LUČNÍ KVÍTÍ JAKO TÉMA LETOŠNÍHO LÉTA

5 TIPŮ NA PORCELÁN PRO LETNÍ STOLOVÁNÍ
22.6.2021
OZDOBNÉ ŠŇŮRY A STŘAPCE NA ZÁVĚSY
24.6.2021

Květiny v nás vzbuzují radost a téměř nezáleží na tom, zda je máme na šatech nebo v květináči. Při pohledu na ně máme pokaždé hezký pocit. 

Ze stejného důvodu jsou rostliny nejmilejší dekorací našich příbytků. Každý z nás se s potěšením zaboří do kvítkovaných peřin nebo ráno sáhne po romantické sklenici či hrnečku. Naštěstí je vegetace v naší krajině bohatá a všude kolem nás teď vykvétají trávy a drobnokvěté rostliny, které bzučí hmyzem a tolik trápí každého, kdo má alergii.

Dekory s tématem lučních květin mají většinou jemné pastelové barvy a naše příbytky přívětivě krášlí. Sladké květinové tóny připomínají zahradní slavnost, sluncem políbené zlatavé barvy vyrovnává modř připomínající dálky a to vše završeno šťavnatými odstíny zeleně, patří k inspirativní paletě letošního léta. Osvěžte si svůj domov grafickými dekory květin nebo drobnými sprškami jemných kvítků. V každém případě se v něm budete cítit hezky.

Rádi vám pomůžeme s výběrem sortimentu z našeho e-shopu. Pár tipů naleznete v závěru článku.

54358_img_6987_vykryt_eshop_z2

STAČÍ JEN PÁR DETAILŮ

textil je nositelem barev a dekorů

Střapaté koberce kopretin patří k červnové krajině. Je to naše typické léto, které je předzvěstí prázdnin, na něž se vždycky těšíme. Vůbec nevadí, když si natrháte kytici a odnesete si ji domů do vázy. Kopretiny dlouho vydrží, jen dejte pozor na zahnívající stonky a každý den jim vyměňte vodu. Přidáte-li ke kytici ještě vlčí mák nebo řebříček, je to kouzelný pohled. Stejnou energii dokáží předat i květinové vzory na tapetách nebo na textilních materiálech. Nemusíte jich mít v interiéru mnoho, můžete je jen decentně rozhodit po polštářích nebo na letním ubruse. Vyberete-li si luční květy, křehké a jemné pastelové odstíny dodají prostoru světlo a romantický dotek.

SADA POVLAKŮ NA POLŠTÁŘKY KOPRETINY A RŮŽE, 2 ks, 40 × 40 cm, se švem zpevněným ozdobnou paspulkou 

LUČNÍ KVÍTÍ JAKO TÉMA LETOŠNÍHO LÉTA

UŠIJTE SI ZÁCLONKU

z kuchyňských utěrek

Pokud k vašemu hobby patří šicí stroj, pak víte, jakou inspirací je každý kousek látky. Zajímavé vzory vás mohou upoutat i na tak prozaické věci jako je kuchyňská utěrka. Z dvojice ušijete příjemnou záclonku, která nahradí roletu tam, kde vás trápí slunce. Pakliže vám vyhovuje velikost utěrky, pak máte v ruce perfektně připravený materiál se začištěnými okraji. K horní straně našijte barevná poutka a spodní část zatižte kovovým prutem. Je to naprosto jednoduché, návod naleznete ZDE. Zbývá jen dodat, že rozfoukané květy pampelišky nalezly inspiraci opět v louce jarních květin.

SADA UTĚREK Z EGYPTSKÉ BAVLNY PAMPELIŠKA, velikost 50 × 70 cm, 3 ks s různým dekorem

LUČNÍ KVÍTÍ JAKO TÉMA LETOŠNÍHO LÉTA

PĚSTUJTE BYLINKY

třeba i v míse na zadělávání těsta

Zelená sezona je v plném proudu a doma můžete dosytosti holdovat bylinkám. Daří se jim na balkóně, stejně tak jako na vnitřním parapetu. Máte-li dost místa kolem, vytvořte si malou zahrádku třeba v kuchyňské smaltované míse. Může stát i na stole v blízkosti okna. Bylinky vám budou připomínat louky plné trávy a drobných květin, které nám dodávají energii a potěšení při procházkách. V horku každé ráno své zelené kamarády oroste odstátou vodou a popřemýšlejte, co bude večer dobrého na talíři.

ZADĚLÁVACÍ SMALTOVANÁ MÍSA BÉŽOVÁ, v dostání také provedení Modrotisk

54654_e_z1

PRO LOŽNICI PLNOU SNŮ

vyberte si povlečení plné lučních bylin

Pokud nejste alergici, kteří nemohou na kvetoucí louku ani vzpomenout (anebo naopak, protože doma jste v bezpečí), pořiďte si nové povlečení dýchající romantikou. Vaše ložnice doslova rozkvete. Aktuální jsou drobné kvítky a vzory jak z babiččina herbáře, stejně tak jako celoplošné graficky působící vzory. Záleží na vašem nábytkovém vybavení a na náladě při výběru. Rostlinné dekory fungují v prostoru jako uklidňující terapie.

BAVLNĚNÉ LOŽNÍ POVLEČENÍ BLOMMOR v úpravě renforcé (kvalitou se blíží bavlněnému saténu) pro standardní délku peřiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.