UŽIJTE SI LÉTO S MALINAMI

RECYKLACE PLECHOVEK ANEB STOLOVÁNÍ NA ZAHRADĚ
8.7.2024
KYNUTÉ BORŮVKOVÉ MAXI KNEDLÍKY VAŘENÉ V PÁŘE
11.7.2024

Máloco je tak lákavé jako malinové potěšení. Křehké červenorůžové plody plné voňavé šťávy právě teď dozrávají na zahradách i v lesích. Co s nimi letos uděláte vy?

Maliny byste navíc neměli jíst jen proto, že jsou dobré, ale hlavně proto, že jsou zdravé, jsou třeba bohatým zdrojem vitaminů a minerálů nezbytných pro dobrou funkci imunitního systému. Známý fakt o nich je, že jsou bohaté na antioxidanty jako quercetin a kyselina ellagová, které snižují riziko chronických onemocnění, včetně rakoviny a srdečních chorob. Díky vysokému podílu vlákniny jsou skvělými pomocníky při budování zdravého trávení a při redukční dietě, diabetici zase ocení jejich schopnost snižovat cukr v krvi. Antioxidanty a vitamíny v malinách také přispívají k ochraně pokožky před působením UV záření a jejich protizánětlivé složky hojí nejen drobné oděrky, ale celkově zmírňují záněty v těle, a to včetně chronických.

Jestli máte rádi něžnou texturu, kterou pokrmům dává krupice, pak si zamilujete flameri. V tomto receptu najdete skvělou kombinaci malin a čokolády, ale nenechte se omezovat předpisem a klidně sáhněte i po dalších surovinách, které s malinami ladí, vynikající bude i špetka kardamomu nebo broskve. 

Pokud existuje něco jako nadbytek drobného letního ovoce, pak by se z něj měla dělat zmrzlina! Tahle jogurtová terina je velmi jednoduchá na přípravu, dosladit ji můžete medem nebo sirupem a pochutnají si úplně všichni.

Ovocné knedlíky nejsou příliš obvyklý způsob, jak zpracovat maliny, v podobě voňavé omáčky k nim ale padnou perfektně. A nemusíte ani plýtvat čerstvými malinami, použijte na ni klidně jen marmeládu!

Hrst malin perfektně doplní i lahůdku zvanou francouzský toast, obzvlášť, když jej uděláte z domácí briošky. Ten v sobě snoubí to nejlepší z máslové briošky a másla, smetany a vajec, a to uznejte sami, že je už samo o sobě geniální kombinace.

Slyšíte slova maliny a smetana a už se vám sbíhají sliny? Pak jste tu jednoznačně správně, protože tenhle smetanový dort je naprosto geniální (a to i s jiným ovocem, ale s malinami je prostě nejlepší). Korpus upečte v téhle praktické formě s vyšším okrajem a i zdobení bude hračka,

Co by se vám ještě mohlo hodit?

Jak ještě si zpříjemnit život malinami?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *