6 TIPŮ UBROUSKŮ NA VÁŠ JARNÍ STŮL

CHLEBÍČEK SE SUŠENÝMI RAJČATY A OLIVAMI
27.3.2017
ROMANTICKÉ LÉTO Z NOVÉHO KATALOGU
29.3.2017

Prostřený stůl dokáže vyjádřit nejrůznější nálady. Jinak promluví strohá elegance, jinak vás přivítá stůl plný barev. 

Stolní aranžmá dokonce i trošku napoví, jaký okruh jídel se bude podávat. U stolu se sněhobílým ubrusem a stříbrnými svícny se asi nebudou podávat ovocné knedlíky. Zato stůl se zelenými a červenými svíčkami, osením a veselými dekoracemi, vypadá na příjemné rodinné setkání s voňavou pečení a pořádným kyprým moučníkem.

Všechno kolem stolování mám nesmírně ráda. Ne vždy je při větším vaření dostatek času na detaily, ale k základnímu minimu patří pečlivě nachystané ubrousky. Nejen, že jsou tu kvůli svému účelu, ale především každého upoutají na první pohled, a prozradí, jak vám na hostech záleželo. Tady je pár nápadů, které se vám zanedlouho budou hodit.


 

ubrusek knofliky

1  Knoflíková manžeta  Ubrousky nejčastěji stočíme do ruličky, svážeme stužkou nebo vložíme do připraveného kroužku. Pokud vás omrzely ty kupované, vyrobte si vlastní. Třeba z obyčejných knoflíků, které schováváte po šuplících jako vzpomínku na své blízké.

ubrousek1

2  Zasedací pořádek  Čekáte-li početnou společnost, hodí se připravit jednoduché jmenovky. Předejdete dotazům kam si kdo má sednout. Ohleduplný host se na to pokaždé zeptá, aby nezasedl vám nebo komukoli z rodiny oblíbené místo. Vyrobte si například textilní cedulky, do nichž lze pokaždé vsunout nové jméno. Nezapomeňte, že by měly barevně ladit s novým jarním ubrusem.

ubrousek2

3  Skupinky příborů  Rychlé a efektní prostírání pro každého hosta můžete mít připravené dopředu. Nachystejte ubrousek a příbor a spoutejte je ušitými manžetkami. Přidejte trošku jara v podobě čerstvých rostlin. Vaše laskavé uvítání udělá každému radost.

ubrusek3

4  Jaro je tu!  S čistou radostí i troškou rozvernosti prostřete na každý talíř ubrousek složený do tvaru králíčka. Naučíte se to snadno podle tohoto videa. K elegantním talířům vyberte jemné pastelové dekory látek.

ubrusek4

5  Rustikálně a romanticky  Venkovský stůl snese trochu více robustnosti. Ubrousek poskládaný do vějíře vložte do dekorovaného květináčku, který se později promění ve stojánek na uvařené vajíčko. Romantická snídaně může začít…

ubrousek5

6  Stůl s vůní levandule  Ta pravá je zatím ještě v nedohlednu, ale pokud rádi vyrábíte drobné dekorace, z umělých květů to jde stejně dobře. Talíře se složeným příborem jsou příslibem příjemného posezení. Můžete si k nim pořídit i krásný levandulový ubrus.

Užijte si u krásně prostřeného stolu přátelskou atmosféru, kterou jste navodili svou pečlivou péčí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.