TIP NA TVOŘENÍ: NEJKRÁSNĚJŠÍ SVÍCNY

CO S VEJCI PO KOLEDĚ? NALOŽTE JE
13.4.2023
ASPIK S VÍNEM Z MASA A ZELENINY
17.4.2023

Mezi nejoblíbenější články na našem blogu paří ty věnované tvoření, ve kterých můžete vybít svoji kreativitu. A mezi nimi patří k nejpopulárnějším návody na výrobu svícnů.

Nevím, jak ta vaše, ale moje domácnost svíčky vyloženě přitahuje. Mám jich plnou velkou krabici, ačkoliv jsem si za poslední léta koupila jeden set různě velkých adventních svíček a ačkoliv  nás víčky hoří relativně často. Občas mám pocit, že je tahle naše krabice prostě bezedná. Takové oslíčku, otřes se, které místo zlatých mincí sype svíčky.

Pokud máte podobnou zásobu, určitě si nenechte ujít tenhle výběr nejkrásnějších DIY svícnů z našeho blogu, už při pohledu na ně totiž krása střídá nádheru.

 

Zrovna minulý týden jsme s dcerou do oken vyráběly jarní papírové vitráže, ze kterých nám zbyla spousta průhledných papírů. Ty udělají parádu kdekoliv, kde prosvítá světlo – tedy i na svícnech. Jaký vyberete vzor, záleží jen na nabídce vašich tvořivých zásob a osobním vkusu, dozdobit je můžete i lecjakými jinými drobnostmi. Návod, včetně toho na výrobu šablony přímo na vaši sklenku, najdete v článku.

S tím, jak na loukách a v zahradách začínají kvést další a další keře, stromy a květy, je na čase vyndat oblíbené vázy. Nebo to udělejte jinak a vyrobte si vázu a svícen v jednom, kterou můžete udržovat průběžným doplňováním nových květů klidně celí jaro i léto. Doprostřed přidejte vysokou dlouhou svíčku a funkční dekorace pro prodlužující se a čím dál teplejší jarní večery je na světě.

V porovnání s životností předešlých dvou svícnů je tenhle jako pověstná buddhistická mandala z písku, kterou rozfouká vítr, respektive v tomto případě rozpustí teplo. O to víc si ale užijete těch pár chvil, po které vás bude svícen z květů zamrzlých v ledu obšťastňovat. Stačí pár opadaných kvítků, trocha vody, mrazák a malá svíčka. Výroba i následná spotřeba bude jistojistě ohromně bavit i vaše děti či vnoučata.

Že jste ještě neviděli hořet svíčku pod vodou? Tak tady ji máte. Upozorňuju, že na tom není vůbec nic těžkého a že efekt je prostě dokonalý. Je to taková obdoba svícnu číslo dvě, potřebujete vlastně jen skleněnou mísu a do ní pasující sklenici, o zbytek se postarají přírodniny z okolí vašeho domu či bytu.

Pospícháte na výrobu a žádné živé květy nemáte po ruce? Snad máte aspoň pár korálků. Na výrobu tohoto totiž potřebujete jen zavařovací sklenici, kousek drátku a právě pár korálků. Nebo mašliček. Nebo vlastně čehokoliv, co se vám na drátcích bude líbit.


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.