JAK ZAJÍMAVĚ DAROVAT PENÍZE + ŠABLONA

SNADNÉ KOKOSKY Z LOUPÁČKŮ
5.12.2019
PŘÍRODNÍ DEKORACE NA OKNA A DVEŘE
9.12.2019

Vymyslet překvapení, aby potěšilo a bylo šťastně přijato, není vůbec jednoduché. Mnozí z nás volí raději peněžní dárek. 

Dlouho jsem se tomu vyhýbala, protože jsem považovala za nejdůležitější vymyslet dobrý nápad a být originální. Ale někdy je rozumné na dárek přispět, aby si obdarovaný mohl koupit to, po čem touží. Bankovky je třeba věnovat nějak decentně. Úplně postačí malá obálka, ale myslím, že by měla být přece jen trošku zvláštní. Nakreslila jsem si jednoduchou šablonu, podle které lze vyrobit obálku zvolené velikosti. Stačí, když si ji zvětšíte nebo zmenšíte. Ráda vám ji předám.


 

STAČÍ VYTISKNOUT A SLOŽIT

Pokud nestíháte vyrobit originální obálku z dekoračního papíru, využijte naše redakční bleskurychlé řešení. Stáhněte si šablonu s maskotem - jezevčíkem Robinem, a nechte si ji barevně vytisknout na papír velikosti A4. Po vystřižení a složení vložte do obálky peníze, a zalepte ji vystřiženou packou. Ručíme za to, že Vánoce nebudou zpackané a zvládnete je levou zadní! A pro dobrou náladu si pusťte video :o)

STÁHNOUT ŠABLONU

Nakonec obálku dozdobte stužkou, provázkem, nějakou maličkostí, která udělá obdarovanému radost. Do obálky můžete vložit kromě peněz spoustu dalších věcí. Například gratulaci, dárkový poukaz, který jste pořídili v některém z obchodů, lístky do kina či do divadla, permanentku do sportovního centra apod. Hned máte dárků plnou náruč. 

ornament_02

obalky 1

CO BUDETE POTŘEBOVAT K VÝROBĚ OBÁLKY?

Především si stáhněte do počítače šablonu na obálku, naleznete ji zde. Širší strana obálky měří 9 cm. Pak se rozhodněte, jak potřebujete obálku velkou, dělám si je různě velké. Tady rozhoduje například velikost dárkové kartičky, objem bankovek apod. Podle toho si šablonu na kopírce buď zmenšete, případně zvětšete. Obálka bude fungovat stále stejně. Dále si připravte:

  • karton s potiskem, nebo tužší dárkový papír potřebné velikosti
  • nůžky, pravítko a tužku
  • kancelářské lepidlo
  • stužku nebo špagátek na převázání
  • drobnosti na dozdobení

Šablonu vystřihněte, položte na rub kartonu, obkreslete a vystřihněte. Narýsujte si čáry pro přehyb a podle nich obálku naohýbejte. Pokud máte tužší karton, je lépe přehnout papír přes hranu pravítka. Pak k sobě složte levý a pravý oblouk obálky, nakonec spodní oblouk směrem vzhůru a po okraji ho natřete lepidlem. Tuto část obálky slepte. Horní oblouk přehněte směrem ke středu obálky, a je hotovo.

obalky2

OBÁLKU DOZDOBTE

Obálku vystřihněte z kartonu s dezénem, který se hodí pro obdarovaného. Také může trošku napovědět, co ukrývá – např. lístky na koncert můžete vložit do obálky potištěné notami, dětem vybrat něco veselého a jako svatební dar se zase hodí obálka s jemnými a decentními barvami. Tomu by mělo odpovídat i dozdobení. Obálky můžete vesele popsat, orazítkovat, zalepit, prostě udělejte co vás napadne.

DSCF5053

Pokud obálku slepíte na výšku, jako růžovou obálku v levém rohu, zase získáte jiný tvar. Lze ji připevnit třeba ke kytici, stačí vytvořit dírku děrovačkou. Nápadů je jistě celá spousta, a vystačíte s nimi napořád…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.