5x ROZKVETLÝ DOMOV

JAK PEČOVAT O RUCE A NEHTY
2.5.2022
TONKA FAZOLE MÍSTO VANILKY
5.5.2022

Květiny miluje snad každý žena. Zdobí náš domov řezané ve váze, v truhlíku za oknem nebo si alespoň pořídíme doplňky s květinovými dekory. 

Květiny máme doma nejen pro potěchu oka, ale mají i další prospěšné důvody. Produkují kyslík, čistí vzduch a  zvyšují vlhkost. K jedničce ve zvlhčování vzduchu patří například ibišek. Některé druhy rostlin navíc dokážou pohlcovat škodliviny z nátěrů, lepených tapet, nábytku a podobně. K nejlepším odstraňovačům toxinů ze vzduchu v místnosti patří pokojové palmy. Vědci také přišli se závěry, že  pokojové květiny zlepšují krevní oběh a funkci plic. Posílit mohou i naši imunitu, v tom případě vsaďte například na ledvinovník. Proti bacilům a virům pomáhají chránit také silice jehličnanů, ať už v květináči nebo řezané. Velké množství vonných silic vyzařují řezané květiny, a tak se můžete těšit z jejich aromaterapeutických účinků. 

Zelená barva rostlin má navíc pozitivní vliv na lidskou psychiku. Všichni víme, jak pohled do zeleně uklidňuje. A stejně tak vás uklidní i pohled na květinové vzory. Máme pro vás hned několik nápadů, jak si květiny doma užít. 

 

 

Na tuto neděli připadá Den Matek. Určitě všechny maminky potěší květina. Nemusí to být žádná velká kytice, radost udělá i jedna růže nebo gerbera. Pokud vám doma chybí potřebná váza, inspirujte se naším nápadem z lahví. Vytvořit si můžete takovou kytici na pokračování. 

Čím zajímavější láhve seženete, tím méně budou prozrazovat svůj původní obsah. Samozřejmě stačí i ty na víno.  

Živé květiny nemusí být vždy jen v truhlíku. Pro menší kousky využijete i hezké hrnečky, do kterých lze umístit například hyacinty. Ale neboje se osadit také staré boty, konve nebo hrnce. Malé komorní aranžmá může být jen chvilkovou potěchou pro oko. Na jaře se vám bude hodit náš tip na osazení dřeváčků maceškami. 

Natrhané květiny zužitkuje i v kuchyni. Začněte přípravou pampeliškového medu, pokračujte  šeříkovým sirupem a končit můžete levandulovou limonádou. Na blogu pro vás máme celou řadu receptů. Nezapomínejte ani na jedlé květy. I jednoduchý dort, který s nimi ozdobíte, vypadá luxusně. Hodit se budou ale i na polévku nebo do salátu. 

Nechce se vám o květiny starat a zalévat je? Nevadí. Vsaďte na umělé květiny, které jsou teď již k nerozeznání od těch živých. Vybírat můžete nejen různé věnce, ale také kytice. Skvěle se budou vyjímat ve společnosti květinových vzorů, ať už na povlacích na polštářky, hrnečcích do kuchyně nebo textilií. V podobě dekorů můžete květiny pustit i do ložnice a povléknout si květinové povlečení. Usínat se vám bude jako na rozkvetlé louce. 

Je váš domov plný květin? Pošlete nám fotku, jak  květiny zútulňují váš domov. Ať už to jsou živé květiny v truhlíku, řezané ve váze nebo jen hezké dekorace s motivem květin. Fotku stačí nahrát na soutěžní stránku www.darekzafotku.cz a už máte šanci vyhrát letní set peřin FLORA, které jsou jako stvořené pro letní dny. Mají již potištěný sypek a není potřeba je povlékat. Výhru získají dva soutěžící s nejvyšším počtem hlasů a třetího výherce vybere naše porota. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.