RUČNĚ ŠITÉ DEKORACE, KTERÉ ZVLÁDNE KAŽDÝ

ČESNEKOVÉ HOUSKY SE SÝROVÝM RYBNÍKEM PEČENÉ NA PÁNVI
5.10.2023
SVÍCEN BABÍHO LÉTA
9.10.2023

Ruční práce dnes, v době, kdy si jde cokoliv kdykoliv koupit hotové a svět nabízí tolik druhů jiné zábavy, nejsou zdaleka tak populární jako dřív. Ručně vyrobené kousky ale udělají o to větší radost.

Umět přišít knoflík, zvládnout pár stehů nebo pár řádků háčkem by přitom mělo být univerzální dovedností, kterou by měli zvládnout všichni. 

Berte proto těchto pár nápadů na tvoření s jehlou a nití (či háčkem) v ruce jako malou inspiraci, jak nejen zužitkovat zbytky látek či přízí a vyrobit třeba i pár dárků pro své blízké, ale jak strávit společný čas s dcerou nebo vnučkou a něco ji naučit. Uvidíte, že to bude zábava!

Ozdobné krejzlíky jsou na podzim aktuální hned nadvakrát. Jednak tu máme stále ještě sezonu zavařování a leckdo to chce mít krásné i ve vlastní spíži, a jednak už teď možná přemýšlíte, čím podarujete kamarádky nebo kolegyně v práci. Taková domácí zavařenina nebo kompot jsou jednoznačně oblíbeným dárkem, stačí je jen trochu vyšperkovat třeba právě krejzlíkem.

Jednoduchý jehelníček zvládne vyrobit i malá slečna, které chce potěšit maminku či paní učitelku, pro svoji zdobnost se dá totiž použít i jako dekorace bez praktického „jehlového“ využití. Pokud se vám jej podaří vzorem sladit s nějakým hezkým hrníčkem, bude to dvakrát krásný dárek!

V návodu článku najdete, jak pár stehy vyrobit ze zbytků džínoviny originální kvítky na letní klobouk, můžete být ale mnohem kreativnější a neomezovat se jen na džínovinu. Pokud kvítek podlepíte (nebo na nej přišijete) brožové zapínání, je originální šperk hned na světě. Je to navíc skvělý způsob, jak zpracovat různé odstřižky látek!

O moc složitější než předchozí dekorace není ani roztomilý králíček, kterého můžete přilepit na špejli jako zápich do květníku, pomocí poutka libovolně zavěsit nebo jej nechat prostě jako hračku. V článku na něj najdete i šablonu!

Stejně jako v případě králíčka, i srdce můžete využít mnoha různým způsoby, ušité ze starého svetru navíc vypadá opravdu stylově a nápaditě. Pokud si troufnete na větší rozměry, bude z něj i parádní výzdoba na dveře. Čím svoje svetrové srdce dozdobíte vy?


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.