SILVESTROVSKÉ POHOŠTĚNÍ, JAK MÁ BÝT

VÁNOČNÍ STOLOVÁNÍ: JAK NA UBROUSKY I DEKOR Z DOMÁCÍCH ZÁSOB
23.12.2022
DO NOVÉHO ROKU ZDRAVÍ A V TEPLE
30.12.2022

Vánoční svátky jsou za námi, co je ale stále před námi jsou oslavy konce starého a začátku nového roku. A k nim patří dobré pohoštění.

Někdo Silevstra slaví ve velkém na horách, někdo s pár přáteli doma a někdo třeba i jen sám v klidu s dobrým filmem. Ať už jsou vaše plány pro letošní rok jakékoliv, pojďme si připomenout, co všechno skvělého můžete připravit. Ať už jen pro vás a vaše nejbližší nebo pro rozjařenou skupinu slavících hostí.

Překvapuje vás tu tenhle recept vzhledem k datu, ke kterému článek vydáváme? Navzdory tomu, jak dlouho se kvasí klasické kysané zelí, domácí pickles si vystačí se 2–6 dny. Pokud se do nich pustíte hned, chutná a křehká kvašená zelenina zvládne být na silvestrovském stole už celkem obstojně uleželá. Pokud nemáte keramický kvašák, nelamte si s tím hlavu, stejně dobře poslouží i velká zavařovačka.

Tyhle jednoduché koláčky z listového těsta vypadají úžasně a stejně úžasně rychle je budete mít i hotové. Pokud nemáte chuť dělat cokoliv sladkého, protože toho bylo v uplynulých dnech až až, berte je jen jako inspiraci, jak udělat jinak klasické slané štrúdly s náplní přesně podle vašich představ. Mimochodem, moje mamka vždycky slavila velký úspěch s těmi s kousky uzeného jazyka a zeleninovou směsí podobnou leču.

K dobrému pohoštění patří nejen pomazánky na jednohubky a chlebíčky, ale i něco malého vařeného či pečeného. Ideální jsou třeba tyhle bramborové karbanátky s olivami, dochutit je můžete i sušenými rajčaty nebo jinou laskominou. Dobře se jedí jen tak rukou, takže jsou skvělé i na přikusování k pivu nebo vínu.

Klasikou teplých rautů, novoročních oslav i jiných zimních večírků je sekaná. Nakrájíte ji snadno na plátky, takže poslouží na přikusování s pečivem i jako kousky na netradiční jednohubky. Tahle vymazlená verze s mandlemi a slaninou je neobvykle delikátní a věřte, že si její přípravu kdykoliv rádi zopakujete klidně i na nedělní oběd.

Nevím, jak vy, ale já vyloženě miluju různé krekry, preclíky, grissini a další druhy drobného slaného pečiva. Tenhle skvělý recept na sýrové sušenky oceníte 2x, protože se snadno skladují a můžete si je tak bez problémů připravit do zásoby. Přidejte výběr sýrů a salámů, sklenku dobrého vína či piva a nebudete se nudit, ani když budete sami doma.

Ať už jako pomazánka na jednohubky nebo jako základ dobrého dipu třeba k výše zmíněným krekrům, domácí smetanový sýr prostě musíte vyzkoušet. Jako taková dokonale čerstvá chuťovka poslouží ke snídani i na svačinu, dochutit jej kořením nebo zeleninou můžete přesně podle svých představ... Tohle prostě nemá chybu!


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.