6x DAROVÁNO S FANTAZIÍ

KARAMELOVÉ LASKONKY
18.10.2021
FUNGUJÍCÍ PRAVIDLA PROTI NACHLAZENÍ
20.10.2021

Vymýšlení dárků nebývá vždy lehké. Klidně zůstaňte u praktických věcí a nějak vtipně je zabalte. Určitě udělají radost.

I když jste duše romantické, pokaždé se vám nepovede vymyslet něco jiskrného. Dárky povětšinou darováváme stále stejným osobám, a to je pak každá rada drahá. Nejvíc mě potěší, když se někomu v mém okolí něco rozbije, a slyším větu: „Potřeboval/a bych novou/nové...”, to je pak hej, i když ještě zbývá trefit se do vkusu. 

Skvělé zkušenosti uděláte s naprosto běžnými věcmi. Fungují hezky. Mnoho z nich je ryze praktických, a tak se docela dobře hodí. I tak zde máte dost prostoru pro nápady - dárky je třeba zabalit, a to je příležitost pro vaši fantazii. S balíčky, dárkovými kapsičkami a taštičkami lze všelijak kouzlit, nehledě na to, že dárky samotné vás vybídnou k nepředvídanému způsobu ztvárnění. Rozdávání radosti je samo o sobě tím nejhezčím dárkem.

Nadýchané smyčkové ručníky a osušky vnášejí do každé koupelny pocity komfortu a pohodlí. Patří do našeho nejužšího soukromí, a tak podobné dárky můžeme připravit jen hodně blízkým lidem. Je docela příjemné takový dárek spojit s dalšími drobnostmi, které vytvoří s ručníky příjemný celek. Do jednoho z ručníků vložte kulatou krabici a naplňte ji kosmetikou a potřebnou koupelnovou výbavou.

Kytice elegantně seskládaná do tvaru krychle nebo bonbony v patrové krabici, to vše můžete vytvořit během okamžiku. V článku naleznete návod i jednoduchý střih pro vytvarování dárkových krabic. Šablonu si můžete zvětšit do libovolné velikosti, pro větší rozměry bude zapotřebí silnější karton. Aranžování květin do krabice je v módě, nejčastěji se aranžují růže, protože se dají urovnat těsně k sobě a v krabici se jim daří naprosto skvěle. Do patrové bonboniéry zase můžete naaranžovat i doma vyrobené čokoládové pralinky.

Šálky, hrnky, kafáče a plecháčky, to vše patří k milým osobním dárkům. Také k novému hrnku lze ledacos přibalit - od vtipného sítka na čaj po lístky do divadla. Chystáte-li dárek pro někoho, kdo rád šije, můžete mu dát hrnek i s jehelníčkem. Hrnky s nimiž jsem pracovala, už na e-shopu nemáme, ale ZDE vám mohu nabídnout celou řadu dalších sympatických modelů, které se už možná budou hodit i pod vánoční stromek.

Tak tohle je pěkně vypečený dárek - vlastně přesně naopak - upéct si ho bude muset obdarovaný sám. Nemáte-li ani špetku času cokoli shánět, rozdělte se o zásoby! Naměřte ingredience na sladké pečení, vše napěchujte do pěkné dózy a připište rodinný recept, který si ceníte nad zlato. Zaručeně sklidíte radostné objetí. Speciality z domácí kuchyně patří k velice oblíbeným dárkům.

 

darky5
POLŠTÁŘE

dárkově i s kyticí

Povlaky na polštářky věnujte tak, že jeden povlékněte a převažte stuhou, která se k němu hodí. Například povlaky z mikroflanelu se nijak nemačkají, takže jsem si mohla dovolit z druhého naaranžovat manžetu na kytici. Chcete-li darovat živé květiny, svažte je a stonky vložte do mikroténového sáčku. Pak už je bez obav vložíte do sametové manžety. Tu jsem vytvořila tak, že jsem uchopila prostředek rozloženého povlaku, cípy sklepla směrem dolů a urovnala je. Konec jsem zajistila gumičkou. Květiny pak vložte dovnitř, cípy podhrňte směrem ke kytici i ven, aby manžeta vypadala bohatě, a to celé převažte stuhou.

A ještě užitečná drobnost nakonec. Mnozí raději věnují peníze, má to bezesporu své výhody. Aby dárek vypadal hezky, vyrobte si dárkové obálky, které můžete ještě maličko dozdobit. Šablonu naleznete ZDE. Obálku vystřihněte z papíru, který se nějak hodí k dárku - pokaždé to nemusí být jen peníze. Uvnitř se mohou schovávat lístky na koncert, na kurz vaření nebo pozvánka na výlet. Jednobarevné obálky vesele popište, orazítkujte, zalepte, prostě udělejte co vás napadne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.