsem měkoučké bavlněné froté ručníky FIRUZE, které naleznete na našem e-shopu v několika odstínech.

JAK ZPRACOVAT RUČNÍK, ABY VZNIKLA LÁHEV VYSOKÁ 33 cm

V zásadě lze smotat kterýkoli ručník, jen vysoká pevná bordura může být u tvoření hrdla láhve na překážku. Rozměry ručníku samozřejmě ovlivní výšku i tloušťku láhve. Proporce, které vidíte, jsem získala z ručníku klasické velikosti 50 × 100 cm. Postupujte podle fotografie:

  1. ručník rozložte před sebe lícem nahoru
  2. spodní část si rozdělte na třetiny sahající těsně pod prostřední proužek, přeložte první třetinu směrem vzhůru a pak ještě jednou; tato část tvoří tělo láhve, vrstvy urovnejte
  3. zbývající horní část ručníku tvoří jen 1 vrstvu a z ní vznikne hrdlo láhve vysoké asi 7 - 8 cm
  4. nyní ručník začněte zleva rolovat, přičemž se snažte každou otočku hodně utáhnout
  5. ruličku si zajistěte 2 pomocnými gumičkami nebo provázkem
  6. potom smáčkněte rozhraní mezi hrdlem a tělem láhve, urovnejte ho a pevně zavažte ozdobnou stuhou
  7. hrdlo láhve v zadní části sepněte zavíracím špendlíkem, aby tvořilo rovnou ruličku a nerozvíralo se

CO BUDETE POTŘEBOVAT K DOZDOBENÍ LÁHVE

Až láhev dozdobíte, bude perfektně stát na své základně a k jejímu zajištění postačí stuha a pruh potištěného kartonu, který simuluje vinětu. Víc aranžování není třeba. Připravte si:

  • 2 cm širokou stuhu
  • jednostranně potištěný karton
  • transparentní lepicí pásku
  • raznici na ozdobné okraje - máte-li ji
  • raznici pro vyrobení dárkové visačky
  • děrovačku
  • ozdobný provázek
  • nůžky a pravítko

Z barevného kartonu ustřihněte pruh vysoký 10 - 12 cm v délce rovnající se objemu láhve, což je přibližně 26 cm. Okraje ozdobně vysekněte, vlastníte-li raznici. Pruh obtočte kolem láhve a na zadní straně slepte pomocí lepicí pásky. Odstraňte pomocné gumičky. Vystřihněte nebo vysekněte dárkovou visačku, děrovačkou udělejte dírku a s ozdobným provázkem ji upevněte kolem hrdla. 

PŘIPIŠTE VĚNOVÁNÍ...

Chcete-li, v závěru si můžete pohrát s ambaláží, kterou vytvoříte z části krabice potřebné velikosti, nebo třeba seženete servírovací tác stávající se hned součástí dárku. Láhve se mi sem vešly dvě, ale lze věnovat dvojici 1 + 1, čímž myslím 1 smotaný ručník + 1 láhev vína oblíbené značky. S tím už si určitě poradíte :o)

2 Comments

  1. KAREL..... napsal:

    ********************************************************************************************************
    NEJLEPSI ZASILKOVA FIRMA JE FIRMA…DECODOMA.CZ ZDE SI KAZDY VAZNY ZAJEMCE OBJEDNANA DOBIRKU OPRAVDU PRAKTICKE ZBOZI JAK PRO DOMACNOST TAK I PRO SVOJE MILOVANE KONICKY…CENYNEJSOU PROSIM TAK DRASTICKE A JAKO MAJI FIRMY….ATLAS FOR WOMEN….PARDUBICE…MAGNET PARDUBICE….A VESKERE JEJICH FIRMY KTERE ODKUPUJIOD FRANCIE…KDE TAMNI OBYVATELE TO NA OBCHODE MAJI JAKO LEZAKY A U NAS V CR SE VSECHNO JEJICH DOVAZENE ZBOZI DO PARDUBIC PRODA…….

  2. Jana napsal:

    Hezký den, pane Karle,
    srdečný dík za vaše řádky, předala jsem do e-shopu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.