KOUTEK PRO MILOVNÍKY ČAJE

PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DO KAŽDÉ KOUPELNY (POZOR, VHODNÉ I JAKO DÁREK!)
27.9.2023
VŠUDE NĚCO KVETE – TAKÉ DOMŮ SI POŘIĎTE PESTRÉ POLŠTÁŘE
2.10.2023

Made using TurboCollage from www.TurboCollage.com

Zatímco přípravě kávy, jejímu skladování a všem možným vychytávkám se věnuje už celá řada článku, na čajomilce jako by se zapomnělo. Přitom i pro ně existuje celá řada vychytávek, které jim jejich rituál zpříjemní.

Před nějakými 20, 25 lety, v dobách, kdy jsem byla na střední škole, byly obrovským hitem čajovny. Nějaký ten omamně vonící čajový sklípek se našel skoro v každém, i když malém městečku, a nad hrnkem čaje (a někdy i vodní dýmkou) se v nich na židlích, v křeslech i na sedacích polštářích na zemi setkávaly snad všechny generace i profese. Dnes ale aby člověk dobrou čajovnu pohledal!

Pojďme se společně podívat, jak si takový relaxační koutek doma uzpůsobit. Ostatně, s blížící se sezonou respiračních onemocnění budeme hrnek bylinkového čaje zase potřebovat o něco častěji!

1345101_2_eshop

Hrnek se sítkem

Dáváte přednost sypaným čajům před sáčkovými? Tenhle nenápadný hrnek vám bude skvělým pomocníkem: víčko slouží zároveň jako podšálek, na který můžete sítko s vyluhovaným čajem odložit. Jednoduchý princip, který oceníte třeba i v práci na stole. Skvělé jsou na to i konvice se sítky, která se rovněž jednoduše vytáhnou a čaj je během okamžiku připraven.
20132_2_eshop

Konvice s regulací teploty

Každá bylinka vyžaduje svoji teplotu přípravy, vroucí voda nesvědčí ani zeleným čajům. Zkrátka pokud to s čajovými dýchánky myslíte vážně, měli byste mít rychlovarku s regulací teploty, kterou si můžete nastavit přesně podle potřeby, a navíc s funkcí udržování teploty. Až první šálek dopijete, voda na druhý může být stále připravena.
19904_vykryt_eshop

Frenchpess na čaj i kávu

Jednoduchý princip fenchpressu spočívá v tom, že jakmile jsou byliny či kávový lógr vyluhované podle vašich představ, stačí je sítkem zatlačit ke dnu a hotový nápoj přelít třeba do termohrnku. Frenchpress je ale v domácnosti opravdu multifunkční pomocník - pomocí sítka v něm vyšleháte mléko do kávy, smetanu nebo sníh z bílků.
20057_3_eshop

Hrnek s infuzérem

Jestli mě něco v našich aktuálních novinkách opravdu zaujalo, je to tenhle nádherný skleněný hrnek s infuzéem. Do tyčinky zkrátka nasypete čaj, zalijete vodou a zatímco si nápoj budete míchat, chuť se bude do vody uvolňovat víc a víc. Hrnek je navíc opravdu krásný na pohled a určitě z něj bude krásný dárek pro kolegyni či kamarádku.
55937-2_eshop

Polštáře po opravdové pohodlí

Pro leckoho už je to i ze zdravotních důvodů pasé, nízké posezení ale určitě vyzkoušejte. Ačkoliv děti už povyrostly a nemusím s nim být pořád na zemi, zjišťuju, že je mi na ní prostě dobře a i knížku si ráda přečtu na podobném polštáři, s čajem na stolku do postele postaveným vedle mě a opřená o gauč či křeslo.

Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.