POSVIŤTE SI NA ČASY

NA NEDĚLI…
8.1.2016
BÍLÁ V BÍLÉ
12.1.2016

ornament_01

Nepropadám panice a po Novém roce si říkám, že zima bude brzo pryč. Já vím. Přijde dlouhý únor (letos má o den déle; chystejte se všichni narození v tento den), a v březnu bývá také jaro v nedohlednu. Z toho vyplývá, že ač se den prodlužuje, ještě zůstaňme v pohodě za kamny a klidně si užívejme večery při svíčkách.

Svíčky jsou v mé domácnosti naprosto všude. Rodina si zvykla, že má dávat pozor, kudy chodí, a já si spokojeně libuji v romantice. Svítím si při práci, při vaření, v předsíni už od dveří. Bývá to můj první úkon, když přijdu ráno do kuchyně – zapálím svíčky a postavím na kafe.

Ráda jsem tedy vyzkoušela dekorační LED svíčku, která nepálí, nikoho a nic neohrožuje a jen si tak lehounce září do tmy. Ačkoliv dám vždycky přednost kapajícímu vosku, i takovéto věci mají své místo. Umělou svíčku si užije každý, kdo nechce riskovat, má malé děti s nenechavýma rukama, nebo si chce jen projasnit nějaké místečko, kde by plamínky nebyly bezpečné. Prozradím, že svíčka svítí 6 hodin, pak si sama odpočine na 18 hodin a opět se rozzáří…

ornament_02

svice1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Aranžmá pro svíčku jsem zvolila lednové, klidné a třpytivé. Vybrala jsem kousky skla (prodejna Madal bal, květinářství), dala jsem dohromady pár skleněných knoflíků a hrst velkých perleťových knoflíků. Výsledek nebyl vůbec špatný.

svice3

KŘEHKÉ ARANŽMÁ

Mám ráda věci, které jsou v pohybu. Chvilku doma zazáří a zase je nahradí něco jiného, podle momentální nálady. Svíčka na nenápadném etažéru může být malou společnicí po celou zimu.
Jen ji posaďte do skleněného poháru nebo do zmíněného etažéru a dokola zasypte třpytivými poklady. Až vás aranžmá omrzí, zase si vymyslete jiné. Svíčka je nesmírně variabilní.

svice2

 

NA BATERKY

Svíčka se rozzáří vložením dvou tužkových baterií. V detailu vidíte, jak decentně svítí i za bílého dne. Škoda, že v těle svíčky není zabudovaná další žárovka. Zářila by ještě efektněji – ale asi by to nebylo moc logické. Náladové světýlko si užijete i tak.

Na tom všem je nejdůležitější, zda si pro sebe umíte připravit volnou chvilku. Odpočívejte, jak to jde. Zima je dlouhá a tak je třeba každá vzpruha.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.