LETOS ZKUSTE KEMPOVÁNÍ

4 RYCHLÉ A SNADNÉ VEČEŘE II
7.7.2020
TESTUJEME ELEKTRICKÝ RÝŽOVAR + VIDEO
9.7.2020

Díky omezeným možnostem v cestování se letos mnozí z nás rozhodnou trávit dovolenou na domácí půdě. Zvolíte-li pobyt v přírodě, nabízí se mnoho krásných míst.

Zkušení milovníci kempování se vyznají, ale jak se zorientují nováčci? Nejrychleji na internetu, kde je k dispozici řada informací týkajících se dobrého ubytování i bohaté nabídky zábavy v nejbližším okolí počínající sportem a konče kulturou (např. www. dokempu.cz). Naše země je malá, ale je prošpikovaná chráněnými krajinnými oblastmi, hrady a zámky, které ukrývají lesy a krásná města, všude naleznete sportoviště v podobě koupání, rybolovu, minigolfu a dalších atrakcí. Ubytovat se lze ve vlastních stanech, chatkách, ale dokonce i v týpí nebo ve vybavených mobilhomech.

V poslední době se vedle kempování objevil termín glamping (glamorous camping).  Toto slovo se objevilo v roce 2005 ve Velké Británii jako označení pro velice luxusní formu pobytu v přírodě. K dispozici je většinou velký a pohodlný stan (ale také super moderní mini chaty a sruby), který je vybaven veškerým pohodlím, lůžkem s peřinami i nezbytnou wifi, úplně stejně jako v hotelovém pokoji. Nicméně hostům se nabízí stejný koncept - pobyt v odlehlém koutě přírody, kdy spíte na čerstvém vzduchu a ráno si vyjdete bosýma nohama do orosené trávy. Podobná místa hojně přibývají, nabízí je např. Slovinsko nebo Skandinávie, ale když si připlatíte, najdete je již i u nás, překvapivě na mnoha místech - např. v Brdech, na Třeboňsku nebo pod Ještědem.

Ať už se o letošních prázdninách vypravíte do kterékoli lokality, užijte si romantických údolí, rybníků i lesů dosytosti. Pobyt v přírodě je to nejkrásnější, co si lze po měsících izolace dopřát.


 

Praktický plastový box v provedení dvou nebo tří pater, je určený pro přenos potravin, které si tak udrží svůj vzhled. Poskytne také ochranu při stolování na zahradě nebo při pikniku. Vezmete-li si ho do kempu, zafunguje také jako úložná skříňka pro plastové nádobí, příbory a ubrousky, další patra lze využít pro uložení kosmetiky a dalších drobností, které se rády ztrácejí. Také v kufru auta oceníte jeho skladebnost: PLASTOVÝ PŘENOSNÝ BOX S TRANSPARENTNÍM VÍKEM, v provedení 2-3 patra, velikost 41 x 29 x 25 cm.
Skládací křesílka ke stanu a k vodě nabízí pohodlí i v terénu. Křesla mají lehkou konstrukci, ale unesou až 100 kg. Oceníte i měkký polyesterový sedák, který rychle oschne: SKLÁDACÍ KŘESLO VARADERO, velikost 62 x 85 x 92 cm, v barvě tyrkysu nebo antracitu.
Proutěný piknikový koš pro dva je synonymem romantiky. Obsahuje dřevěné nerez příbory, porcelánové talířky a plastové skleničky. Koš je opatřen širokým nastavitelným popruhem pro pohodlné nošení na rameni. Možná, že se vám vejde i do drátěného koše na kole. Přidejte oblíbené jídlo a pití, a už si jen vyberte ideální místo na piknik: PROUTĚNÝ PIKNIKOVÝ KOŠ PRO 2 VE STYLU VINTAGE, v rozměru 36 x 30 x 33 cm.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.