DRESINKY ZVEDNOU CHUŤ ZELENINY, SÝRŮ I MASA

JAK PRÁT UTĚRKY, ABY SE SKVĚLY ČISTOTOU?
19.4.2024
POŘÁDNÁ SNÍDANĚ JE ZÁKLAD
24.4.2024

Zálivky na zeleninové saláty, bramborové přílohy, ryby i maso, jsou tou správnou tečkou za servírováním jídel, které konzumujeme velice často. Většinou je spojujeme s lehkými pokrmy, které nezatěžují zažívání.

Dresinky si můžeme koupit v mnoha interpretacích, ale jen ty, co si namícháte doma, budou obsahovat vše, co si přejete přidat k vašemu jídlu, aby dodalo jedinečnou chuť. Nemluvě o tom, že víte přesně, co jste si na talíř naložili. Mnohdy někde ochutnáte jídlo - třeba míchaný salát ze zeleniny, který jste jedli už tisíckrát, ale najednou je v něm nový tón, který jste nečekali. To bývá velice příjemné zjištění a všem těmto zajímavým zabarvením se můžete ve své kuchyni věnovat. Stalo se mi to právě minulý týden, kdy jsem si objednala gratinovaný květák, který byl přelitý koprovým olejem. Pro mě to bylo nové a zvláštní. Míchejte tedy, šejkrujte, mixujte, až se prokombinujete k tomu, co vám bude na domácím jídelníčku dělat radost.


 

 

Mechanický mixér s obsahem 0,3 l
 

Malý praktický mixér se stane vynikajícím pomocníkem při přípravě marinád k naložení masa, zálivek do salátů i k výrobě ochucených dipů. Snadným stlačováním pístu ve víčku mixéru promícháte ingredience vložené do skleněné nádobky. Nádobka s měřidlem od 20 - 300 ml vám usnadní dávkování přesného množství ingrediencí. Součástí plastového víčka je držadlo i výlevka pro snadnou aplikaci. Abyste zabránili nechtěnému vylití obsahu, stačí pootočit bílým plastovým prstencem pod otevřeným pístem. Horní a spodní díl jsou pevně spojeny závitem.

Mixér se snadno udržuje - skleněnou část z odolného borosilikátového skla můžete svěřit myčce na nádobí  a použít ji i v mikrovlnné troubě. 

Rozměry: průměr 6,5 cm, výška 19/22 cm


 

20240411_005

TŘI DRESINKY S RŮZNÝM UPLATNĚNÍM

20240411_008

ZKUSTE MOZZARELLU, LEDOVÝ SALÁT NEBO OCHUCENÉ BRAMBORY

CO JEŠTĚ MŮŽETE VYZKOUŠET

  • Pokud se to hodí, do jogurtové zálivky přidejte i rozmělněný stroužek česneku. Ideální je nechat bramborový salát chvíli odležet, protože brambory dokážou ingredience vstřebat a pak je nutné trochu je dochutit, pokud jste základ zálivky neudělali vydatnější.
  • Vinaigrettu dělám obvykle dvojitou dávku a salát podávám okamžitě, protože velice rychle vadne. 
  • Místo citronu vyzkoušejte pomeranč i limetku.
  • Hořčice, žloutky i majonéza bývá častým hostem vydatnějších zálivek. V podstatě se do nich hodí všechno - ančovičky, různé druhy semínek, nasekané mandle i ořechy, domácí kečup. Na experimentování si dejte záležet a své recepty si zapisujte. Příště budete vědět...

SEČTENO A PODTRŽENO

Dnes jsem měla skutečně snadný úkol. Ruční mixér se ovládá lehce a přesně, k výrobě dresinků stačí jen pár stlačení pístu. Snadno ho umyjete, vejde se do běžných zásuvek, i když používat ho budete často a možná si ho necháte někde na kuchyňské lince. Teprve až si ho pořídíte, uvidíte, že je zapotřebí stále.

Za velkou přednost považuji to, že elegantní láhev s hubičkou může být s dresinkem na stole, kde si každý přidá z jejího obsahu dle své chuti. Druhé plus dávám za přiloženou receptovou mini kuchařku, kde naleznete hned 7 dalších tipů na dresinky včetně receptu na domácí tatarskou omáčku. Moje hodnocení tohoto praktického pomocníka nemůže být jiné než tříhvězdičkové.


 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.