SVÍCEN BABÍHO LÉTA

RUČNĚ ŠITÉ DEKORACE, KTERÉ ZVLÁDNE KAŽDÝ
6.10.2023
VŠE PRO HOUBAŘE
11.10.2023

PROJEKTY Z PŘÍRODNÍCH MATERIÁLŮ XIII

Babí léto jsme vděčně přivítali se sluníčkem nad hlavou. Ale nebude tak každičký den, a většina nás, romantiků, už pomýšlí na výrobu domácích svícnů, ozdobených svíček a stolních dekorací, které dokážou vykouzlit příjemnou domácí atmosféru.

Pestrý podzim nám k tvoření nabízí nepřeberné množství materiálů. Stačí jen natáhnout ruku. Třeba včera - nasbírala jsem hromádku kaštanů, které se leskly v trávě jak mahagonové drahokamy. Ořešáky shazují ořechy, listy se zardívají červení, a přitom jsem včera fotografovala velké trsy kvetoucí levandule. Letos nás příroda překvapuje na každém kroku. 

Jestli si své úlovky nosíte pilně domů, uspořádejte si z nich pěkné aranžmá na stůl. Využila jsem k tomu set NATURAL s dřevěným podnosem na sklenky s čajovými svíčkami. Je mi líto, že právě ten je dočasně na našem e-shopu vyprodaný, ale určitě si poradíte s podobnými výrobky (mrkněte do galerie pod článkem). Úzký tvar podnosu se vejde i na docela malý stůl pro dva, na velkém upoutá ze všech pozic, anebo mu najděte místo na okenním parapetu. Vše další co k aranžmá budete potřebovat vás nebude stát ani korunu!

CO BUDETE POTŘEBOVAT

SVÍCEN S PODZIMNÍMI PŘÍRODNINAMI

Je čas ozdobit venkovní truhlíky, uvázat věnce, nazdobit vázy. Ani rodinný stůl nelze nechat bez dekorací. Podzimní čas strávený u teplých kamen patří k milým okamžikům. Zpříjemněte si je světlem svíček, bezpečně uzavřených v malých skleněných kalíšcích. K aranžmá si připravte:

  • podlouhlý tác s 4 sklenkami
  • 4 barevné čajové svíčky
  • pár snítek vřesu
  • plody mochyně
  • krátké větvičky šípků
  • venkovní mech
  • čerstvé vlašské ořechy a pár lískových oříšků
  • pedigové kuličky (patří k setu) nebo libovolné dekorace
  • dekorační kamínky různých barev
  • kousek mikrotenové fólie
  • nůžky

Když vybírám přírodniny pro podobná aranžmá, snažím se dát dohromady takové suroviny, které vizuálně neutrpí tím, že zvadnou nebo uschnou. Celek bude dlouho vypadat dobře.

VYUŽIJTE BAREVNÉ SVÍČKY

PALETA PODZIMNÍCH BAREV VZÁJEMNĚ FUNGUJE

Než začnete skládat, celý tác vystelte pruhem mikrotenové fólie. Například mech zůstane nějaký čas vlhký a porušil by povrch dřeva. Okraje fólie snadno zakryjete přírodninami.

2  Jako první rozmístěte polštářky mechu. Nemáte-li přírodní, můžete samozřejmě využít dekorační preparovaný mech. V mechu vytvořte prázdná místa a do nich umístěte skleněné kalíšky, aby byly stabilní. Teprve pak začněte zaplňovat jejich okolí.

Využijte vše, co jste si přinesli ze zahrádky nebo z procházky. Nechte převažovat barvu, kterou jste si vybrali pro svůj stůl za dominantní. Nemusíte se obávat, že ostatní odstíny nebudou ladit. Příroda vše vyřešila za nás.

Nakonec do kalíšků uložte čajové svíčky potřebné velikosti. Vyberte odstíny shodující se s aranžmá. Většina těchto svíček obsahuje vonné silice. Vůně příjemně doplní celkovou atmosféru.

SVÍCEN LZE NEUSTÁLE PROMĚŇOVAT

Podzimní aranžmá umístěná na tácech jsou praktická. Můžete je přemístit na libovolné místo a kolem sebe nezanechají žádné nečistoty. Vydrží pohodlně bez zalévání a kdykoli vás napadne, lze do nich cokoli přidat nebo vyměnit. Hravým duším poskytne taková dekorace milou zábavu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.