5 JÍDEL PRO POŘÁDNÉ CHLAPY

ČERSTVÁ REBARBOROVÁ LIMONÁDA
15.6.2023
CELERKA, POMAZÁNKA S JABLKEM A SÝREM
19.6.2023

Den otců letos připadá na neděli 18. června. Pojďte všem našim tatínkům a dědečkům pogratulovat – ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem.

Každý má rád něco jiného a nechceme tu sklouzávat k předsudkům, že chlapi rádi jedině vepřovou s knedlíkem, zatímco ženské se rýpou v salátu. Jsou ale jídla, která jsou u mužské části populace přece jen o něco populárnější než u té ženské.

Tady máte malý výběr tipů a kdybyste náhodou nevybrali, tak vlevo nahoře najdete ikonku lupy a tam stačí napsat oblíbený recept toho vašeho oslavence, třeba u nás recept i najdete :-).

Hospodská klasika v podobě nakládaného hermelínu je oblíbeným dárkem odjakživa. Tenhle recept je vyšperkovaný o pastu ze sušených rajčat, co k hermelínu ale přidat, berte spíš jako inspiraci. A nezapomeňte nechat odležet!

Oblíbenou klasikou letních festivalů i koupališť jsou maďarské langoše. A domácí jsou ještě lepší! Svátek všech otců si s nimi užijí  děti, protože kdo by téhle smažené kynuté placce odolal...

Vepřová pečeně je něco, co se jen tak nezají. S knedlíkem a se zelím je do nadcházejícího horkého počasí zbytečně těžká, na medu se ale dokonale páruje s pečenými brambory a fazolkami. Prostě pořádně chlapské jídlo, které si zamilujete.

Mleté maso do české kuchyně neodmyslitelně patří a sekaná je v mnoha domácnostech jedním z nejoblíbenějších jídel pro svoji lahodnost, možnost obměn i jednoduchost přípravy. Zabalte ji do plátků slaniny a sváteční nedělní oběd je na stole!

Nevím, jak vaši muži, ale všichni moji muži milují sladké. Někteří dokonce víc než „ňáký maso“. Pro oslavu dne otců jsem pro ně vybrala pražský koláč s koňakovým krémem, protože můj táta koňakový krém (třeba ten ve špičkách) miluje. Tak dobrou chuť a ať se oslava vydaří!


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.