NOVÉ ZÁVĚSY PRO DEN I NOC

5 TIPŮ PRO OSLAVU LISTOVÉHO TĚSTA
16.6.2020
BORŮVKOVÉ DONUTY DO TROUBY
18.6.2020

Zastínění oken je třeba pořádně uvážit. Naše potřeby a očekávání se mění, a i zde musíme počítat s tím, že se nám prvotní volba nebude po několika létech líbit. Jak tedy na to?

Často se hovoří o tom, jak je snadné proměnit interiér pomocí textilií. Je to tak, ale na druhé straně je třeba svá přání financovat, a tak je docela rozumné sáhnout po variantě, která nepatří k nejdražším. Zvláště při novém zařizování si tak ověříte, co vám vyhovuje, a co ne.

Ve většině případů se v našich úvahách střetne design versus současná móda. Při zastínění oken je však nutné rozhodnout, zda textilie sledují dokončení stylu a jsou víceméně dekorativní, nebo zda skutečně slouží a mají přinést očekávané zastínění před sluncem, méně transparentnosti - například v ložnicích, anebo plné zastínění pro zdravé usínání.

Množství světla, které chcete pustit do místnosti, lze ovlivnit průsvitností závěsové tkaniny, která je závislá na hustotě tkaní, síle vláken apod. K absolutnímu zatemnění jsou stále více využívány textilie mající z rubu speciální vrstvu nepropouštějící ani paprsek světla. Nahrazují tak složitější instalaci vnitřních či venkovních žaluzií a rolet.

Okenní závěsy se kromě zářivých barev a dekorů pyšní také působivými detaily - náběry, efektním žabičkováním, kovovými průvleky nebo naopak zajímavými textilními poutky v podobě tkanic, prošitých patek a dalších nápadů. K zavěšení pak slouží pouze tyč a není třeba zápolit s dalším uchycením při němž si namáháte ruce.

Se širokým výběrem závěsů a okenních textilií vám rádi pomůžeme na našem e-shopu. V těchto dnech - od 15. - 21. 6. 2020 se můžete zapojit do nákupů OnaDnes se slevou 20 % na váš nákup. Více informací naleznete ZDE.

Měkké rozptýlené světlo potřebujeme všude tam, kde dlouhodobě pracujeme. Bílé nebo ledově modré závěsy s řídce tkanou strukturou rozvedou sluneční paprsky jako příjemný filtr. Pořiďte si je do pracovního koutu nebo do studentského pokoje. Světlé závěsy z kolekce MADRID zavěsíte pomocí tunýlkových poutek, díky nimž se závěs pohodlně pohybuje po tyči. Dodáváme je samostatně nebo jako cenově zvýhodněnou sadu 2 ks: ZÁVĚS MADRID, 140 x 260 cm, 100% polyester.
Toto je jen malá ukázka z kolekce 12 barev průsvitných voálů, které najdete na naše e-shopu. Lehounké závěsy se hodí do kuchyní a jídelen i do dětských pokojů, pokud zde nepreferujete textilie s dětskou tématikou. Pověste je všude tam, kde má zavát svěží vítr. Máte-li široká okna, dokonce lze kombinovat více odstínů vedle sebe. K zavěšení slouží kovové narážecí kroužky: VOÁLOVÉ ZÁVĚSY MONNA 100% polyester, ve velikosti 135 x 260 cm, dodáváme samostatně nebo jako cenově zvýhodněnou sadu 2 ks.
Ač to tak na první pohled nevypadá, jemně smetanový závěs se postará o to, aby i při denním světle nastala v místnosti sametová tma. Tyto závěsy s úlohou blackout jsou z rubu opatřeny speciální vrstvou nepropouštějící světlo. Kromě zatemnění závěsy pomáhají udržet v místnosti příjemnou teplotu - v létě blokují horké sluneční paprsky a v zimě brání průchodu chladného vzduchu zvenčí. Oceníte je v ložnicích i v obývacím pokoji, kde se chcete v přímém světle dívat na televizi. K zavěšení slouží narážecí kroužky o průměru 4 cm, díky nimž bude pevný závěs pravidelně nařasený. Závěs dodáváme samostatně nebo jako sadu 2 ks: ZATEMŇOVACÍ ZÁVĚS OSLO, 140 x 260 cm, 100% polyester, různé barvy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.