SKLÁDÁNÍ UBROUSKU NA JARNÍ STŮL

ČÍM NAHRADIT SŮL A JAK OMEZIT JEJÍ PŘÍJEM
10.3.2021
ARANŽMÁ PRO MĚSÍC BŘEZEN: ZELENÉ DÁRKY
15.3.2021

Elegantně složené ubrousky na stole jsou předzvěstí slavnostního stolování. Přivítejme jaro jak se patří!

Velikonoční svátky se blíží a jsou spojeny s veselým zdobením celého domova. Také stůl bývá plný pestrých barev, v nichž nechybí červená i zelená. Ještě než se radostných svátků dočkáte, natrénujte skládání ubrousků pastelové a elegantní pro chvíle neméně sváteční, narozeninové i jubilejní. Všechna společenská setkání se v současné době omezila na nejužší kruh rodinný, tak si užijte vzájemné pospolitosti se vší péčí.

Možná si uděláte radost novým ubrusem (viz galerie pod článkem), jarními povlaky na polštářky plnými šeříků, nebo optimistickým jídelním servisem s tulipány. Rádi vám vše pohodlně doručíme do svátků až domů.

JAK SLOŽIT UBROUSEK VE TVARU VĚJÍŘE

Ubrousky mají u stolu své poslání, ale lidé jim přisoudili ještě úlohu dekorační a v té se můžete předhánět. Důležité je, aby váš výtvor měl stabilitu, a aby každému hostu nezbyl po rozložení zmuchlaný kus látky. Čím jednodušeji s ubrouskem naložíte, tím lépe. Skládání si můžete natrénovat na obyčejném papírovém ubrousku. Ale to dnešní skládání jsem vám připravila tak jednoduché, že ho ani není třeba popisovat. Připravte si ubrousek a jdeme na to:

  1. Ubrousek rozložte před sebe rubem nahoru a horní i spodní hranu složte směrem k vodorovné středové ose. Pak spodní část ubrousku zdvihněte a přehněte směrem vzhůru.
  2.  Před vámi leží ubrousek složený do pruhu a představte si svislou středovou osu. Vezměte levý a pak pravý okraj pruhu a podle vyobrazení je cik-cak zlomte směrem k ose, až se budu dotýkat.
  3.  Uchopte pravý okraj skládanky, postavte ho vzhůru a uvidíte, že ubrousek se téměř sám rozloží na obě strany a vytvoří vnitřní trojúhelník. Trojúhelník zatlačte dovnitř a levý okraj přeložte směrem doprava. Zrcadlově proveďte totéž s druhou částí ubrousku.
  4. Vznikla skládačka, která vypadá jako rozevřená kniha. Oba cípy pravé i levé strany ubrousku postavte směrem vzhůru a hezky vytvarujte. Vznikne bohatě naaranžovaný vějíř.

KDYŽ UBROUSEK UCHOPÍTE, OKAMŽITĚ SE ROZLOŽÍ DO PŮVODNÍHO TVARU

Aby se skládání vydařilo, je třeba látkové ubrousky mírně naškrobit. Ale jen do té míry, aby byly příjemné na dotek. Pak je důležité, abyste skládanku jen uchopili a hned byl ubrousek rozložený, aby spolehlivě plnil svůj úkol. Jakkoli svůj slavnostní stůl odekorujete, neměl by být jen přehlídkou zajímavých předmětů, kterým se hosté vyhýbají. Své místo mají květiny, drobné dekorace i ubrousky, které je třeba odložit. Nemáte-li u stolu dostatek prostoru, postačí pěkné pastelové barvy ubrusu, které ho zvětšují, složené ubrousky, elegantní sklo a naleštěné příbory. Nic se nestane, když květinovou dekoraci ponecháte pouze výšivkám na nažehleném ubruse. Inspiraci naleznete na našem e-shopu:

2 Comments

  1. kristina voldánová napsal:

    Jsem velice spokojená,kvalitní výrobky,rychlá dodávka aochotné jednání.Miluji Levandulea od Vás mám kvalitní věci ať je to prostírání,dečky nebo polštářky akeramika,vždy mne to potěší.Moc děkuji.K.

  2. Jana napsal:

    Dobrý den, paní Voldánová,
    děkujeme za pochvalu, moc nás to těší. Ať se vám s našimi výrobky příjemně bydlí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.