TALÍŘE SE SLOŽENÝMI UBROUSKY ZVOU KE STOLU

SLUNEČNÝ PAMPELIŠKOVÝ MED BEZ VAŘENÍ
10.5.2021
ODMĚŘOVÁNÍ SUROVIN NA ŠÁLKY, LŽÍCE A LŽIČKY
12.5.2021

Vámi oblíbené téma je opět tady. Skládanky z ubrousků patří k hezkým dekoracím, které udělají z běžného stolování malou slavnost.

Už se všichni vzájemně těšíme na pozvání ke stolu, přičemž příslib teplejšího počasí nás tu a tam vytáhne i do zahrádek. V uplynulém období se hodně věcí událo a je třeba vše náležitě probrat. Děti se těší do školy a na setkání s kamarády, nahromadily se rodinné oslavy, s jásotem naplánujeme dětskou party. Spoustu radostí jsme museli odsunout na neurčito a teď je můžeme pozvolna zařadit do programu. A protože nejlépe je pospolu u prostřeného stolu plného jídla, je čas připravit se na to s veškerou parádou.

Skládání ubrousků nepotřebuje mnoho času; při přípravě pokrmů se vždycky najde chvilka, která se dá využít chystáním stolu. Ne vždy musí být honosný, ale je-li pečlivě prostřený a s trochou dekorací, vaše společné chvíle budou pokaždé moc příjemné. Kromě ubrouskových skládanek (do článků s návody se proklikněte obrázky) vám chci nabídnout také nové dekory jídelních souprav plné romantických květin, elegantní příbory, nebo doplňky ke stolování potřebné doma i na zahradě. Stačí si jen vybrat...

Složit ubrousek do tvaru vějíře je většinou docela obtížné. Tato varianta však patří k těm jednodušším, ale i tak je vhodná pouze pro naškrobený látkový ubrousek. K jeho tvarování přizvěte žehličku, aby byl výsledný dojem nadýchaný a patřičně elegantní. Nápad si schovejte pro slavnostnější tabuli, kdy chcete svým spolustolovníkům sdělit, jak moc vám na nich záleží.
Květované dekory patří na porcelánu k evergreenům. Přesto i s kvítky můžete občas prostřít méně romanticky. Stačí několik drobných změn a je tu zase jiné aranžmá. Místo pastelových ubrousků dokončete stůl podložkami s dekorem dřeva nebo přímo z proutí, přidejte strohé bílé ubrousky a složte je do přísného geometrického tvaru. K ubrousku přidejte květinu, přání apod. Jeho plochý tvar vám umožní realizovat spoustu dalších nápadů.
V článku jsem se zabývala především výrobou proslulého lískooříškového dezertu, který se prodává pod názvem Kinder Bueno. Děti ho milují a dokážou ho spořádat lžičkou, takže pozor na cukry a kalorie. V tuto chvíli bych vám ale chtěla předat nápad - jak snadno zkrášlit dětský stůl pomocí ubrousků. Mají tvar motýlů a vyrobíte je z pestrých zbytků látek. Stačí jen začistit jejich okraje a pak je uvázat do velkých uzlů. Motýly dozdobte tykadly ze stuhy se zatkaným drátkem, a pestrá oslava může začít!
Na běžné každodenní stolování je šikovné vlastnit jednoduchý stojánek na papírové ubrousky. Ty pak postačí jen přehnout a vložit dovnitř. Aby byly zajímavější, i zde si můžete pohrát s detaily. Ubrousky jsem pozměnila pomocí ozdobné děrovačky, která dokáže vykrojit z okraje papíru zoubkované lemování.
Tento stojánek už vám k nákupu nabídnout nemohu, ale na e-shopu naleznete další levandulovou inspiraci v podobě utěrek, ubrusů, sklenic, kuchyňských dóz i stolního porcelánu. Stůl můžete vkusně dokončit vonnými svíčkami se zklidňujícím levandulovým olejem. Všechny výrobky se mohou stát vkusnými dárky, které vám právě mohou přijít vhod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.