5 TIPŮ NA PORCELÁN PRO LETNÍ STOLOVÁNÍ

REBARBOROVÝ KOLÁČ S MARCIPÁNEM
21.6.2021
LUČNÍ KVÍTÍ JAKO TÉMA LETOŠNÍHO LÉTA
23.6.2021

Při výběru porcelánu do kuchyně je zapotřebí uvážit, zda má být hodně univerzální, anebo zda disponujeme spoustou místa ve skříňkách a rádi prostíráme.

V kuchyni s omezeným prostorem musíme myslet i na to, kolik si můžeme pořídit jídelního nádobí. Rozhodně mu nemůžeme dát přednost na úkor místa, které je vymezeno praktickým věcem, různým přístrojům, hrncům a náčiní na vaření. Naopak, kdo si rád pohraje s nejrůznějšími styly, může svou sbírku nádobí rozšiřovat a kromě základního servisu si pořídit i zajímavé kousky z bazaru nebo ze starožitnictví, a kombinovat je. 

Tohle hobby je nesmírně inspirativní a můžete si ho užívat po celý život. Patří k němu zajímavé skládání ubrousků, stylové dekorace dokončující různá témata podle sezonnosti, způsobu podávání jídla, vymezení různými oslavami a svátky apod. V neposlední řadě vás mohou bavit květinové aranže. Plánování prostírání vychází z výbavy porcelánu nebo keramiky pro snídaně, obědy a večeře. Zde je několik pěkných typů talířových jídelních souprav, které mohou zcela proměnit váš letní jídelní kout. Pro inspiraci nechybí ani hrstka receptů, které našemu porcelánu příjemně sluší. 

Ještě více typů objevíte na našem e-shopu v sekci STOLOVÁNÍ. Vedle klasických talířových souprav pro 6 osob objevíte také sady čítající 24 nebo 30 kusů, které jsou dokompletovány hrnky nebo miskami, takže jejich využití je hodně variabilní.

PORCELÁNOVÁ SADA LEVANDULE pro 6 osob je dekorovaná bylinkou, kterou má každý rád. Doprovází ji fialová barva, která se výborně kombinuje s ostatními odstíny. Na bílém ubruse vynikne porcelán svou úpravností a čistotou a bude se vám líbit k nedělnímu stolování, zatímco prostřete-li na světlezeleném ubruse, vznikne příjemný stůl pro servírování letních dobrot. Možná se dáte přemluvit i k pečení domácích baget. (Do všech článků se proklikněte obrázkem.) Souprava talířů obsahuje 18 dílů - 6x dezertní talíř, 6x hluboký talíř a 6x mělký talíř, nádobí je vhodné do myčky nádobí i do mikrovlnné trouby.
PORCELÁNOVÁ SADA TALÍŘŮ DOLORES s pestrým dekorem květin vytvoří romantickou atmosféru nejen v jídelně, ale také pod širým nebem. Porcelán nejen hezky zapadne do koloritu stolování na zahradě, ale také bude hezky slušet všem letním jídlům s čerstvým ovocem, které jste si pro tuto chvíli vypěstovali. K nejjednodušším sladkým prázdninovým jídlům patří knedlíčky bez plnění, k nimž lze přidat jakékoli bobulové ovoce. Talířová sada se skládá z 6 ks mělkých talířů, 6 ks hlubokých talířů a 6 ks dezertních talířů, nádobí je vhodné do mikrovlnné trouby a do myčky nádobí s programem pro šetrné mytí.
Ne každý den lze svátečně prostírat stůl. S efektním nádobím však dokážete i s omezeným množstvím prostředků připravit hezkou atmosféru kdykoli si to budete přát. Například pro letní večeři, kdy si pochutnáte na bylinkovém másle a doma upečeném chlebu, chcete-li, tak i s miskou naložených oliv. S ELEGANTNÍ SOUPRAVOU OLIVES z bílého porcelánu se budete na každé setkání u stolu těšit. Souprava je zdobená jemným dekorem, jen lehce nahozeným štětcem. Sada talířů obsahuje 18 dílů - 6x dezertní talíř, 6x hluboký talíř a 6x mělký talíř, nádobí je vhodné do myčky nádobí i do mikrovlnné trouby.
Drobné květinové motivy jsou nestárnoucím evergreenem, který se proplétá dějinami porcelánu v každém čase. Podobné dekory vytvářejí u stolu příjemné prostředí charakterizující návrat pod domácí střechu. Není od věci, nazýváme-li je mile babičkovské, ale ačkoliv dekor působí ve dnech všedních civilně, s výraznější barvou ubrusu, nablýskaným sklem a příbory prostřete i k velmi slavnostním příležitostem. Pro takovou chvíli je vhodné naučit se skládat ubrousky mnoha zajímavými způsoby. Jeden z nich, snadný a efektní, objevíte v článku. PORCELÁNOVÁ TALÍŘOVÁ SADA BEAUTY pro 6 osob obsahuje 6 dezertních talířů, 6 hlubokých a 6 mělkých talířů; můžete se rozhodnout i pro 30ti kusovou sadu obsahující navíc šálky s podšálky. Nádobí je vhodné do mikrovlnné trouby, při mytí v myčce zvolte program pro šetrné mytí.
SNÍDAŇOVÝ PORCELÁNOVÝ SET DORTÍKY nenechá nikoho na pochybách, že s ním začíná pěkný den. Po takovém nádobí sáhnete pokaždé, když máte dobrou náladu, takže rozhodně není určeno jen pro malé holčičky. Vychutnejte si výbornou kávu a upečte si k ní něco dobrého, nebo pozvěte sousedku na odpolední zákusek. S dětmi si vyrobte třeba bonbónové špízy, a oslavte si tak konec školního roku, který dal letos pořádně zabrat. Souprava je vhodná do myčky i do mikrovlnné trouby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.