LETNÍ BARVY PRO VAŠI POHOVKU

LETNÍ DIY: TO NEJLEPŠÍ Z DECODOMA BLOGU
29.7.2022
NESMRTELNÝ CIBULÁK
3.8.2022

Léto přijímáme s lehkostí a stejně tak příjemně se chceme cítit i doma. Pokud plánujete změnu v obývacím pokoji, začněte od pohovky a vyberte si nové napínací potahy.

Mezi strečovými potahy a jejich nejoblíbenějšími barvami na léto na našem e-shopu každoročně vyhrávají pastely. Jemné béžové tóny i pudrové odstíny jste se už dávno naučili přijímat do svých domovů, protože víte, že potahy se dají prát a světlé barvy neutrpí každodenním užíváním. Doma má být především pohodlí, a to vám ochrana pohovek a křesel dokonale zajistí. 

K fotografování v ateliéru jsme pro tentokrát přizvali i naše zákazníky. Jen tak. Chtěli jsme jim poděkovat za to, že u nás často nakupují. V zákulisí pak mohli být přítomni práci, kterou běžně nevidíte a také se na spoustu věcí zeptat. Jak to všechno dopadlo, uvidíte na následujících fotografiích.

Při navrhování vlastního interiéru postupujte podobně, jak znázorňujeme na barevných schématech v rámečcích:

  • 1. Nejprve si zvolte základní barvu napínacích potahů a podívejte se, zda máme potřebné rozměry pro vás.
  • 2. Zvolte si 1 základní barvu, kterou máte rádi a přejete si jí mít v interiéru nejvíc. Pak zvolte 2 barvy doplňkové. Ty se budou objevovat ve vzorech dalších materiálů v kombinacích a na dekoračních předmětech jednotlivě. Dbejte na to, aby všechny barvy i jejich odstíny ladily dohromady.
  • 3. Zaměříte-li se na jednotlivé odstíny téže barvy, zjistíte, že máte v rukou nepřeberné množství variací, které ve většině případů budou ladit k sobě.
  • 4. Nezapomeňte na struktury jednotlivých materiálů. I kdyby byly v jedné barvě, vždy je rozehraje dopad světla. Jinak se budou chovat lesklé materiály, ty se nádherně prosvětlí; ale naopak vlasové povrchy světlo pohltí a zůstanou matné, sametové. Na hrubých strukturách vytvoří stín hlubší reliéf.
  • 5. To vše společně s individuálním dokončením prostoru oblíbenými předměty, obrazy, fotografiemi v zajímavých rámech a  květinami, vytvoří místo, kde vám bude dobře.
niagara priroda

1 / NIAGARA SE VZORY FLÓRY A FAUNY

Zůstaňte v tónech pastelů a prostor odekorujte zábavnými vzory

Pokud máte rádi vzory, pak budete vybírat trošku déle. Ale pokaždé to stojí zato. Vybrali jste si pastelovou pohovku? Pak v každém případě zůstaňte u dalších pastelových kombinací. Můžete uvažovat o geometrických vzorech, o módních dekorech s motivy džungle apod. Tím, že budou v jemném podání, unese i menší místnost opticky nápadné tapety nebo závěsy, které po zatažení zaujímají velkou plochu.

Jednobarevným potahům pohovky bude slušet i vzorovaný koberec, pak ale umenšete vzory na ostatních textiliích. Vše dohromady by mohlo působit nevyváženým dojmem. Pokud je pro vás pohovka nejdůležitějším bodem místnosti, pak její dominanci podtrhněte výjimečným vzorovaným kobercem.

Rozhodnete-li se pro jednoduché pastelové plochy členěné pouze strukturami látek, pak si alespoň dopřejte nové potahy na polštáře. Na zimu je schovejte do skříně a vyměňte za jiné. Za málo peněz vám umožní příjemnou změnu a podtrhnou sezonnost.


 

niagara elegant

2 / NIAGARA TÓN V TÓNU S ELEGANCÍ

Pastelovým barvám sluší lomené odstíny šedé a bílé

Pastelovým barvám přímý kontrast jedné výrazné barvy ubere na působnosti. Tohle určitě nedělejte. Máte-li rádi kolem sebe ničím nerušený klid, zvolte si jen lomené odstíny bílé, holubí šeď, tóny s nádechem chladné modré. Prostor porušte jen drobnostmi, například svíčkami, dekoračními boxy, barevnými květinami, odloženým efektním plédem nebo přikrývkou. To jsou předměty, které upoutávají vaši pozornost a vedle romantiky či pohodlí přinášejí do interiéru potřebný vzruch. 


 

oceano elegant

1 / OCEANO INSPIROVANÉ PŘÍRODOU

Nebe, země, stébla trávy, to vše může být tím nejpřirozenějším vyjádřením prostoru

Vzorované potahy snadno přitáhnou pozornost. Máte-li takové, veškeré textilie, které jsou v jejich dosahu, se musejí trochu podřídit. Pokud máte možnost, použijte stejný dekor na polštářích, a pokud ne, pak si vyberte raději jednobarevné. I zde se nabízí manipulační prostor - povlékněte každý polštář jinou barvou. Kdybyste si nebyli jistí tím, jaké barvy soustředit vedle sebe, dejte jednoduše na svůj cit, anebo si vezměte příklad z přírody. Modrá barva nebe a vody, i zelený koberec s hnědou zemí pod nohama, vás bude vzájemnými kombinacemi uklidňovat podobně, jako procházka po louce. 

MALÝ TIP: K řadě značek napínacích potahů nabízíme kromě povlaků na polštářky také povlaky na taburety. Taburety vám nejenom zpříjemní chvíle odpočinku, ale můžete pro ně zvolit odlišné odstíny barev, které opět v interiéru pěkně zapůsobí.


 

oceano kontrast

2 / OCEANO V KONTRASTU ČERVENÉ

hnědé a béžové tóny vyniknou na pozadí jedné oblíbené barvy

Středně hnědé odstíny snesou i silný kontrast. Vyberte si pro něj barvu, jejíž energie vás těší a příznivě ovlivňuje. Nemusí to být právě červená, ale tahle barva patří k těm nejsilnějším. K volbě se nabízejí purpurové odstíny, královská modř, barva tyrkysu nebo sytá fialová. Záleží na výběru, který je důležitý pro vás. Síla jedné barvy se projeví ve vzorech a strukturách, a dokáže soupeřit s dekorem na potazích, aniž by vytvořila chaos.

Z přehledu je vidět, že barvy jsou mocnými pomocníky na cestě k vysněnému domovu, který bude odrážet vaše pocity a pokaždé nabízet pohodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.