ZIMA BUDE JEŠTĚ DLOUHÁ. JAK SI ZKRÁTIT ČAS?

HORKÝ CIDER S OVOCEM A KOŘENÍM
18.1.2024
SEJKORY SE PEČOU PRÁVĚ TEĎ
22.1.2024

Třetí lednové pondělí je údajně nejdepresivnější den v roce. Letos jej čerstvě máme za sebou, a jak moc depresivní byl pro vás, nemohu zhodnotit, faktem ale je, že navzdory prodlužujícímu se dni je do příjemného balancu světla a dny ještě daleko.

Možná patříte mezi ty šťastné, kteří už chodí z práce domů za světla, dlouhá a temná odpoledne a večery jsou tu ale stále s námi a člověk se potýká s otázkami, co bude dělat. Jistě, v době nových médií a internetu si člověk najde zábavu snadno, ostatně doufáme, že čtení našeho blogu se mezi vaše oblíbené kratochvíle řadí, já jsem ale v mnohém navzdory věku staromódní a mám ráda i nedigitální zábavu. Však co je lepší než čtení knížky, hraní nějaké té deskové hry či karet nebo prostor něco dobrého si upéct? A co takhle si něco hezkého vyrobit?

Pojďte si projít pár tipů na inspiraci, jak trávit nejen dlouhé zimní večery, ale klidně i jarní prázdniny s dětmi na horách, když počasí nepřeje nebo už jsou prostě unavené.

 

19253_26001094-1_eshop_z1

Karty do každé rodiny

Jeden z důvodů, proč jsem milovala víkendy a prázdniny u babičky a dědy, byly celé hodiny strávené u hraní kanasty a halmy. Když se nad kartami sejde dobrá parta, tak je prostě zábava vždycky, a je jedno jestli je to kanasta nebo něco jiného, karty prostě nezklamou.

Deskové hry pro nejmenší i pro dospělé

Jako děti jsme měli k dispozici maximálně Dostihy a sázky, teprve až na přelomu milénia a po něm se začaly v českých domácnostech zabydlovat hry třeba jako Kris Kros. Dnes je nabídka opravdu široká a pár zajímavých kousků najdete i u nás na e-shopu. Co takhle obrázkové člověče s krtečkem, vědomostní hry pro děti i dospělé nebo pexeso pro úplně nejmenší?

19694_00311269-1_eshop_z1

Stavebnice nejen pro jednoho

Jakožto matce dvou malých dětí mi ale za poslední roky prošla rukama spousta různých stavebnic a musím říct, že ty magnetické vedou na celé čáře, a myslím, že dost možná baví víc mě než mé ratolesti. Kreativitě se meze nekladou, na spojování ani rozebírání není třeba síla... Prostě výhra pro všechny, i ty s nemocnýma rukama.

Ať už ji postavíte na vnitřní parapet či stůl nebo ji pověsíte do okna, roztomilá ptačí klícka vám bude dělat radost celé roky. Ptáčka můžete koupit, ale klidně taky vyrobit třeba z fimo hmoty nebo, pokud máte tu možnost, z keramické hlíny. A nezapomeňte mu dodělávat pravidelné sezonní výměny dekorací, pak se vám totiž zaručeně neokouká.

19762_6_eshop

Pečení pro radost

Takovou bábovkou upečenou na druhý den na snídani nepohrdne určitě nikdo, už proto, že z bábovkové formy všechno chutná o něco lépe, asi jako kompenzace za to, jak nikdy nejde vyklepnout... Tedy do okamžiku, než vyzkoušíte formu Marissa z litého hliníku s nepřilnavou úpravou. Nemám přímo tohle srdce, ale za mě je to nejlepší materiál na formy, jaký jsem kdy zkusila.

Kromě pečení by vás mohlo bavit i šití a další ruční práce, ať už na to máte talent nebo ne. Já jsem šicí stroj začala pokořovat teprve nedávno, a jestli si prsty zvládnu neprošít já, tak každý, to mi věřte! Tady pro zaměstnání rukou máte pár nápadů, které jsou určené na ruční šití, ani ten stroj na to nepotřebujete. A můžete začít chystat jarní a velikonoční dekorace stejně jako něco na parádu.

17372_1_eshop_z1

Čas na fotky, čas na rodinu

Oblíbenou činností celé naší rodiny je probírání fotek, ať už jsou staré 5 let (Ne, to nejsem já!) 10 let (To jsi fakt ty, mami?) nebo 30 let (Babi, ty jsi byla taky mladá?). A babičky se fotkami vnoučat a pravnoučat kochají taky rády. I proto jsem si teď objednala malou fototiskárnu a budu mít čím plnit přesně takovéto foto rámečky. Jedna z nejlepších zábav na zimní večery, co říkáte?

Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.