OVOCNÉ KNEDLÍČKY BEZ PLNĚNÍ A LETNÍ SERVIS

PESHTEMAL – ORIENTÁLNÍ RUČNÍKY S HISTORIÍ
26.6.2019
JEDNORÁZOVÝ PIKNIKOVÝ GRIL
1.7.2019

Květiny a zahrada patří k sobě. Pro své víkendové stolování si vyberte servis, který zapadne do prostoru romantické zahrady a na němž vám bude mimořádně chutnat.

Na krásně prostřeném stole opravdu záleží. Jíme i očima, takže si každou společnou chvíli u stolu náležitě zpříjemněte. Jakmile začne zrát sezonní ovoce, je jasné, co se bude vařit. I kdyby to byla jen malá hrst malin z lesa, zahradního rybízu či jahod, okamžitě u nás končí v ovocných knedlících. První ovoce se mi nechce balit do těsta, raději ho sníme tak, jak je, případně jen prohřáté, aby si zachovalo vitaminy a jen lehce pustilo svou sladkou šťávu.

Ovocné knedlíky vařím tedy jinak - naruby, s ovocem navrch. A máte-li ovoce spoustu, každý si ochotně přidá z připraveného omáčníku. Systém neplnění těsta je strašně rychlý, nezřídka jej zvládnu v malých porcích za půl hodiny i s vařením. Dříve jsem dělala malé kulaté knedlíčky, z nichž všechna paráda spadla, než jsem došla ke stolu. V posledních letech jsem tedy inovovala - když vařím venku, potřebuji být rychle hotová a z kuchyně pryč. Tvarohové těsto jen rychle vytvořím v míse, vyválím z něj úzké válečky, a po vychlazení je ostrým nožem rozkrájím na úhledné špalíčky. Jakmile vyplavou z vody ven, mohou všichni ke stolu. Na rovných ploškách knedlíků ovoce pěkně drží a talíře vypadají úhledně. Třeba si tuto metodu oblíbíte.

Plánujete-li nákup nového jídelního servisu, vyberte si z naší květinové nabídky!

001vyrez

OVOCNÉ KNEDLÍČKY NARUBY

Příprava: 30 minut + vaření * Získáte: 18-20 knedlíčků, 2-3 porce

Těsto

   * 250 g baleného měkkého tvarohu
   * 10-11 lžic dětské krupičky, kalibrovaných
   * 1 lžička prášku do pečiva, bio
   * 1 vejce M
   * 2 lžíce rozpuštěného másla, zchladlého
   * špetka soli
 
Na dokončení
 
   * 500 g ovoce
   * moučkový cukr
   * tvaroh na strouhání
   * rozpuštěné máslo
 
1. Dejte vařit široký kastrol s vodou a špetkou soli.
 
2. Do větší misky dejte vychlazený tvaroh, krupičku s lžičkou prášku do pečiva, vařečkou lehce promíchejte a utvořte důlek.
 
3. Do důlku přidejte vejce, máslo a sůl a rychle těsto zpracujte. Když vznikne mírně lepivá koule, přesuňte ji na malý vál jemně posypaný krupičkou a z těsta vypracujte 2 úzké válečky o průměru 3-4 cm. Úplně to stačí, těsto varem nabude. Pracujte rychle a těsto rukama zbytečně nezahřívejte. Válečky přesuňte na rovný talíř a nechte 1/4 hodiny v chladničce.
 
4. Vodu přiveďte do varu a ostrým, nejlépe studenou vodou namočeným nožem válečky rozkrájejte na úhledné špalíčky. Vhoďte je do vody a ihned odmíchejte od dna.
 
5. Vařte bez pokličky 5 minut, a jakmile knedlíčky vyplavou, rozdělte je na talíře.
 
Porce podávejte přelité ovocným rozvarem se lžící cukru, s nastrouhaným tvarohem a pokapané máslem.

Tvarohové knedlíčky jsem zvolila jako dezert na závěr letního menu. Je to dobré řešení v okamžiku, kdy se vám nechce pouštět horká trouba. Anebo, když vás honí mlsná. Podle receptu vytvoříte buď tři dezertní porce, případně lehký oběd pro dva strávníky. Uvaříte skutečně za chviličku, knedlíčky jsou ve vodě jen pár minut. V každém případě použijte široký kastrol, v kterém knedličky naráz vyplavou a netísní se. Těsto varem krásně nabude, knedlíky budou nadýchané a mírně porézní. Sezonní ovoce v loužičce vlastní šťávy sníte se všemi vitaminy, které by varem ztratily. Pochutná si každý, a zaručeně vám ještě pochválí krásně prostřený porcelán.

Porcelánová sada DOLORES obsahuje tři tradiční velikosti talířů po 6 ks v ceně 1199 Kč. Romantický květinový dekor ji předurčuje především letnímu stolování. Vytvoří hezkou atmosféru nejen v jídelně, ale také pod širým nebem. V nabídce našeho e-shopu naleznete celou řadu letních dekorů; součástí některých sad čítajících 30 ks, jsou navíc šálky s podšálky.

Užijte si krásnou letní pohodu u příjemně prostřeného stolu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.