NEJLEPŠÍ DOMÁCÍ ZMRZLINY A NANUKY

ZÁCLONA PERLA PRO VÁŠ LETNÍ BYT
29.6.2023
KOŠÍKY Z MOŘSKÉ TRÁVY ANEB KAM ULOŽIT POKOJOVKY
3.7.2023

Taky je vám takové vedro? A co takhle se pořádně zchladit domácí zmrzlinou či nanukem? Je to jednodušší, než si možná myslíte.

Můžete si samozřejmě pořídit zmrzlinovač, ale zvládnete to hravě i bez něj. Výroba domácí zmrzliny, zejména pokud jde o ovocný sorbet nebo mrazený jogurt, prostě není žádná věda. Stačí pár ingrediencí, metla a mrazák a hotovo je za chvíli. Otravné bývá jen to čekání, než konečně zmrzne, ale pro tyto případy pro vás máme pár receptů se zmrzlinou, kterou si na ukrácení čekání můžete koupit v obchodě. Zmrzliny totiž není nikdy dost.

Ať už je použijete pro plnění do formiček na nanuky nebo jako „kopečkovou“, je jen na vás, pravda ale je, že vícebarevné nanuky vypadají nádherně letně. V článku najdete recept na broskvovo-ostružinovou, ostružinovou a jogurtovou s cukrovým melounem, doplnit je ale můžete i obyčejnými ovocnými dřeněmi – rozmačkané ovoce nebo ovocnou šťávu stačí dle chuti osladit/ocitrónovat a je hotovo.

Jednoznačným hitem posledních let je mrazený jogurt. Na rozdíl od smetanových zmrzlin je méně kalorický a díky přirozeně nakyslé chuti i velmi osvěžující. Přidejte ovoce, naplňte formu typu srnčí hřbet a stylový mrazený dezert je na světě. Navíc skoro bez práce :-).

Tenhle zajímavý zmrzlinový dezert najdete pod celou řadou názvů. Nejčastěji se mu říká Ice Cream Float, tedy zmrzlinový plovák, někdy taky Ice Cream Soda, zmrzlinová limonáda, u protinožců si vysloužil pojmenování spider, pavouk. Ve finále je samozřejmě jedno, jak mu budete říkat, hlavní je ho ochutnat. Třeba v podobě kávového floatu s koňakem nebo malinového floatu s proseccem.

Právě teď jsou plně nakvetlé keře levandule, takže se toho nebojte a pusťte se do přípravy levandulové zmrzliny. Její chuť je velmi specifická, ale pokud máte rádi vůni téhle typické jihofrancouzské byliny, snadno se zamilujete i do zmrzliny z ní.

Máloco je tak osvěžující jako chuť a vůně ananasu a... Kokosu! Zaběhněte do obchodu pro kokosové mléko (nebo smetanu, ale ta je hodně hutná) a použijte jej na cokoliv, kde byste použili normální mléko, ať už je to ledová káva nebo kokosovo-ovocné nanuky. A ještě si u konzumace potom zavzpomínáte na dětství v podobě kokosového nanuku eskymo.


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.