KVĚTINOVÉ DEKORY DO KAŽDÉHO DOMOVA

ANANASOVÉ CUKETY
16.6.2022
BLESKOVÁ BUBLANINA DO KEMPU A NA CESTY
20.6.2022

Jarní a letní měsíce nás těší nejen (obvykle) hezkým počasím, ale i nakvetlou krásou všude kolem nás. Přeneste si vzpomínku na rozkvetlou letní louku i do vašeho bytu - může být všude kolem vás, i když zrovna nemáte čerstvou kytici ve váze.

Nadčasovost květinových motivů je neuvěřitelná. Milovaly je moje babičky, jejichž utěrky a noční košile zdobily drobné kvítky, na zdech visely obrazy rozkvetlých váz pivoněk a irisů, v koupelně voněl růžový olej z Bulharska. Popularita konkrétních motivů se proměňuje, někdo dá přednost šeříku, někdo máku či kopretinám, jiný zase lotosům a růžím. Nesmrtelná klasika je rozkvetlá levandule s ní spojený Provence styl.

Můžete se pustit do kompletní změny vzhledu vaší kuchyně nebo se držet při zdi a do obýváku dát jen pár nových polštářků a vázu s látkovými květy, které jsou k nerozeznání od skutečných a nikdy neuvadnou. Květinové vzory prozáří váš šatník i koupelnu, můžete usínat v povlečení připomínajícím voňavou červnovou louku nebo si udělat radost novými utěrkami, nádobím či doplňky ke stolování, staré židle proměnit jako mávnutím proutku díky květovaným podsedákům. 

To, co nám jaro s prvními kvítky vlévá do žil, je nejen energie, ale i optimizmus. Nalaďte se na tu správnou vlnu dobré nálady a dopřejte si relax slunečného letního dne, i když venku třeba zrovna prší nebo v zimě teploty padají pod nulu. Dobré nálady není nikdy dost a kde jinde se nabít přívalem jarní energie než ve svém domově. Uvidíte, že jednoduchá změna jako výměna závěsů nebo ubrusu na stole udělá divy. 

Květnové dny nabité těžkou a omamnou vůní šeříku už jsou za námi, pořád si ale můžete pokoj i šatník vyladit do jemné fialové šeříkové barvy - ostatně, fialová byla pro letošek zvolena barvou roku. Fialkové prostěradlo, třpytivé náušnice, věnec na dveře, nádherný polštářek nebo rovnou celé povlečení. Šeříku nikdo neunikne!

Červen, to je měsíc rozkvetlých máků. Sytě červené květy vlčího máku prosrůstající zrajícím obilím jsou jednou z nejkrásnějších podívaných tohoto ročního období, pěstovat si je můžete i na zahrádce. Pokud je vaše láska k mákům opravdu velká, kochejte se jimi, i když jste doma. Doplňky a nádobí s makovým dekorem vás okouzlí na první dobrou.

Chybí vašemu domovu svěží nádech? Zkrášlete jej květinami! Vázy, drobné květinové dekorace, květiny v kuchyni, ubrusy... Fantazii se meze nekladou a svazovat se konvencemi netřeba. Že někomu připadá ta či ona dekorace nehezká? Hoďte to za hlavu: jediné, na čem záleží, je, jak se doma cítíte vy a vaše rodina a co se líbí vám.

 

Levandule zaplavila nejen české zahrady a záhony ve městech a parcích, ale i domovy. Uklidňující jemná fialová zdobí záclony, kuchyňské náčiní i dekorativní předměty. Podívejte se to nejlepší s levandulovým dekorem, co u nás najdete. Výběr je opravdu široký a je téměř jisté, že v něm nějakou nádhernost, která vás potěší, najdete i vy.

 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.