TIPY PRO ZIMNÍ STOLOVÁNÍ

CHILLI GULÁŠ Z PAPIŇÁKU
19.1.2023
MAKOVÁ BUBLANINA Z MRAZÁKU – ANEB VYUŽIJTE SUROVINY Z VÁNOČNÍHO PEČENÍ III
23.1.2023

Sejít se aspoň jednou denně všichni u stolu – to je sen snad každé hospodyně. Společné jídlo, ve všední dny nejčastěji večeře, je mnohdy sváteční okamžik. Tak proč si jej neudělat ještě lepší hezky upraveným stolem?

Možná si stejně jako já z dětství pamatujete obligátní „dobré chutnání – bez povídání“. Jestli u nás doma něco rozhodně nepraktikujeme, tak je to ticho u stolu. U snídaně se ve všední dny scházíme jen tři, za to večeře je pro mě jako matku rodiny opravdu sváteční okamžik, protože si můžeme popovídat, co jsme dělali celý den, co nás čeká další den nebo se prostě jen společně zasmát. Pravda, když u stolu nastane hrobové ticho, jsem vždy potěšena, protože to znamená, že všem chutná tak, že i ti nejmenší chvíli nebrebentí.

Pojďte se mnou omrknout, jak s o posezení udělat ještě hezčí, třeba s pomocí nového ubrusu či běhounu nebo trendy příborů či stylového hrnečku.

Ubrus je základ

První, čeho si člověk všimne u stolu, je ubrus. Ten ladí atmosféru celé jídelny či jídelního koutu, svoje udělají i hezká prostírání. Skvělé na obojím je, že se snadno mění, takže je můžete střídat podle ročního období či nálady (a zejména s malými spolustolovníky) klidně obden.

Dokonale sladěno

Pokud máte rádi vše perfektně sladěno, doporučujeme tyhle krásné kousky v modro-bílé kombinaci. 

Krásný porcelán i příbory v trendy vzorech

Kdysi dávno jsem si pořídila čistě bílé kulaté talíře, protože ty jsou prostě univerzální. Popravdě, už mi to tak dávno nepřijde a za každý rozbitý si ráda dokoupím nějaký hezký, barevný či vzorovaný. Naše sada už je trochu ve stylu každý pes, jiná ves, ale pokud bych si měla vybrat novou sadu, tak tady jsou moji favorité z řad jídelních souprav.

Příbory v netradičních barvách

Klasickým stříbrných příborům prý odzvonilo. Já sice naprosto nepochybuji o tom, že do módy zase přijdou, pravda ale je, že těch pár kávových lžiček v barvě mědi, které nám přinesl ježíšek, jsou u nás momentálně ty nejpoužívanější. Tady máte pár krásných kousků ze sekce příbory, jedny jsou krásnější než druhé!

Pár hrnků na závěr

Aby se vám u stolu dobře i snídalo, je třeba mít nějaký dokonalý hrnek na čaj či kávu, v lednu jistojistě se zimními motivy. Hrnky vybírejte nejen podle vzhledu, ale i materiálu (kamenina je náchylnější na otluky než třeba porcelán atp.) a hlavně velikosti, protože ranního čaje musí být dost a dost, stejně jako toho večerního po zahřátí při návratu z mrazu venku.

MOHLO BY VÁS JEŠTĚ ZAUJMOUT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.